Tisztelt Hitelnet!

Van 3 gyerkőcünk és igényelni szeretnék a Csokot tetőtér beépítésre.
A kérdésem az lenne, nem szeretnék hitelt mellé, akkor csak a költségvetés tervezetet és az alap dokumentumokat kell benyújtani?

A másik kérdésem az lenne, hogy az alsó szint még nincs kész és azt saját önerőből fejezzük be, egyszerre a tetőtérrel, az alsó szint számláit elfogadják a tetőtér számláival? A költségvetésnél csak a tetőtér költségvetését adjuk le vagy lehet egybe is, mivel korszerűsítésre is igényelhető a bővítés (tetőtér beépítésnél)?

Ha bontott anyagot is használunk, akkor kell-e róla számla, hogy a 20%-ba elfogadják és ez a 20% a számlanyújtás (bekerülés 70%) 20%-át jelenti?

Van más ingatlan a nevemen 50%-ban mint vevő, akkor nem igényelhetek Csok-ot?

Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel.
Mária

Kedves Mária!

Ha a bővítéshez kölcsönt nem, csak támogatást szeretnének igényelni, akkor jövedelemigazolás (munkáltatói igazolás, munkabér tartalmazó bankszámla kivonat, illetve NAV jövedelemigazolás) benyújtására nincs szükség, de a többi igénylési dokumentum ez esetben is szükséges. A jogosultsághoz szükséges alapdokumentumok a következők:
- 90 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány mindkét fél részéről
- 30 napnál nem régebbi NAV igazolás a köztartozás-mentességről mindkét fél részéről
- 30 napnál nem régebbi OEP igazolás a legalább 180 napos, folyamatos TB jogviszonyról legalább az egyik fél részéről.
A további igénylési dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat.

CSOK igénylésnél a bővítéshez kapcsolódó munkálatokat tartalmazó költségvetés és számlák fogadhatók el. A hitelintézetek kizárólag olyan számlát fogadnak el, mely a CSOK kérelem benyújtását követően került kiállításra. Korszerűsítésre a támogatás nem vehető igénybe. A bontott anyagokról nem kell számla, annak értékét a felelős műszaki vezető igazolja. A számlabenyújtási kötelezettség a bekerülési költség 70%-a szerinti összeg 20%-ával csökkenthető a felelős műszaki vezető által írásban igazolt értékig.

Bővítéshez igényelt CSOK esetén az igénylőnek más lakóingatlanban legfeljebb 50% tulajdonrésze lehet, tehát a vásárlás útján szerzett 50%-os lakástulajdona nem zárja ki a kedvezményre való jogosultságot.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése