Tiszteletem!

Érdeklődni szeretnék a szocpol igényléséről, hogy mi lenne a menete és feltételei, ha párommal első gyermekünk már úton van és továbbiakban is szeretnénk még gyermeket vállalni. Nincs semmilyen ingatlan a nevünkön és köztartozás sincs.

Mi az igénylés menete?
Hol tehetjük meg az első lépéseket?
Milyen dokumentumok szükségesek ehhez?

Válaszát előre is köszönöm!
József

Kedves József!

A szocpol 2010. január 1. után kiadott építési engedély alapján új lakóház építéséhez és 2010. január 1. után kiadott használatbavételi engedéllyel rendelkező lakóingatlan vásárlásához igényelhető. Hogy milyen további előírásoknak kell megfelelni az új ingatlannak és a támogatott személyeknek, arról IDE kattintva olvashat részletet tájékoztatást.

A szocpol igénybevételéhez legalább 2 gyermek (meglévő vagy vállalt) szükséges. Megelőlegező szocpolt akkor igényelhetnek, ha házasok és életkoruk a szocpolkérelem benyújtásakor nem haladja meg a 40. életévet.
A megelőlegező szocpolról szóló tájékoztató anyagot ITT találja.

A lakásépítési támogatás jelenleg még nem érhető el. Konkrét információnk sajnos nincs arról, hogy mikor kerülhet sor a szocpolkérelmek befogadására.

Amit azonban tudni kell, hogy építkezés esetén még a használatbavételi engedély megszerzése előtt, új lakás vásárlása esetén pedig az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül, de még a vételár kiegyenlítése előtt kell kérelmezni a támogatást. Előbbi esetben szakaszosan, készültségi foknak megfelelően, utóbbi esetben egy összegben történik a folyósítás.

A szocpol a hitelintézeteknél lesz elérhető. A szükséges dokumentumokról a későbbiekben tudunk majd pontos felvilágosítást adni. Amennyiben a kívánt lakáscél megvalósításához banki hitelt is szeretne igénye venni, akkor a hitel- és a szocpolügyintézés egyszerre történik.

Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat lakáshitel kalkulátorunk számítását követően adatlapunk kitöltésével kérheti.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

36 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hogy pontosan mi is a menete a szocpolnak. Először adásvételi szerződés. Tehát engem az érdekelne, hogy mit kell tenni, vagyis át kell íratni a házat még a folyósítás előtt, vagy hogyan is van ez.
Köszönettel.
Anna

Üdvözlöm!
Vásároltunk egy külterületi telket, amire szeretnénk építkezni! Két gyermekünk van! Azt szeretném megtudni, hogy kaphatunk-e rá szocpolt?

Szép napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy a későbbiekben jogosultak leszünk-e szocpolra a párommal?!
Nem vagyunk még házasok, gyermekünk sincsen, viszont a párom most vásárolt egy új lakást. A későbbiekben arra igényelhetünk-e visszamenőleg szocpolt? Vagy ha vennénk egy közös lakást, arra felvehetnénk-e? Persze csak akkor, ha már házasok vagyunk és „beígérünk” 2 gyermeket.
Előre is köszönöm válaszát!

Szép napot!
1. Meglévő családi ház bővítéséhez (+2 szoba) igényelhető-e a szoc.pol. támogatás, ha igen milyen összeg?
2. Hitelfelvételhez kötött-e, mennyi önerő szükséges?
3. A gyermekek hány éves koráig kérhető?
4. Melyik hitelintézethez fordulhatok?

Üdvözlöm!
A páromnak van 25%-os öröksége az apukája után, és ezt a tanyát szeretnénk felújítani. Útban van az első gyerekünk. A kérdésem az lenne, hogy ebben a helyzetben van-e lehetőség szocpol igénylésre?

Kedves Hitelnet!
Üdülőövezeti ingatlanra jár-e szocpol? Három gyerekünk van, a feleségem még nincs 40 éves, és az ingatlan az ő nevén van. Lakhatási engedély 2011. decemberi. Ez a bejelentett lakóhelyünk és nincs más ingatlan nevünkön, itt élünk ténylegesen!

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék ha üdülő övezetben építkezünk és az az állandó lakhelyünk, igényelni lehet-e szocpolt 1 gyerek után? Esetlegesen bevállalt 2. gyerek esetén? Egyáltalán igényelhető-e szocpol üdülő övezeti vagy külterületi ingatlanra?
Köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Folyamatban van az Erste Banknál az építési hitelünk. A bank azt mondta, hogy jelenleg nem foglalkoznak „szocpol”-lal. Ilyen esetben hogyan jutok a támogatáshoz?
Köszönettel: László

Érdeklődni szeretnék, hogy az új építésű lakás mit takar? Melyik tekinthető annak? Párommal saját lakásunk van a mi nevünkön és a későbbiekben nagyobbra szeretnénk cserélni. Mi ennek a menete, jár a szocpol? Nem vagyunk 30 évesek, de munkahelyünk van. És még annyi, hogy a párom szlovák állampolgár, de én magyar vagyok. Meg kell csinálni addigra a visszamagyarosítást? Gondolom az egyik feltétel a magyar személyazonosság. Két gyermekre mekkora összeg jár?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Ma értesültem arról, hogy államilag támogatott Hiteligénylésnél a Méltányolható szobaszám 4 személy esetén maximum 4 lakószoba.
Kérdésem a következő: ha az ingatlan 3 db 12 négyzetméter feletti és 2 db 12 négyzetméter alatti szobával rendelkezik, tehát 3+2 félszobás akkor megfelel a fenti maximum 4 szobás szabálynak vagy nem? Köszönettel: Virág

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy jogosultak vagyunk-e szocpoltámogatásra. Új lakást vásároltunk lakóparkban novemberben, decemberben beköltöztünk, a tulajdonjog bejegyzési kérelem be lett adva, de még nem vagyunk bejegyezve. Úgy tudom, hogy lakópark esetén a használatba vételi engedélyre vonatkozó szabályok másképp alakulnak, mint ház esetén. Minden más feltételnek megfelelünk, ez a két kérdéses pont van.
Előre is köszönöm a segítséget!

Érdeklődnék szocpol ügyben. Két gyermekünk van, férjem 41, én 35 éves vagyok. Állandó munkahellyel rendelkezünk, már több éve. Újépítésű lakást szeretnénk vásárolni. Jár-e nekünk valamilyen pénzügyi segítség?

A szocpolt vásárlásra hogy lehet felhasználni? Feleség 34 éves, férj 43 és van két kiskorú gyermek, 11 és 14 évesek. Férj közalkalmazott, 8 éves folyamatos munkaviszonnyal.

Engem érdekelne, hogy kaphatok-e szocpolt mivel van két gyermekem, egy 5 hónapos, a másik meg 3 éves, de a páromat most küldték el, munkanélkülin van, én meg még gyesen, de voltam intézetben 3,5 évet, van életkezdésim és szeretnénk az otp faktoringtól megvásárolni egy lakást. Hogy lehetne-e vagy nem mi kell hozzá meg minél előbb én is szeretnék elhelyezkedni.

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, hogy esetünkben jár-e a szocpol. Új házat építettünk, melyre 2010-ben kaptunk építési, és idén január 16-án használatbavételi engedélyt. Már korábban hívtunk ez ügyben bankokat, de senki nem tudott érdemi választ adni akkor. A ház minimális (1-200 ezer forint) lakáskasszás hitellel épült. Az egyéb feltételeknek (2 vállalt gyerek, házastárs, életkor, munkaviszony) megfelelünk.
Segítségét előre is köszönöm!

Az lenne a kérdésem, hogy nekünk jár-e szocpol és ha jár, akkor milyen összeg? A házunkat 14 hónapja vettük, amiben most lakunk. A ház építési idejét nem tudom. Ebben a házban lakunk már több, mint 1 éve. Van 2 gyermekünk. Régen felújításra adtak szocpolt használt ingatlanra, most viszont nem tudom mik a lehetőségek. Mi igényelhetünk szocpolt, ha igen, akkor milyen összeg és mire fordítható?
Válaszát előre is köszönöm!

A férjem 43 éves, Én 42 vagyok. Szeretnénk felújítani egy házat, de a ház üdülő övezetben van és valószínűleg nem kapunk rá használatbavételi engedélyt, vagy építkezni szeretnénk. Van egy 8 éves kislányunk és szeretnénk még egy gyermeket kb. 2 éven belül. Kaphatunk-e szocpol támogatást?

Jó napot!
Azután szeretnék érdeklődni, hogyan lehet szocpolt igényelni és hogy mennyit lehet 1 gyermek után? Kell-e önerő? Hol lehet igényelni? Mire lehet igényelni? Mire lehet felhasználni? Röviden ennyi.
Előre is köszönöm.