Használt házat vásároltunk, melyet bontanunk kellett. Most szeretnénk új házat építeni rá és igényelni a szocpolt. A baj forrása itt kezdődik. Az alap megmaradt és néhány fő fal, ezt nem érdemes lebontani, mert statikailag és elhelyezkedésében jó helyen, jó állapotban van.

A kérdésem az lenne, hogy a házam így 98%-ban új építésű lenne, van-e módja annak avagy kihez kell fordulnom kérelmemmel, hogy tekintsék új építésűnek az új házamat?
A hitelintézeteknél beadott szocpol kérelmeket ki bírálja el?

Válaszát előre is köszönöm.
Szilvia

Kedves Szilvia!

A szocpol igénylésének elvileg nem jelenti akadályát az a lakástulajdon, melynek lebontását az illetékes építési hatóság engedélyezte, illetve elrendelte. További lényeges szempont, hogy az építési engedélyük új lakóház építésére szóljon.

A hitelintézetekhez beadott szocpolkérelmeket az adott hitelintézet bírálja el a vonatkozó kormányrendeletben előírt követelmények figyelembevételével.

Amennyiben az építkezéshez építési hitelt is igénybe kívánnak venni, akkor forduljon bizalommal a lakóhelyéhez legközelebbi irodánkhoz, ahol Hitelszakértőink segítenek Önnek a hitel- és szocpolügyintézésben egyaránt. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Ha a finanszírozás megoldható önerő és lakásépítési támogatás igénybevételével, lakáshitel nélkül, akkor a szocpolkérelmével a hitelintézetekhez fordulhat.

Személyre szóló építési hitelajánlatunkat online nyomtatványunk kitöltésével kérheti.

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése