Jó napot kívánok!

Én azt szeretném megtudni, hogy igényelhetnénk-e a szocpolt úgy, hogy van egy gyermekünk 2011. 12. hónapban született és vállalnánk még egyet!

A párom 23, én 21 éves leszek. Nem építkezni szeretnénk, hanem felújítani azt a lakást, ami majd egyszer, ha arra kerül a sor a nevünkön lesz. Ez a ház a párom édesapjáé jelenleg!

Vagy tudna-e segíteni, hogy elkezdhessük közös életünket?
Köszönöm, várom válaszát!
Ildikó

Kedves Ildikó!

A szocpolt párja édesapja házának felújításához sajnos nem vehetik igénybe. A szocpol ugyanis sem lakásfelújításra, sem lakáskorszerűsítésre nem kérhető.

A támogatás igénylésére csak akkor lennének jogosultak, ha új lakást vásárolnának vagy építkeznének. A vállalt gyermek utáni szocpolt házasként vehetnék igénybe. Megelőlegező szocpol esetén ugyanis feltétel a házastársi kapcsolat. Meglévő gyermekek esetén élettársak is igényelhetik a támogatást.

Ha nem kívánnak építkezni és új lakás vásárolni, helyette a lakásfelújításra szeretnének megoldást találni, akkor lehetőségként a lakásfelújítási hitel említhető meg. Javasoljuk, hogy számoljanak hitelkalkulátorunkkal és tanácsadóink személyre szóló ajánlat formájában fogják ismertetni Önökkel a felújításra felvehető lakáskölcsönöket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném az ingatlanomat felújítani. Van már egy gyermekem, de tervben van a második is. Van-e arra szocpol és mennyi az az összeg, amit kapnánk rá?

Értem és ezt úgy is lehet igényelni, hogy a párommal mi nem vagyunk bejelentve a munkahelyünkre?

Üdv!
Mi a párommal szeretnénk felvenni a szocpolt. Én 19 éves vagyok, a párom 23 éves. 1 gyermekünk van. 2-re szeretnénk felvenni tetőtér felújítására. Nem tudom, hogy működik, most szeretném megtudni és ha lehet, erre felvennénk. Az anyósomé a ház és a tetőtérbe mennénk, de sajnos felújítást kell végeznünk rajta.
Várom válaszát.

Tisztelt Címzett!
Fiatal házasok vagyunk a párommal, 2 hónap múlva megszületik az első gyermekünk. Két kérdésem is lenne:
– A már meglévő lakásunk felújítására is fel lehet venni a szocpolt?
– Hol tudom elindítani a folyamatot pontosan? Melyik bankoknál?

Helló!
Egy gyermekünk van, két munkahelyünk. Feleségem gyesen van, én jelenleg dolgozok. Lakás újításra akarnánk támogatást kapni. Jár-e, és ha igen mennyi? Köztartozásunk nincs, egy banki hitel a házunkra.
Üdv apuka és anyuka
Várjuk válaszát. Előre is köszönjük.

Jó napot kívánok!
Lakásfelújításra szeretnénk megigényelni a szocpolt. Szigetelés, tetőfelújítás, központi fűtés. Ki tud ebben nekünk segíteni? Valamennyi önerőt tudunk biztosítani. Kettő kisgyermekünk van. OTP-nél van hitelünk.
Üdv.
Zoli

Szeretném kérdezni, hogy unokámnak van egy 20 hónapos, és egy újszülött gyermeke, Aki házasságban él. 2011-ben vásároltak egy 100 négyzetméter alapterületű régi család házat, ami felújításra szorul. Kérem szíves válaszukat, hogy mennyi szocpolt kaphatnak, vagyis visszamenőlegesen is adható-e? Szeretnék a nyílászárókat kicserélni, illetve hőszigetelni a házat, ami Sárosdon van.
Kérném szíves válaszukat!

A szocpol támogatást igénybe vehetem-e lakásom felújítására illetve bővítésre??? 1 gyermek után mennyi a szocpol támogatás?
Köszönöm a válaszát.

Az lenne a kérdésem, jár-e a szocpol felújításra, ha betöltöttem a 35 évet, de a feleségem nem. Van 2 gyermekünk. A lakás, amiben lakunk 30 éves panel.

A lányomék a nagymama házát újították fel – melyet az apósa örökölt és nekik ajándékozta – és toldottak is hozzá. A lányomnak volt lakáskasszája, aminek a hitel részét nem vették igénybe. A házat még be kell szigetelni és vakolni kívülről.
Gyermekük egy 3 éves és most várják a másodikat. A lányom gyesen van, a vőm most nincs állásban, de ők nem akarnak hitelt felvenni, csak a félszocpol is elég lenne nekik a két gyermek után.
Van-e erre lehetőség??
Egy nagymama

Tisztelt Hölgyem / Uram!
Azt szeretném kérdezni öntől, hogy a félszocpol pontosan mire is igényelhető? A férjemmel saját lakásunk van, tető nem régen lett cserélve, de a csatornázásra már nem jutott pénz. Műanyag ablakokat szeretnénk betetetni. Kívülről szigetelni és tatarozni kellene. Fűtés szempontjából szeretnénk átrakatni a kályhát. Belül is nagyon fontos lenne egy penész irtás és festés. Minden télen visszajön a penész, és mivel kisgyerek is van a házban, nem szeretnénk ha súlyos allergiát kapna. Az udvart is fel kell tölteni, mert esőzés idején minden víz a mi udvarunkon áll meg.
Kérem írja meg, hogy ilyesmire lehet-e igényelni? Ha lehet, akkor kell-e hozzá önerő vagy sem? Idejét és türelmét előre is köszönöm.