Üdvözlöm önöket!

Falusi csok igénylése van folyamatban a reszünkrők. Vásárlásra, korszerűsítésre 2 gyerek után igényeljük. Egy komfot nélküli ingatlant vásárolunk, aminek a költsegvetésébe az értékbecslő “belekötött”. Kevésnek véli a beirt összegeket, de konkrétumot nem mondanak az OTP-ben.

5.5 millió a költségvetesünk, amiben tetőcsere, homlokzat szigetelés, központi fűtés, fürgőszoba kialakitás, burkolatok lerakása a fő cél. Én értem, hogy ezen munkálatokra akár bő 19 milliót is el lehetne költeni, de mi mindenből szinte a legolcsóbbat vennénk, amennyiben a minősége megfelelő.

Hogyan fordulhat az elő, hogy egy költségvetést az egyik banknál elutasítanak, a másiknál meg már az is jó? Az értékbecslők nem egy azon piaci árral kalkulálnak? Milyen ár az, mert nekem nem árulják, csak annyit, hogy kevés, annyiból nem lehet megcsinálni. Fizettem az értékbecslésért nem keveset. Annyi pénzért illő lenne valamit letenni az asztalra úgymond. Sokat nem szeretnék engedni a költségvetesemből már. Így is majd 4.5 milliót céloztam meg, ami persze biztosan több lesz majd, mert ugye 3 év alatt fog emelkedni minden.

Az ügyintéző a bankban azt mondta, hogy az értékbecslőt mem érdekli az az ajánlat, amit nekem adnak a munkálatokra vagy anyagra.
Most akkor, ha nekem a tető anyaggal munkadijjal pl. 1,5 lenne, de a becslő 2.5 milliót kalkulál, akkor az övét kell elfogadnom?
Akkor mi értelme van annak, amit én számolok?

Köszönöm válaszukat előre is!
Imre

Kedves Imre!

A hitelintézetek alapvetően abból a költségvetésből indulnak ki, amelyet az igénylő benyújt. Vannak azonban piaci összehasonlító adatok, ami alapján az ingatlanok jelenlegi, valamint jövőbeni értékének meghatározása történik. Léteznek minimum négyzetméterárak, ami alá az értékbecslő nem tud menni.

Így, hogy az OTP-ben már folyamatban van a falusi CSOK igénylésük, mindenképpen az érintett bankfiókkal, illetve értékbecslővel kellene egyeztetni.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Amennyiben nem hoz eredményt az egyeztetés, Szakértőink készséggel állnak rendelekezésükre bővebb információk ismeretében. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy 2005-ben 2 gyerekre egyedülállóként szocpolra vásároltam házat 1.2M. Most korszerűsítésre a falusi csok korszerűsítést igénybe vehetem ugyanúgy egyedülállóként 2 gyerekre?