Üdvözlöm!

Olyan kérdésem volna, hogy ha a lakás kijön a csok összegéből (3 gyermek 2.200.000 Ft), akkor nézik azt, ha nincs hitel mellé, hogy KHR listán szereplek-e? Sajnos egy társkártya miatt mindketten KHR listán szereplünk párommal, amit már lassan ki is fizetünk, mert megállapodást kötöttünk részletben.

Másik kérdésem, hogy amit kinéztünk házikót, abban a főzőhelyiség megvan, de abban a helyiségben nincs csap vagyis víz, viszont kb. 2 méterre van a fürdőszoba. Be kell, hogy legyen kötve oda is a víz?

Illetve 3. kérdésem, a csatornahálózat nincs rákötve az ingatlannál, viszont emésztő gödör az van, így hogy csak csonk van az udvaron, de van emésztő, rá kell hogy legyen kötve?

Előre is köszönöm tájékoztatásukat.
Tisztelettel.
Annama

Kedves Annama!

A használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016. (II.10.) kormányrendelet alapján az igénylők KHR státuszát a hitelintézeteknek nem kell vizsgálni csak CSOK igénylés esetén. A kedvezményre tehát akkor is jogosultak lehetnek, ha adataik negatív információval szerepelnek a KHR listán, de a vételár kifizetéséhez banki kölcsönt nem kívánnak igénybe venni. Ha minden egyéb feltételnek megfelelnek, akkor megoldható a 2.200.000 Ft-os teljes vételár csak a három gyermek utáni CSOK-ból (2.200.000 Ft) történő megfizetése.

Információink szerint nem jelent problémát, ha a főzőhelyiségben nincsen vízvételi lehetőség, azonban feltétel, hogy önálló szellőzéssel rendelkező helyiség legyen.

Használt lakóingatlan vásárlásához igényelt CSOK esetén nem követelmény a közműves szennyvíz-elvezetés. Ennek hiányában elfogadható, ha a szennyvíz elhelyezése és tisztítása a jogszabályi előírásoknak megfelelően, egyéb módon történik.

A használt lakás vásárlásához kapcsolódó további CSOK feltételeket IDE kattintva tekintheti meg. A családi otthonteremtési kedvezmény iránti kérelmét a hitelintézetekhez nyújthatja be az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Annyi kérdésem lenne, hogy egy panel lakásban a konyha részén nincs gáztűzhely, illetve konyhaszekrény. Csap van, amin lehet kivenni vizet. A fürdőben van kád és mosdó. WC rendben, illetve a szobák felújítás alatt.
Lehet valamivel gond?
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Tanácsot szeretnék kérni! Használt családi házat szeretnénk vásárolni. A ház felújításra szorul. Abban a helyiségben amit konyhának szeretnénk használni, van vízvételi lehetőség, de a tulajdonosok elvitték a főzőlapot.
A konyha így megfelel a feltételeknek vagy ideiglenesen hozzunk egy tűzhelyet értékbecslés előtt?
Köszönöm előre is válaszát!
Erika

Üdvözlöm!
Használt ingatlant szeretnénk venni. 110 nm-es és 3 meglévő gyermekre szeretnénk igényelni a Csok-ot. Az egész ház felújításra vár. A bojlert és a kazánt viszont eladták, így az nincs a házban jelenleg. Amúgy a házban padlófűtés van mindenhol, de 2 éve nem lakják.
A Csok-os értékbecslésnél nézik, hogy van-e például meleg víz? Mekkora gondot jelent, hogy jelenleg se kazán, se bojler nincs a házban?
Hogy tudnánk megoldani ezek hiányát?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Egy gyakorlati kérdésem lenne a CSOK-kal kapcsolatban. Egy olyan ingatlant kívánunk megvásárolni ahol derítő van. Azonban a település részben csatornázva van, azonban ez az ingatlan nincs rákötve a szennyvíz hálózatra. Ilyen esetben jogosultak vagyunk a kedvezményre vagy az ingatlannak először csatlakoznia kell a hálózatra?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Gergely

Üdvözlöm!
Olyan érdeklődésem lenne, hogy egyedülálló anyaként 3 gyermekkel jogosult vagyok-e a Csok-ra használt lakás vásárlására? Hitelt nem tudok felvenni, de elég lenne a 3 gyermek után járó összeg a lakásra.
Így is megkaphatom a csok-ot vagy mindenképpen kell önerő?
Válaszát előre is köszönöm.