Miért nem kapok szocpolt, ha a lakásomat szeretném korszerűsíteni?

Jó napot!

Olvastam az előttem kérdezőket és azt szeretném kérdezni, hogy nem értem mért nem lehetséges a lakásbővítés és korszerűsítés, mikor azt olvastam 1 “cikkben”, hogy ezek mind 2012-ben elérhetőek lesznek számunkra.

Mi is ezekre, vagyis valamelyik munkálatra szeretnénk igénybe venni a szocpolt, és ha lehetséges ezek kivitelezése, abba tudnának segíteni, hogy még is mi felel meg lakáskorszerűsítésnek? Gondolom: nyílászáró csere, fűtés…. és a ház bepucolása, színezése, tető cseréje ennek megfelel?

Előre is köszönöm válaszukat!
Renáta

Kedves Renáta!

Mint ahogy azt már korábbi bejegyzéseinkben is írtuk, lakásépítési támogatás, azaz szocpol jelenleg új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető. Ebből következően sem lakáskorszerűsítéshez, sem lakásbővítéshez nem kérhető ez a támogatási forma.

Lakáskorszerűsítésnek azok a munkálatok minősülnek, melyek növelik a lakóingatlan komfortfokozatát. Ilyen például a nyílászárók energiatakarékos cseréje, fűtéskorszerűsítés, az épület hőszigetelése, közművek kiépítése, tetőcsere, stb. E munkálatok elvégzéséhez állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető, maximum 5 millió forintos hitelösszegig.

Az állami kamattámogatású illetve piaci kamatozású korszerűsítési hitelek feltételeiről és várható havi törlesztő részletéről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online adatlapunk kitöltését követően!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet!

A kérdésem az lenne, hogy 5 éve amikor vettük családi házunkat hitellel, még nem volt szocpol,(eltörölték ) ezért nem is tudtuk igénybe venni
most, visszahozták ,de miért nem lehet most igénybe venni akár a lakáshitel betörlesztésével.
Korszerűsítésre adnak-e a bankok vagy az állam vissza nem térítendő támogatást.( nyílászáró csere)

Köszönettel: Tímea

Várható-e, hogy a jövőben visszamenőlegesen azok a családok is igényelhetik a szocpolt, akik 2009 és 2012 között vásároltak új lakást, családi segítséggel, hitelfelvétel nélkül. A lakás vásárlásakor még gyermektelenek voltak, de mára már a gyermekük is megszületett. Lehet, hogy ők végleg kimaradnak az állami támogatásból?
Köszönettel.
Márta

Kedves Márta!
Sajnos nincs olyan információink jelenleg, mely szerint a fent leírt esetben is igényelhető lenne a CSOK.

Tisztelt Hitelnet!
2015-ben egy örökölt családi ház korszerűsítését tervezem egy kisgyermekkel (szocpolt nem igényeltem eddig). Egyedülálló vagyok. Számíthatok szocpolra az új rendszer szerint? A házban nagymamám lakott, több örökös van, kb 70-72 nm, tetőteret nem építünk be, csak az eddigi lakóteret korszerűsítjük.

Kedves Andrea!
Információink szerinte a jövőre esetlegesen bevezetésre kerülő félszocpol használt lakás vásárlásához és meglévő lakóház legalább egy lakószobával történő bővítéséhez lesz igényelhető, lakáskorszerűsítéshez nem. Erre a célra piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető. Ha szeretne ezekről tájékozódni, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Szeretném tudni 2 gyermekem van, 39 éves vagyok, mivel tudomásom szerint 40 éves korig adják most, kaphatok-e és menyit? Én korszerűsíteni, nyílászárókat szeretnék cserélni, szigetelni, burkolni szeretnék, stb. Orosházán melyik az a bank, ahol kaphatok szocpolt és milyen feltételekkel?
Tisztelettel.
Henrietta

Kedves Henrietta!
Aki meglévő gyermekei után igényli a szocpolt, 40 éves kor felett is jogosult lehet rá. A támogatás azonban csak akkor igényelhető, ha új házat épít vagy újépítésű lakóingatlant vásárol. Lakáskorszerűsítéshez ezt a fajta állami támogatást nem lehet igénybe venni. E lakáscél megvalósításához államilag támogatott lakáshitel igényelhető. Amennyiben ennek részletei is érdeklik, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy 4 gyerek után fel lehet venni a szocpolt, mert a férjem folyamatosan dolgozik. Mi a feltétele? Nincsen hitel a lakáson és ha tudnak, küldjenek nyomtatványt és szeretném megigényelni, mert 3 gyerekre már igényeltem, de már lejárt és mivel még a 4.-re nem vettem igénybe. Sürgős.

Kedves Anita!
A leírtak alapján sajnos nincs lehetőségük a 4. gyermek után szocpolt igénybe venni.

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy igényelhető-e szocpol meglévő hiteles, nem új építésű lakás korszerűsítésére egy gyermek meglétével?

Igényelhetek szocpolt bárlistásan tulajdon nélkül egyedülálló szülőként? 37 éves vagyok, 2 gyermekem van 11 éves és 16 éves. Önerővel nem rendelkezem. Van-e lehetőségem?
Lakásfelújításra igénybe vehetem a szocpolt?

Hol és melyik bankoknál lehet igényelni a szocpolt? Saját házra, kültéri felújítás és nyílászáró cserére vajon megkapnám?

Azt szeretném kérdezni, hogy van szocpol új építésű ház vásárlásra is, ebbe nem tartozik bele az, hogy egy régebbi ház teljesen fel van újítva kívül belül?
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Párom (élettársam) 26, én 24 éves vagyok. Páromnak 3 éve van bejelentett, állandó munkaviszonya. Van egy 3 éves és egy 9 hónapos gyermekünk, én gyesen vagyok. Nekem nincs lakástulajdonom.
Párom örökölt egy házat 3/4 része az övé, itt is lakunk. (csak mi négyen).
Az lenne a kérdésem, hogy lakásfelújításra/korszerűsítésre/bővítésre jár-e nekünk szocpol? Jól tudom, hogy 50%-os tulajdonrész felett semmiképp nem jár a maradék rész megvásárlására szocpol?
Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Kinga


18
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x