Tisztelt Hitelnet!

Párommal szeretnénk összeköltözni és családot alapítani és a felől érdeklődnék, hogy a szocpolt melyik bankoknál lehet megigényelni?
Mi szükséges hozzá és mi alapján döntik el, hogy mennyi pénz jár és azt, hogy ki kaphat szocpolt és ki nem?
Hallottam olyat, hogy már nem csak új építésű házra lehet felvenni, hanem régire is. Ez valóban így van?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Mariann

Kedves Mariann!

A szocpolt azon hitelintézeteknél lehet igényelni, melyek a támogatás nyújtására vonatkozó szerződést a Kincstárral, valamint a lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért felelős miniszterrel megkötötték. A hazai pénzintézetek többségénél van lehetőség szocpolkérelem befogadására.

Lakásépítési támogatást, vagyis szocpolt az a személy kaphat, aki megfelel a vonatkozó kormányrendeletben előírt valamennyi igénylési feltételnek. Az igénylési feltételeket tartalmazó tájékoztatónkat IDE kattintva olvashatja. A jogosultsághoz az igénylőnek - házastársak, élettársak igénylése esetén legalább az egyik félnek - minimum 180 napos OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által igazolható biztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. A folyamatos 180 napos jogviszonyban legfeljebb 15 nap megszakítás lehet.

Azt, hogy az arra jogosult támogatott személyek mennyi szocpolt kaphatnak, három tényező határozza meg: az eltartott gyermekek száma, a vásárolandó újépítésű lakás, illetve építendő új lakóház hasznos alapterülete és az épület energetikai minősítése. A részletes kalkulációt fent jelzett oldalunkon szintén megtalálja.

Szocpol jelenleg is csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez vehető igénybe. Használt lakás vásárlásához gyermekek után járó egy összegű állami támogatás (szocpol, félszocpol, fiatalok otthonteremtési támogatása) nem jár.

Amennyiben új lakást vásárol vagy épít, és a lakásszerzéshez kölcsönt is igénybe kíván venni, javasoljuk, hogy küldje el online ajánlatkérését. Ezt online nyomtatványunk kitöltésével teheti meg. Ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják tájékoztatni a legkedvezőbb hitellehetőségekről, majd igény esetén díjmentesen vállaljuk a teljes körű szocpol- és hitelügyintézést!

Használt lakás vásárlása esetén támogatás ugyan nem igényelhető, de kedvező lakáshitelek állnak rendelkezésre a vételár finanszírozásához. A használt lakásra felvehető hitelek aktuális havi törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Lakáshitelekkel kapcsolatot kérdésekkel Tanácsadóink a jövőben is készséggel állnak rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Én azt szeretném kérdezni, hogy igényelhetünk- e szocpolt. Négy gyermekünk van, a nagylányom 17 éves egyetemista. A férjem is és én is már 40 évet betöltöttük.
Válaszát előre is köszönöm.

Ha gyeden vagyok, két gyermekem van, egyik 6 éves lesz novemberben, másik 9 hónapos, akkor jár szocpol? Ha igen, akkor mennyi és mi a teendőm?

Két gyerek után mennyi szocpol jár és mikortól lehet igényelni? Használt lakás vásárlás esetén milyen összegre számíthatok?