Milyen munkaviszony szükséges a szocpolhoz?

Tisztelt Hitelnet!

Az a kérdésem, hogy közmunkára adnak szocpolt? A párommal anyóséknál élünk egy szobában, most várjuk 3. gyermekünket. Teljesen kilátástalan helyzetben vagyunk. Azt olvastam, hogy csak új házra adnak szocpolt, de itt csak használt lakások vannak.
Akkor építésre igényelhetünk?
És 3 gyerekre mennyi pénz járna?
Most meg lehet már igényelni a szocpolt és fizetnek még ebben az évben?
A párom most van felvéve dolgozni és 1 hónap múlva meglesz a 6 hónap, akkor már igényelhetünk építésre szocpolt, de ha utána felmondanak neki, akkor nem tudunk igényelni?

Kérem válaszoljon a kérdésimre, nagyon fontos lenne!!
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel, Csilla

Kedves Csilla!

Szocpol igénybevételére  akkor lehetnek jogosultak új lakóház építése esetén, ha legalább egyikük minimum 180 napja folyamatosan az egészségbiztosítás nyilvántartásában biztosítottként szerepel. Ha férje megfelel ennek az előírásnak, valamint a szocpoligénylés további feltételeinek, akkor jogosult lehet lakásépítési támogatásra. A szocpoligénylés feltételeit IDE kattintva olvashatja.

A szocpol összege 3 gyermek esetén – a lakóház hasznos alapterületétől és az épület energetikai minősítésétől függően – 1,2-2,6 millió forint közötti összeg. Az ezzel kapcsolatos részleteket ITT találja.

A szocpol a jogerős építési engedély és költségvetés megléte esetén igényelhető. A szocpol összegének, a rendelkezésre álló készpénznek és az esetleges építési hitel összegének le kell fednie a költségvetés összegét. A szocpol támogatás folyósítására azonban csak akkor kerül sor, ha a szükséges saját erőt már beépítették. A támogatás folyósítása ez esetben is szakaszosan, készültségi foknak megfelelően történik.

 
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
160 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt hitelnet!
Én azt szeretném kérdezni, hogy a szocpolhoz milyen dokumentumok szükségesek?

Kedves Zsuzsa!
A CSOK igényléshez szükséges dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Közmunkások igényelhetik-e a szocpolt 6 hónap után? 4 gyermekem van és megvan a 6 hónapom.

Kedves Henrietta!
A használt lakásvásárlásra való CSOK-ra közmunkások is jogosultak lehetnek legalább 180 napos folyamatos TB jogviszony fennállása esetén. A használt lakásvásárlásra vonatkozó további CSOK feltételek IDE kattintva tekinthetők meg. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Mit kell csinálni az igényléshez, hogy meg tudjam igényelni?

Kedves Barbara!
A CSOK jogosultsághoz megfelelő TB jogviszony szükséges. TB jogviszony valamilyen keresőtevékenység keletkeztet. Erről részletes leírást IDE kattintva olvashat. Használt lakás vásárlásához legalább 180 napos TB jogviszony szükséges. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Jó napot kívánok!
Szeretném megkérdezni, hogy van három gyerek, a férjem egy éve dolgozik egy húsfeldolgozó iparban, de azelőtt közmunkán dolgozott és az lenne a kérdésem, hogy beleszámol-e tb-nek az is, hogy azt is elfogadják munkaviszonynak a falusi csokhoz?

Kedves Asszonyom!
A falusi CSOK kérelem benyújtását megelőző két éves időszakban elfogadható a közfoglalkoztatotti jogviszony. A leírtak alapján tehát megfelelő lehet férje jogviszonya. Érdemes azonban a területileg illetékes OEP-nél is előzetesen egyeztetni. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Üdvözletem!
Èrdeklődni szeretnèk,hogy ha van 4 gyermekem ès a legnagyobb 9 èves ès az államkincstártól családtámogatást kapok ugye “főállású anyának” vagyok titulálva így a kèrdèsem az volna ,hogy így igènybe vehetem a használtlakás vásárlást mert igazából meg van a 180napos tb ?

Kedves István!
A főállású anyasági támogatás önmagában nem keletkeztet TB jogviszonyt, így sajnos nem jogosult a CSOK támogatásra.

Üdvözlöm.
Azt szeretném kérdezni, hogy Én jelenleg gyesen vagyok Ikerlányaimmal 3,6 évesek. Tb-m folyamatosan van és már meglévő házat szeretnék felújítani, de jelenleg nincs rá megfelelő elegendő keret.
Az érdekelne, hogy van-e lehetőségem a szocpol támogatást megigényelni egyedülállóként?

Kedves Zsanett!
Ha a gyes mellett fennálló munkaviszonya is van, akkor rendelkezik megfelelő TB jogviszonnyal.
Felújításra kizárólag preferált településen igényelhető a falusi CSOK. Egyedülállóként is igényelhető, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Köszönöm a választ

Jónapot!
Akkor én igénybe tudnám venni? Mert nekem már vagy 5 éve van TB jogviszonyom. Van kettő gyermekem.

Kedves Valentina!
A CSOK jogosultsághoz szükséges TB jogviszony. Hogy milyen lakáscélhoz, milyen hosszú TB jogviszony szükséges IDE kattintva tájékozódhat részletesen.
A CSOK-ról IDE, a Falusi CSOK-ról IDE kattintva olvashat.
Amennyiben a jogosultsági feltételek teljesülnek, javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

T. Hitelnet!
Azt szeretném megtudni, hogy a szocpolhoz 180 munkanap kell vagy csak 6 hónap bejelentett munkaviszony és a munkanélküli is beleszámít-e.
Köszönöm a válaszát előre is.

