Tisztelt Hitelnet!

Arról lehet csak olvasni, hogy az igénylő nevére szóljon a számla, azonban az igénylő nem tud (szabályosan) lakcímet létesíteni addig a CSOKkal megépülő új ingatlanban, amíg nem épül meg a ház, és az nem lesz bejegyezve, hogy beépített a telek. (Üres beépítetlen telekre hogy létesítsen lakcímet?)

Ugyanakkor a hitelintézet arról adott tájékoztatást, hogy az épülő ház címe legyen a számlán. A gázbekötésnél kapásból elkérték a jelenlegi lakcímkártyát és személyit, és arra állították ki az ÁFÁs számlát, amiből így nem lehet visszaigényelni az ÁFÁt. Ugyanakkor rajta van a szerződésen, hogy melyik telekre való gázbekötéshez lett kiállítva. E-on bekötés szintén ugyanez. A számlán a vevő neve, címe rovat szerepel, nem a munkavégzés helyszíne, vagy a vevő jövőbeli címe.

Várom mielőbbi válaszukat, hogy kell-e új számlát kérnem az eddigi ráfordításokról.
Köszönettel: László

Kedves László!

Az Ön által felvetett kérdést - családi otthonteremtési kedvezmény és adó-visszatérítési támogatás igénybevételéhez milyen címre kell szólnia a számlának - több olvasónk is feltette az elmúlt napokban, hetekben.

A megkérdezett pénzintézetek közül több banktól is azt a választ kaptuk erre a kérdésre, hogy mind a támogatott személy állandó lakcímére, mind az építkezés helyszínére kiállított számla elfogadható. Ugyanakkor van olyan hitelintézet is, amely arról tájékoztatott, hogy az építkezés helyszínére szóló számlát nem áll módjukban elfogadni.

Fentiek alapján úgy véljük, hogy az Önök állandó bejelentett lakcímére kiállított számla elfogadható lesz a kedvezmények igénybevételéhez.

A szóban forgó kérdést illetően a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatását is kértük, de még nem kaptunk választ. Ha a számlakibocsátás címével kapcsolatban lesz új információnk, arról honlapunkon be fogunk számolni. Kérjük, addig is kövesse a vissza nem térítendő lakáscélú támogatásokkal kapcsolatos új bejegyzéseinket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése