Jó napot!

Olvastam az előttem kérdezőket és azt szeretném kérdezni, hogy nem értem mért nem lehetséges a lakásbővítés és korszerűsítés, mikor azt olvastam 1 "cikkben", hogy ezek mind 2012-ben elérhetőek lesznek számunkra.

Mi is ezekre, vagyis valamelyik munkálatra szeretnénk igénybe venni a szocpolt, és ha lehetséges ezek kivitelezése, abba tudnának segíteni, hogy még is mi felel meg lakáskorszerűsítésnek? Gondolom: nyílászáró csere, fűtés.... és a ház bepucolása, színezése, tető cseréje ennek megfelel?

Előre is köszönöm válaszukat!
Renáta

Kedves Renáta!

Mint ahogy azt már korábbi bejegyzéseinkben is írtuk, lakásépítési támogatás, azaz szocpol jelenleg új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető. Ebből következően sem lakáskorszerűsítéshez, sem lakásbővítéshez nem kérhető ez a támogatási forma.

Lakáskorszerűsítésnek azok a munkálatok minősülnek, melyek növelik a lakóingatlan komfortfokozatát. Ilyen például a nyílászárók energiatakarékos cseréje, fűtéskorszerűsítés, az épület hőszigetelése, közművek kiépítése, tetőcsere, stb. E munkálatok elvégzéséhez állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető, maximum 5 millió forintos hitelösszegig.

Az állami kamattámogatású illetve piaci kamatozású korszerűsítési hitelek feltételeiről és várható havi törlesztő részletéről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online adatlapunk kitöltését követően!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet!

A kérdésem az lenne, hogy 5 éve amikor vettük családi házunkat hitellel, még nem volt szocpol,(eltörölték ) ezért nem is tudtuk igénybe venni
most, visszahozták ,de miért nem lehet most igénybe venni akár a lakáshitel betörlesztésével.
Korszerűsítésre adnak-e a bankok vagy az állam vissza nem térítendő támogatást.( nyílászáró csere)

Köszönettel: Tímea

Várható-e, hogy a jövőben visszamenőlegesen azok a családok is igényelhetik a szocpolt, akik 2009 és 2012 között vásároltak új lakást, családi segítséggel, hitelfelvétel nélkül. A lakás vásárlásakor még gyermektelenek voltak, de mára már a gyermekük is megszületett. Lehet, hogy ők végleg kimaradnak az állami támogatásból?
Köszönettel.
Márta

Tisztelt Hitelnet!
2015-ben egy örökölt családi ház korszerűsítését tervezem egy kisgyermekkel (szocpolt nem igényeltem eddig). Egyedülálló vagyok. Számíthatok szocpolra az új rendszer szerint? A házban nagymamám lakott, több örökös van, kb 70-72 nm, tetőteret nem építünk be, csak az eddigi lakóteret korszerűsítjük.

Szeretném tudni 2 gyermekem van, 39 éves vagyok, mivel tudomásom szerint 40 éves korig adják most, kaphatok-e és menyit? Én korszerűsíteni, nyílászárókat szeretnék cserélni, szigetelni, burkolni szeretnék, stb. Orosházán melyik az a bank, ahol kaphatok szocpolt és milyen feltételekkel?
Tisztelettel.
Henrietta

Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy 4 gyerek után fel lehet venni a szocpolt, mert a férjem folyamatosan dolgozik. Mi a feltétele? Nincsen hitel a lakáson és ha tudnak, küldjenek nyomtatványt és szeretném megigényelni, mert 3 gyerekre már igényeltem, de már lejárt és mivel még a 4.-re nem vettem igénybe. Sürgős.

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy igényelhető-e szocpol meglévő hiteles, nem új építésű lakás korszerűsítésére egy gyermek meglétével?

Igényelhetek szocpolt bárlistásan tulajdon nélkül egyedülálló szülőként? 37 éves vagyok, 2 gyermekem van 11 éves és 16 éves. Önerővel nem rendelkezem. Van-e lehetőségem?
Lakásfelújításra igénybe vehetem a szocpolt?

Hol és melyik bankoknál lehet igényelni a szocpolt? Saját házra, kültéri felújítás és nyílászáró cserére vajon megkapnám?

Azt szeretném kérdezni, hogy van szocpol új építésű ház vásárlásra is, ebbe nem tartozik bele az, hogy egy régebbi ház teljesen fel van újítva kívül belül?
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Párom (élettársam) 26, én 24 éves vagyok. Páromnak 3 éve van bejelentett, állandó munkaviszonya. Van egy 3 éves és egy 9 hónapos gyermekünk, én gyesen vagyok. Nekem nincs lakástulajdonom.
Párom örökölt egy házat 3/4 része az övé, itt is lakunk. (csak mi négyen).
Az lenne a kérdésem, hogy lakásfelújításra/korszerűsítésre/bővítésre jár-e nekünk szocpol? Jól tudom, hogy 50%-os tulajdonrész felett semmiképp nem jár a maradék rész megvásárlására szocpol?
Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Kinga