Nevelőszülők vagyunk. Tartós nevelésbe vett gyerekeket nevelünk. Rájuk is felvehetjük a szocpolt, vagy rájuk ez nem vonatkozik? Hozzánk vannak bejelentve. Sehol nem találok a kérdésemre választ.
Köszönöm.
Ildikó

Kedves Ildikó!

A lakásépítési támogatásról szóló, 256/2011. (XII. 6.) Kormányrendelet alapján lakásépítési támogatás az alábbi gyermekek után igényelhető:
a) a támogatott személy a vele közös háztartásban élő, általa eltartott és a felépített vagy megvásárolt új lakásba vele együtt beköltöző
aa) vér szerinti és örökbe fogadott gyermeke után, vagy
ab) gyámsága alatt álló, legalább egy éve vele együttélő és általa eltartott gyermek után, ha az igénylő vállalja, hogy a gyámság három éven belüli megszűnése esetén a lakásépítési támogatást visszafizeti
vagy
b) a fiatal házaspár – a meglévő gyermekei számától függetlenül – legfeljebb két születendő gyermek vállalása esetén.
A támogatás 2012-ben új lakóház építéséhez vagy új lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
38 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy nevelőszülő is igénybe tudja venni a CSOK-ot? 3 gyermekem van. Házat szeretnék vásárolni.
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Ha osztott gyámság van a gyermeknél, akkor igénybe vehetem a CSOK-ot? Nevelőszülő vagyok.

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha elvégzem a tanfolyamot és hivatalos nevelő szülő leszek, én igényelhetem-e a nem saját, de az én gyámom alá tartozó gyerekekre?
Köszönöm szépen!

Szeretném megkérdezni, hogy nevelőszülők igényelhetnek-e CSOK-ot a nevelt gyermekek után?

Érdeklődöm, ha az unokámnak mi vagyunk a gyámja az élettársammal, akkor a szocpolt fel lehet használni a meglevő lakáshitelre előre is?
Köszönöm.

Üdv!
1998-ban építkeztem és én igénybe vettem akkor már egyszer a szocpolt. Sajnos két éve meghalt nagyobbik lányom és a két gyermekét én vettem gyámságba és szeretnénk venni egy másik lakást. A lányom nem vette igénybe ezt a támogatást, mivel sajnos nem volt lehetősége. Én szeretném eladni a jelenlegi ingatlanomat és venni egy nagyobb lakást, ha igénybe vehetném a szocpolt a gyám gyerekeimre!
A kérdésem, mivel 45 éves vagyok, igényelhetem a szocpolt a gyám gyerekeimre, van ilyen lehetőségem vagy már nincs?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Sándor

Azt kérdezném, hogy nevelőszülőként igénybe vehetem-e a csok-ot? Legfrissebb információm szerint március 15. után jön ki a Magyar Közlönyben és akkor lesz hivatalos. Úgy tudom, hogy 4 vagy több nevelt gyermek után járhat 2 750 000 Ft csok támogatás. (Banki ügyintézők mondták, (OTP, Erste.), de nem hivatalos. Jelenleg 3 gyermek van nálunk, de szeretnénk még 2 gyereket nevelésbe venni.

Nevelőszülők vagyunk a párommal és szeretnék igényelni CSok-ot használt lakás vásárlás céljára. Háztartásukban 4 kiskorú gyerek van, ebből 1 saját, a másik 3 nevelt gyerek. Nincsenek a gyámságom alatt, kirendelt gyámjuk van. Viszont az osztott gyámság lehetséges. Osztott gyámsággal igényelhető a támogatás? Már 2 éve vannak a háztartásunkban.
Válaszát előre is köszönöm!

Kérdésem lenne, hogy 51éves nevelőszülő vagyok. Azt szeretném kérdezni, igénybe vehetném-e a szocpolt 6 nevelt gyermekemre.
Köszönöm.

Főállású nevelőszülő vagyok. 2006-ban vettük házunkat, akkor az egy saját gyermekre megkaptuk a félszocpolt. Hitelt vettünk fel a ház megvásárlásához, ami azóta sem járt még le. Akkor azt mondták, ha lesz még gyermekünk, a félszocpolt igénybe lehet venni a hitelbe törlesztésként. Jelenleg három nevelt gyermeket nevelünk férjemmel. Rájuk igényelhető a szocpol a házvásárlásra felvett hitel betörlesztésére?
Köszönöm válaszát.

Van egy fiam, én vagyok a gyámja, bírósági határozat van súlyos szellemi fogyatékos. Jár-e a csok?

Főállású nevelő szülő vagyok. 3 gyermekem van, 14-12-6 évesek. Lakást szeretnék vásárolni. Jelenleg összes jövedelmem 91.300.- Ft. Kihez fordulhatok a szocpol igénybevételével kapcsolatban? Mennyi a 3 gyermekre járó szocpol? Mik a feltételek? Van-e olyan aki egyáltalán foglalkozik a szegények kérdésével? Ezidáig csak elutasításokat kaptam.
Válaszukat megköszönöm.

Nevelőanya vagyok és szeretném megtudni milyen feltételekkel vehetem fel a szocpolt nevelésem alatt lévő gyermekeimre, a még jobb körülmények minél hamarabb elérése érdekében. Családi házam szeretném korszerűsíteni. Hallottam a korhatár változásáról, mivel 40 éves leszek ősszel. Mire számíthatok?

Nevelőszülő vagyok. Nagyon nagy szükségünk lenne felújítani a fűtést, a nyílászárók tönkre vannak, na meg nem beszélve a fürdőszobáról, és kellene egy külön fürdő a fiúknak. Szeretném tudni azt, hogy jogosult vagyok-e a támogatásra az én általam nevelt gyermekek után, és milyen feltételekkel, ha igen?
Válaszukat előre is köszönöm, és minden jót!

Azt szeretném tudni, hogy 4 éve nevelőszülők lettünk a párommal és lakásátalakítás, felújítás kellene. Mi igénybe vehetjük? 5 gyermeket nevelünk + 2 saját.

Feleségem 2006-ban új építésű lakást vásárolt államilag támogatott jelzáloghitelből, (FHB) a lakás elméletileg 2 gyermek nevelésére alkalmas. Idén fogadtunk örökbe újszülöttet.
Igényelhetjük-e utólag a szocpolt?
Válaszukat várva, köszönettel!
Dániel

Három gyerekemet egyedül nevelem. Szeretnék ingatlant vásárolni szocpol segítségével. Egyik gyermek gyám gyerekem, nem tudom hogy igénybe vehetem-e rá is a szocpolt? Elváltam, most 33 éves vagyok.

Üdvözlöm.
A kérdésem a következő lenne. Nevelőszülő vagyok a férjemmel együtt. 4 kiskorú leányt nevelünk így és 1 saját, még nem 7 éves kislányt. A férjemnek van munkahelye, családi háza. Engem az érdekelne nekünk megjár-e a szocpol (Pl: szigetelésre?). Sajnos mindketten elmúltunk 40 évesek. Erre sehol nem találtam választ. A kislányok 1 éve vannak nálunk és én vagyok a gyámjuk is.
Kérem segítsen nekünk választ találni a kérdésünkre. Előre is köszönöm a segítségét.
Maradok tisztelettel:
Margit

Egyedülálló édesanya vagyok! 2 gyermeket nevelek albérletben! Jelenleg gyesen vagyok! Szeretnék egy saját lakást! Lakáshitelre nincs lehetőségem! Szeretném igénybe venni a szocpolt, de bármilyen támogatás jól jönne!
Válaszát előre is köszönöm!