Üdv!

Van egy 1.5 éves kisfiam. Az édesapjával nem tartjuk a kapcsolatot már születése óta. Még terhes voltam a fiammal, mikor a jelenlegi párommal megismerkedtem és vele neveljük a fiamat. Jelenleg 12 hetes kismama vagyok a jelenlegi páromtól.

Azt szeretném kérdezni, hogy mi szeretnénk bővíteni a nagymamám családi házát (2x1 szoba, konyha, fürdő). A házon jelzálog van. Szeretnénk még egy szobát kiépíteni, hogy a gyerekek elférjenek, ne egy szobába kelljen négyünknek "nyomorogni".

Hogyan kaphatunk szocpolt?
Egyáltalán jogosultak vagyunk-e rá?
Kinél kell intézni?

Viktória

Kedves Viktória!

Lakásbővítésre sajnos nem lehet szocpolt igényelni 2012-ben. Ha még egy szobát szeretnének hozzáépíteni a meglévő lakóházhoz, akkor azt lakáscélú jelzáloghitel felvételével tehetik meg.

Az ingatlant jelenleg már terhelő jelzálogjog nem feltétlenül jelenti akadályát az újabb hitelfelvételnek. Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, hogy van-e lehetőség további hitelfelvételre, fontos lenne tudnunk, hogy milyen értékű az ingatlan, földrajzilag hol helyezkedik el, milyen jelzálog terheli (összeg, jelzálogjogosult). Továbbá ismernünk kellene az Önök jövedelmi helyzetét is. Mindezen kérdések online ajánlatkérő nyomtatványunkon megtalálhatók. Az adatlap kitöltése és elküldése után Hitelszakértőink személyre szóló lakáshitel ajánlatot tudnak Önöknek készíteni.

A szocpolra abban az esetben lennének jogosultak, ha új házat építenének vagy újépítésű lakást vásárolnának. A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva olvashat.

A lakásépítési támogatás (szocpol) a hitelintézeteknél igényelhető. Amennyiben a támogatáshoz hitelfelvétel is kapcsolódik, Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésre az ügyintézés lebonyolításában és hitelkalkulátorunk is az Ön segítségére lehet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet WEB oldal!
Kérdésem, hogy lakásbővítésére 1-2 szobával, arra lehet-e igényelni a szocpolt! A feltételeknek megfelelünk, de csak vásárlásra vagy teljesen új ház építésére lehet igényelni?
Köszönöm a válaszukat!
Üdvözlettel: Miklós

Tisztelt Válaszadó !
Azt kérdezném ,hogy 2011. éven vásároltuk meg ingatlanunkat, 6 gyermekünk van. Mindketten rendelkezünk jövedelemmel illetőleg gyes-s a feleségem. Hogy vehetjük igénybe a szocpolt a már meglévő ingatlanra, illetőleg bővítésre?
Köszönöm. Balázs

Tisztelt szakértő!!
Nekem ismételten lenne egy kérdésem. Ma olvastam egy ismerősömnél, hogy a tegnapi nappal új rendelet lépett életbe. Kérdésem a következő. Szeretném a 16 évvel ezelőtt épített lakásomat bővíteni és felújítani, mivel amikor építkeztünk csak 2 gyereket terveztünk, de azóta lett még másik 2 is, és kicsi a lakás. Még mindig nem vehetjük igénybe a szocpolt?? A lakás a férjem és az én közös tulajdonom, szeretnénk vagy a tetőteret beépíteni, vagy még legalább egy szobát hozzáépíteni, és legelsősorban nyílászárókat cserélni, fűtést korszerűsíteni. Nincs fennálló hitelünk a bank felé az előző építkezésből.
Válaszukat megköszönöm, tisztelettel: Katalin

Tisztelt Szakértő!
1986 szeptemberétől folyamatosan dolgozom. Jelenleg 43 éves vagyok. Házasságot tavaly szeptemberében kötöttem, így nem igazán lehetett szó szocpolról. Nem vagyonos családból származok, így korábban nem is tudtam volna a kedvezményt sem igénybe venni. A feleségem 35 éves és hozott egy 9 éves kisfiút a házasságunkba. Szeretnénk egy vagy két gyermekkel tovább áldani a családot, de az a ház bővítésével járna. Viszont itt a kérdés..? Ezekkel a feltételekkel lehet szocpolt igényelni..? – vagy ha nem, akkor mit tud a Kormány az eféle helyzetekre lépni, javasolni…?
Előre is köszönöm. Miklós