Tisztelt Hitelnet!

A meglévő 3 gyermekünkre (születési idő: 2013.08; 2014.07; 2016.11) igénybe vettük a 10+10 milliós CSOK-ot új családi ház megvásárlására (hitelszerződés benyújtása 2018.09; 2018.11 CSOK hitelszerződés aláírása).

Szeretnénk 4. gyereket vállalni és érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeink vannak:
– Babaváró hitelt felvétele
– Meglévő lakáshitel tőke-tartozás csökkentése (1 vagy 4 millió Ft)
– Meglévő lakás bővítésére vonatkozó 600 000 Ft-os CSOK felvétele
tekintetében.

Válaszukat előre is köszönöm.
Béla

Kedves Béla!

Babaváró hitel 3 alapvető jogosultsági feltétele a házastársi kapcsolat, a feleség 41. év alatti kora, valamint egyikük részéről a legalább 3 éves folyamatos TB jogviszony igazolása. A TB jogviszonnyal kapcsolatos részletes feltételeket IDE kattintva tekinthetik meg.

Babaváró hitel keretében maximum 10 millió forint összegű kölcsön érhető el, mely szabadon felhasználható. A kölcsön a támogatott személyek részére a futamidő első 5 évében kamatmentesen törleszthető. Ha 5 évben belül születik legalább egy gyermekük, akkor a kamattámogatás a teljes futamidő alatt fennáll. A babaváró hitelről bővebben IDE kattintva tájékozódhatnak.

A jövőben születendő 4. gyermekük után igényelhető lehet tartozáscsökkentő támogatás a 2018 novemberében megkötött lakáshitel szerződés tekintetébn. Ennek keretében 4 millió forint összegű hitelelengedés vehető igénybe, amennyiben a további jogosultsági feltétek is fennállnak. Ezekről bővebben ITT található leírás. A tartozáscsökkentő támogatás iránti kérelem már a várandósság betöltött 12. hetét követően benyújtható. Ezt a területileg illetékes kormányhivatal családtámogatási osztályán lehet megtenni.

Meglévő házuk bővítéséhez igényelhető lehet a CSOK is. Erre megelőlegezett formában is van lehetőség. Amennyiben házasok és legalább egyikük 40 év alatt a támogatási kérelem benyújtásakor, akkor vállalt gyermek után is jogosultak lehetnek a támogatásra. Ez esetben a gyermekvállalási határidő 4 év. CSOK igénylésnél a várandósság 12. hetét betöltött magzat már meglévő gyermeknek minősül. Ez esetben a támogatás igénylésének már nem feltétele a házastársi kapcsolat. A megelőlegezett CSOK-ról részletes tájékoztató IDE kattintva érhető el.

Bővítésre akkor vehető igénybe a támogatás, ha legalább egy 8 m2 hasznos alapterületű szobát hozzáépítenek a meglévő házhoz vízszintes irányban, vagy tetőtér-beépítés történik. A bővítésre vonatkozó CSOK feltételek IDE kattintva ismerhetők meg.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre. Személyre szabott, díjmentes babaváró hitel tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Nálunk a negyedik gyermek érkezik májusban (2022). Három gyermekünk születése: 2013, 2015 és 2019. Rájuk CSOK szerződést kötöttünk, a ház meg is épült, a “Meglévő lakáshitel tőke-tartozás csökkentése (1 vagy 4 millió Ft)” részt intézzük.
Kérdésem, hogy mi, ebben a pillanatban élhetünk-e a babaváró hitellel? Sajnos az online kalkulátorok mind-mind első/második/harmadik gyerekkel számolnak.
Eddig, a CSOK-on kívül nem vettünk igénybe sem babaváró hitelt, sem tőke-tartozás csökkentést!
Válaszukat előre is köszönöm!
Dávid