Tisztelt Hitelnet!

Az a kérdésem, hogy közmunkára adnak szocpolt? A párommal anyóséknál élünk egy szobában, most várjuk 3. gyermekünket. Teljesen kilátástalan helyzetben vagyunk. Azt olvastam, hogy csak új házra adnak szocpolt, de itt csak használt lakások vannak.
Akkor építésre igényelhetünk?
És 3 gyerekre mennyi pénz járna?
Most meg lehet már igényelni a szocpolt és fizetnek még ebben az évben?
A párom most van felvéve dolgozni és 1 hónap múlva meglesz a 6 hónap, akkor már igényelhetünk építésre szocpolt, de ha utána felmondanak neki, akkor nem tudunk igényelni?

Kérem válaszoljon a kérdésimre, nagyon fontos lenne!!
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel, Csilla

Kedves Csilla!

Szocpol igénybevételére  akkor lehetnek jogosultak új lakóház építése esetén, ha legalább egyikük minimum 180 napja folyamatosan az egészségbiztosítás nyilvántartásában biztosítottként szerepel. Ha férje megfelel ennek az előírásnak, valamint a szocpoligénylés további feltételeinek, akkor jogosult lehet lakásépítési támogatásra. A szocpoligénylés feltételeit IDE kattintva olvashatja.

A szocpol összege 3 gyermek esetén - a lakóház hasznos alapterületétől és az épület energetikai minősítésétől függően - 1,2-2,6 millió forint közötti összeg. Az ezzel kapcsolatos részleteket ITT találja.

A szocpol a jogerős építési engedély és költségvetés megléte esetén igényelhető. A szocpol összegének, a rendelkezésre álló készpénznek és az esetleges építési hitel összegének le kell fednie a költségvetés összegét. A szocpol támogatás folyósítására azonban csak akkor kerül sor, ha a szükséges saját erőt már beépítették. A támogatás folyósítása ez esetben is szakaszosan, készültségi foknak megfelelően történik.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

193 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy 4 gyermekre vettük fel a szocpolt, 2 meglévőre és 2 tervezettre. 3 gyermekünk van. Viszont szeretnénk eladni a házat és visszafizetni az összeget, de nem tudjuk, hogy az összegen felül kell-e majd plusz költséget téríteni, hogy 10 éven belül adjuk el?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdv.
Élettársammal az első gyereket várjuk, szeretnénk igénybe venni a szocpolt, ha van még „ilyen”. Ház van, ketten élünk, 150-160 nm kb. Semmilyen hitel nincs. 2 éve folyamatos bejelentett munkában vagyok, párom is 1,5 után jött el, mert várandós lett. Megesküdve nem vagyunk.
Szeretnék kérni valamilyen felvilágosítást, hogy mire lehetnénk esetleg jogosultak.
Fontos szempont lenne, hogy nem nagyon szeretnénk belemenni hitelbe.
Válaszát előre is köszönöm.
További Szép napot!

Közmunkára igényelhető szocpol? Szeptember óta dolgozok. Én csak 1 gyermek után szeretném használt lakásvásárlásra.

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 2015-ben két gyermekre lakást vásároltam sima csokra. Olyan kérdésem lenne, hogy eközben született még egy gyermek, van hat hónap munkaviszonyom, milyen lehetőségek volnának?
Fel tudnánk venni bővítésre?
Köszönöm a választ.

Jó napot kívánok,
engem az érdekelne, hogy vettem egy házat hitel nélkül a kislányom nevére, aki még kiskorú. Ez esetben a szocpolt felvehetem-e felújításra? Munkaviszonyom van, már 2 éve egy helyen fizetem a adót. Nem vagyok bárlistás.

Szeretném megkérdezni, egyedül maradtam, a 3. gyermekemet várom jelenleg. A párom elhagyott. 8 hónapos terhes vagyok.
Mi kell egyedülállóként a szocpolhoz?
Tudna valaki segíteni?

Jó napot!
Érdeklődnék, párom közmunkán dolgozik 6 hónapja, van 3 kisgyermekünk. Nem vagyunk megházasodva, esetleg így lehet-e igényelni a csokot vagy igénybe lehet-e venni a szocpolt?

Jó napot kívánok!
Szeretném a szocpolt igénybe venni. 3 gyermekem van. Használt lakásra szeretném. Én közmunkán vagyok. Itt lenne egy lakás, ami három millió Ft. Ehhez szeretnék még felvenni hitelt. Szeretném a segítségüket.

Nekem van 3 gyermekem. Nem vettem igénybe még a szocpolt. A férjem meghalt 3 éve. Munkahelyem 1,5 éve állandó.
Hogyan tudom igénybe venni a szocpolt?

Jó napot.
Érdeklődnék. Van két kis gyermekünk. Én is és a feleségemnek is bejelentett munkahelye van. Össze vagyunk házasodva, viszont hitelt nem szeretnénk felvenni, csak a szocpolt.
Ez lehetséges? Ha igen, mennyi pénz járhat nekünk? Használt lakás vásárlásra szeretnénk felvenni.
Előre is köszönöm szépen válaszát.

Üdv.
Olyan kérdésem volna, hogy közmunkán dolgozom, lehet-e igényelnem használt lakásra a csokot? 10 hónapja dolgozom, de előtte gyesen voltam. Az beleszámolódik a tb jogviszonyba?
Előre is köszönöm válaszát.

Szia!
Én azt szeretném megtudni, hogy a szocpolt a gyerekekre egyedülállóként el ehetne intézni 3 gyermekre?

Szükséges a szocpolhoz, hogy fűtés legyen a házban? 4 gyerekre mennyi pénz jár és mennyi a futamidő? Milyen papírok szükségesek hozzá?

Szocpol, 50 százalékban a ház az enyém.
Kapok rá és mennyit?

Tisztelt Illetékes!
A 28 éves fiam és a barátnője a mi családi házunkban élnek. Szeretnének kisbabát. Mivel a leendő apuka leszázalékolás előtt áll, könnyebb munkát elvállalna, a párjának évek óta bejelentett munkaviszonya van.
A kérdésem az lenne, hogy ez esetben 1 gyerek vállaláshoz csak szocpolt kaphatnának-e? Amit nem kellene visszatéríteni.
Köszönöm.
T-né

Az lenne a kérdésem, hogy igényelhető-e 3 gyermek után a Szocpol, ha az apa a közelmúltban 7 millió Ft hitelt vett fel saját nevére vásárolt lakáshoz, amit 20 évig törleszt!

Tisztelt hitelnet!
Én azt szeretném kérdezni, hogy a szocpolhoz milyen dokumentumok szükségesek?

Közmunkások igényelhetik-e a szocpolt 6 hónap után? 4 gyermekem van és megvan a 6 hónapom.

Mit kell csinálni az igényléshez, hogy meg tudjam igényelni?

Jó napot kívánok!
Szeretném megkérdezni, hogy van három gyerek, a férjem egy éve dolgozik egy húsfeldolgozó iparban, de azelőtt közmunkán dolgozott és az lenne a kérdésem, hogy beleszámol-e tb-nek az is, hogy azt is elfogadják munkaviszonynak a falusi csokhoz?

Üdvözletem!
Èrdeklődni szeretnèk,hogy ha van 4 gyermekem ès a legnagyobb 9 èves ès az államkincstártól családtámogatást kapok ugye „főállású anyának” vagyok titulálva így a kèrdèsem az volna ,hogy így igènybe vehetem a használtlakás vásárlást mert igazából meg van a 180napos tb ?

Üdvözlöm.
Azt szeretném kérdezni, hogy Én jelenleg gyesen vagyok Ikerlányaimmal 3,6 évesek. Tb-m folyamatosan van és már meglévő házat szeretnék felújítani, de jelenleg nincs rá megfelelő elegendő keret.
Az érdekelne, hogy van-e lehetőségem a szocpol támogatást megigényelni egyedülállóként?

Jónapot!
Akkor én igénybe tudnám venni? Mert nekem már vagy 5 éve van TB jogviszonyom. Van kettő gyermekem.

T. Hitelnet!
Azt szeretném megtudni, hogy a szocpolhoz 180 munkanap kell vagy csak 6 hónap bejelentett munkaviszony és a munkanélküli is beleszámít-e.
Köszönöm a válaszát előre is.

Jó napot!
Meg szeretném kérdezni, hogy van 2 gyermekünk, vettünk egy használt házat, amit most felújítunk. A férjem nevén van már a ház. Házasok vagyunk. Nincs bejelentett munkaviszonya, a tébé alapot fizetjük. Mi a szocpolt szeretnénk felvenni, amit nem kell visszafizetni. Abból pl. nyílászárókat meg tudnánk venni, mivel a tetőt is le kell cserélni, jól jönne egy kis segítség. Soha nem vettünk igénybe semmit.
Köszönöm.

Jó napot!
33 éves vagyok egyedül nevelem a 8 éves kislányomat!
Milyen lakástámogatást tudnék igénybe venni?
Mekkora összeggel?
Sajnos nem vagyok a munkahelyemen bejelentve, de már február óta ott dolgozom.
Előre is köszönöm a választ!
Szép napot!

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi megvettünk egy paraszt házat, de mivel csak villany és víz volt közműből a fűtés azt kályhával oldották meg a régi lakók és szennyvíz nem volt így nem adták oda a 600.000 ft-ot
A kérdésem pedig akkor az lenne, hogy már így sose tudjuk megigényelni?

Hány hónap kell a közmunkásoknak?
Ancsa

A párom közmunkán van és meg van a hat hónapja, már a hetedik is nem sokára. Szeretnénk igényelni a CSOK-ot. 4 gyerekünk van és nem vagyunk megesküdve.
Ez számít?
Milyen okmányok szükségesek, hogy házat tudjunk venni?
Köszönöm.

Jó napot!
Azt szeretném megkérdezni, napi bejelentésre is fel lehet-e venni használt lakásvásárlásra 1 év és 6 hónap van napi bejelentésben.