Kedves József!
180 naptári nap a feltétel, és a munkanélküli segély időszaka is biztosított időszaknak számít.

Jó napot!
Meg szeretném kérdezni, hogy van 2 gyermekünk, vettünk egy használt házat, amit most felújítunk. A férjem nevén van már a ház. Házasok vagyunk. Nincs bejelentett munkaviszonya, a tébé alapot fizetjük. Mi a szocpolt szeretnénk felvenni, amit nem kell visszafizetni. Abból pl. nyílászárókat meg tudnánk venni, mivel a tetőt is le kell cserélni, jól jönne egy kis segítség. Soha nem vettünk igénybe semmit.
Köszönöm.

Kedves Ildikó!
A saját maga után fizetett TB nem keletkeztet társadalombiztosítási jogviszonyt, csak egészségbiztosítási jogviszonyt.
Így, ha Ön sem rendelkezik a jogosultsághoz szükséges 1 éves TB jogviszonnyal, úgy ennek hiányában nem jogosultak a támogatásra.

Jó napot!
33 éves vagyok egyedül nevelem a 8 éves kislányomat!
Milyen lakástámogatást tudnék igénybe venni?
Mekkora összeggel?
Sajnos nem vagyok a munkahelyemen bejelentve, de már február óta ott dolgozom.
Előre is köszönöm a választ!
Szép napot!

Kedves Bogi!
A CSOK jogosultság egyik feltétele, hogy az igénylők legalább egyike rendelkezzen – használt lakás vásárlás esetén – 180 napos TB jogviszonnyal.
Mivel Ön egyedül igényelné a támogatást de munkahelyére nincs bejelentve, így TB jogviszony nem keletkezik. Mivel a TB jogviszonyra vonatkozó feltétel nem teljesül, emiatt sajnos nem jogosult a támogatásra.

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi megvettünk egy paraszt házat, de mivel csak villany és víz volt közműből a fűtés azt kályhával oldották meg a régi lakók és szennyvíz nem volt így nem adták oda a 600.000 ft-ot
A kérdésem pedig akkor az lenne, hogy már így sose tudjuk megigényelni?

Kedves Andrea!
CSOK-kal használt lakás vásárlásra vonatkozó előírásokról IDE kattintva olvashat.
Amennyiben Ön szerint, az adott ingatlan megfelel a cikkben leírt feltételeknek, akkor a területileg illetékes járársi hivatalban tud fellebbezni.

Hány hónap kell a közmunkásoknak?
Ancsa

Kedves Asszonyom!
CSOK-kal használt lakás vásárlás esetén 180 nap. Falus CSOK esetén 2 gyermek után igényelhető 1 éves közfoglalkoztatotti viszonnyal.
Bővebben IDE kattintva tájékozódhat.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

A párom közmunkán van és meg van a hat hónapja, már a hetedik is nem sokára. Szeretnénk igényelni a CSOK-ot. 4 gyerekünk van és nem vagyunk megesküdve.
Ez számít?
Milyen okmányok szükségesek, hogy házat tudjunk venni?
Köszönöm.

Kedves Ibolya!
CSOK-kal használt lakás vásárlás esetében elegendő a 180 napos TB jogviszony, közfoglalkoztatott viszony is elfogadható.
Mivel meglévő gyermekek után igénylik, így nem feltétel a házasság.
A szükséges dokumentumok listáját IDE kattintva érheti el.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

Jó napot!
Azt szeretném megkérdezni, napi bejelentésre is fel lehet-e venni használt lakásvásárlásra 1 év és 6 hónap van napi bejelentésben.

Kedves Ferenc!
Napi bejelenéssel sajnos nem igényelhető hitel.

Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy akinek van hitele vagy bárlistás, az igényelhet-e esetleg használt lakás valamint lakás bővítésre?

Kedves Vivi!
A KHR státusz nem zárja ki a CSOK jogosultságot! A CSOK jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

Jó Napot! Nekem már van egy ingatlanom, amire 2 gyermekre igénybe vettem a szocpolt. Másik házat szeretnénk venni szocpolra 2 vállalt gyermekre. Mi a menete?

Kedves Asszonyom!
A CSOK jogosultság feltétele, hogy az igénylők legalább egyike rendelkezzen legalább 180 napos folyamatos TB jogviszonnyal. A CSOK további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat részletesen. Kérjük töltse ki online adatlapunkat, és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek!

Jó napot, lenne egy kérdésem, hogy 2018 évbe volt még a páromnak 8 hónap folyamatos munkaviszonya. Arra lehetne igényelni a szocpolt?

Kedves Laura!
A CSOK feltételeiről IDE, a szükséges TB jogviszonyról IDE kattintva tájékozódhat részletesen.

Szeretném igénybe venni a szocpolt. 4 gyermekem van. Hogy tudom elintézni?

Kedves Zsolt!
A CSOK jogosultsági feltételeiről IDE, Falusi CSOK feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat részletesen. Amennyiben a jogosultsági feltételek teljesülnek, javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és Falusi CSOK ügyintézést!

Használt lakasra is jár csocpol? Gyerekszobát szeretnénk kialakitani 1szobás házunkba!

Kedves Erika!
Igényelhető a CSOK bővítésre, azonban a meglévő épület, épületrész vagy építmény átalakítása nem minősül a lakás bővítésének! CSOK bővítésről IDE kattintva tájékozódhat!

Sima szocpolhoz milyen munka viszony kellene? Egy 1 éves munkaszerződésem van. A közmunka elfogadható?

Kedves Béla!
CSOK használt lakás vásárláshoz illetve bővítéshez és Falusi CSOK 2 gyermek esetén elfogadható a közfoglalkoztatási jogviszony. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!


160
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x