Tisztelt Szakértő!

Több információ kering az interneten, remélem Ön/Önök tudnak abban segíteni, hogy tisztán lássunk a szocpol mértékével és igénylési feltételeivel kapcsolatban.

Kérdésem:
Szeretnénk egy most építésre kerülő 86 m2 hasznos alapterületű ingatlant megvásárolni. Jelenleg férjem rendelkezik egy tehermentes ingatlannal, mely eladásra, vagy beszámításra kerül. A férjem 36, én 26 éves vagyok. Jelenleg 1 gyermekünk van és útban várhatóan 2013. január elején születne második gyermekünk. A megvásárolni kívánt ingatlan energetikai besorolás szerint A+ kategóriába esik.

Kérem segítsenek abban, hogy milyen mértékű szocpol támogatásra számíthatunk, valamint mik a fő megfelelési kritériumok. Előreláthatólag 2 és 4 millió Ft között vennénk fel hitelt az ingatlanra. Ha esetleg hitelben tudnak segíteni, azt is szívesen fogadjuk.

Várom szíves visszajelzésüket,
Köszönettel: Zita

Kedves Zita!

A lakásépítési támogatás (szocpol) mértékét jelenleg 3 tényező határozza meg: a gyermekek száma, a lakóingatlan hasznos alapterülete és az épület energetikai besorolása. Önök 2 gyermek után, 86 négyzetméter hasznos alapterületű, A+ kategóriájú új lakás vásárlásához 1.200.000.- Ft összegű szocpolt igényelhetnek. A szocpol összegéről IDE kattintva részletesen is tájékozódhatnak.

A szocpol igénylésének konkrét feltételeit ITT találják.

Hitelszakértőink mind a szocpol-, mint a hitelügyintézés lebonyolításában tudnak Önöknek segíteni. Ahhoz, hogy személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatot adhassunk, online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitölteniük!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Szocpolt hány éves korig adják?
Előre is köszönöm.

Üdv!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy gond-e, ha egyikünknek van köztartozása vagy mindkét félnek tisztának kell lennie?

Üdv!
Párommal babát szeretnénk és érdeklődnék, hogy szocpolt milyen feltételekkel lehet igényelni?
Mind a ketten 22 évesek vagyunk!
Válaszát előre is köszönöm!

Jó napot kívánok!
Zsuzsa vagyok. Azt szeretném megkérdezni, 43 éves vagyok, egyedül nevelem öt gyermekemet, a legnagyobb 21 éves, van egy 19, 17, 14 és egy 4 éves, föl tudom-e még a szocpolt használni? Ezenkívül még azt is szeretném megtudni, hogy családi pótlékot és aktív korúak ellátását kapom csak, tehát jövedelemmel nem rendelkezem és még annyi hogy mind a négy nagyobb lány még tanul.
Tisztelettel Zsuzsa

A szocpolt mire lehet igénybe venni?
Mi szükséges hozzá?

Azután érdeklődnék, hogy felvettük három gyerek után már a szocpolt. Születik a negyedik baba és utána is fel szeretnénk venni a szocpolt. Most járunk utána, meg tetőtér beépítésre megadják-?e Ha igen, akkor mennyit? Vagy be lehet törleszteni a hitelbe és így mennyit adnak?
Köszönöm előre is.