Jó napot!

A kérdésem az lenne, hogy férjemmel CSOK igénylését tervezzük. Jelenleg 2 gyermekünk van, de egy harmadikat is tervezünk. Amennyiben 3 gyermekünk lenne és megigényelnénk a támogatást, jogosultak volnánk-e a 10 millióra vagy 10+15 millióra?

Én jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozom itthonról KATA keretein belül. A kislányunk 1,5 éves, a második jelenleg úton van. A gyerekekkel magyarországon élek, a férjem viszont német állampolgár és jelenleg Liechtensteinben él és dolgozik.
Ez kizáró ok?
Amennyiben rendelkezne magyarországi lakcímmel, letelepedési engedéllyel megkaphatnánk a CSOK-ot?

Olvastam, hogy könnyűszerkezezes házra igénybe vehető a CSOK. Moduláris készházakra azonban nem?

Válaszukat előre is köszönettel,
Brigitta

Kedves Brigitta!

A 10 milliós CSOK-hoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges. Ha egyéni vállalkozása legalább ennyi ideje működik, akkor a TB jogviszony igazolás megfelelő lehet a támogatás igényléséhez.

Párja a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozó személyként – aki a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodás jogát Magyarország területén gyakorolja – lehet jogosult a támogatgásra.

A nem magyar állampolgár támogatott személy részére a CSOK a három hónapot meghaladó tartózkodási jogosultság fennállásának időtartama alatt nyújtható, ha Magyarország területén bejelentett lakóhellyel rendelkezik. A támogatás folyósítását követően 90 napon belül mindannyiuknak állandó lakóhelyet kell létesíteni a támogatott ingatlanban és az ezt igazoló lakcímkártyát bemutatni a hitelintézetnek. Nem minősül a bentlakási kötelezettség megszegésének, ha a támogatott személy és a gyermek, akire tekintettel a családi otthonteremtési kedvezményt igényelték, a támogatott személy munkavállalására tekintettel – indokoltan – legfeljebb öt évig a lakás elhelyezkedése szerinti településtől eltérő településen tartózkodik.

A CSOK és CSOK hitel könnyűszerkezetes házra is igénybe vehető, moduláris készház finanszírozására azonban nem igényelhető.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Az új lakásépítésre vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást is, amennyiben nem a moduláris készház mellett döntenek. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
A kérdésem az lenne, hogy modulház lehet-e hitel fedezete.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Zsófia