Tisztelt Cím!

Segítségüket szeretném kérni. Van 1 házunk (8 éve a tulajdonunk) és 1 lakásunk (3 éve a tulajdonunk), amelyeket most ajándékozással 2 lányunkra iratunk. Ezek után nem lesz a nevünkön (férj-feleség) semmilyen ingatlan. 32 évesek vagyunk, van egy 6 és egy 3 éves gyermekünk.

Új lakás vásárlása esetén, illetve használt lakás vétele esetén mennyi szocpolt kaphatnánk és milyen feltételekkel??

Köszönöm a válaszukat előre is!
Tisztelettel.
Judit

Kedves Judit!

Használt lakás vásárlására az érvényes kormányrendelet értelmében nem jár szocpol. Lakásépítési támogatás újépítésű lakás vásárlására és új lakóház építésére kérhető.

Mint ismeretes a lakástulajdon (bizonyos esetektől eltekintve) kizárja a szocpolra való jogosultságot. Lakóingatlan tulajdonaik lányaik részére történő elajándékozásával ugyan nem lesznek lakástulajdonosok, ám így sem jogosultak a szocpolra. A kormányrendelet ugyanis kimondja, hogy nemcsak az igénylő és házastársa vagy élettársa nem rendelkezhet lakástulajdonnal, hanem a gyermekeik és velük költöző családtagjaik sem.  Az ingatlantulajdon lányoknak ajándékozása tehát nem jelent megoldást ebben a helyzetben.

Az ajándékozással szerzett lakástulajdon abban az esetben nem jelent kizáró okot szocpol igénylésénél, ha az több mint két éve került tulajdonba, haszonélvezettel terhelten és a haszonélvező bent lakik.

A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat részletesen.

Új lakás esetén a támogatás összege a gyermekek számán kívül a hasznos alapterülettől és az épület energetikai minősítésétől függ. A támogatási összegeket számszerűsítve ITT találja.

További kérdés esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

Amennyiben az új lakás vásárlásához lakáshitelt kívánnak igénybe venni, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

32 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy ha építkezni szeretnénk hogyan intézzük és 2 gyermek után mennyi a teljes összeg, amit igényelhetünk?
Előre is köszönöm válaszát.

Tiszteletem.
Engem az érdekelne, hogy 3 gyermeknél a legkisebb nm-nél számított összeg fix, vagy gyerekenként 1.200.000?

Mennyi szocpol jár 2-3 gyerekre? Állami támogatást lehet igénybe venni? Mennyit?

A kérdésem a szocpollal kapcsolatos! 2 gyermekünk van. Az érdekelne, hogy önerőnek számít-e? Van némi megtakarításunk, de emellé mindenképpen szükségünk lenne önerőre lakásvásárlásnál.
Hallani róla, hogy változtatni akarnak az összegén is. Lehet már konkrétabbat tudni erről?
Még egy kérdésem lenne. Egy kb. 10 milliós lakás vásárlásánál mennyi plusz költséggel kell számolni? (Illeték, stb)
Válaszát köszönöm!

T. Cím!
Idén elkezdett új ház építésénél szeretnék a gyerekeim a szocpolt igénybe venni. 2 gyermek van, minden eddigi feltételnek megfelelnek. A kérdésem az lenne, hogy előre láthatólag megemelik a felvehető összeget. Ennek várható ideje mikorra várható ?
Továbbá, ha ezt az időt nem tudják kivárni és igénylik a most adható összeget, s közben módosulnak a lehetőségek, a magasabb összeget akkor is lehet-e kérni?
Köszönettel: Ny.né

Jó napot kívánok! Érdeklődnék, hogy az új törvény szerint most 2 gyerekre 3.000.000 Ft-ot kapunk? Ha igen, abból fel lehet-e építeni egy kis házat hitel nélkül? Ha jól tudom, régen nem kellet hozzá hitel.
Válaszát előre is köszönöm!

4 gyerekre mennyi pénz jár lakásvásárlásra?

Tisztelt Hitelnet!
Élettársammal jelenleg 1. közös gyermekünket várjuk, mindketten 30 alatt vagyunk. A nevemen jelenleg 1/1 arányú tulajdonrésszel van egy családi ház, amelyben jelenleg élünk (tele CHF-al). Innen költözni szeretnénk, mennénk a munka után, ezzel együtt a házat eladnánk. Átmenetileg albérletbe költöznénk. Mindketten több éve folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk és további gyermekeket is tervezünk, de csak ha biztos a fedél a fejünk fölött.
Kérdésem az lenne, hogy a ház eladását követően új lakás vásárlására fel tudnánk-e venni a támogatást? Akadályt jelenthet-e, hogy az igénylést megelőzően adtam el a házamat, ami egyébként kizárhatna a jogosultak köréből?
Köszönettel: László

Szeretném tudni, hogy két gyermek esetén használt lakásvásárlásra mennyit szocpolt adnak, és milyen hitel szükséges hozzá.

Üdvözlöm,
2008-ban építés célú hitelt vettem fel és igényeltem szocpolt 2 gyermek után.
A 2 gyermek teljesült és 2013-ban (január 10.) megszületett a 3. gyermekünk. Érdeklődöm, hogy mekkora összegű szocpol jár a 3. gyerek után?
Köszönettel:
Attila

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy én nevelt gyerek vagyok kiskorom óta és az életkezdési támogatásból vettem egy tanyát. A ház vályogból van. Az udvar 3000 négyzetméteres. A házban van 2 szoba, konyha, fürdő helyiség, amit ki kell még alakítani, meg egy előszoba. Az érdekelne, hogy vehetek-e fel szocpolt a házra vagy valamilyen hitelt? Van egy kislányom is, aki májusban lesz 3 éves. Még iskolába járok, de júniusban végzek.
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Szeretnénk vásárolni használt panel lakást 4 és fél millió Ft értékben. Élettársi viszonyban vagyunk, de egyikünk már elmúlt 35 éves.
Igénybe tudnánk venni a szocpolt?
Sajnos önerővel nem rendelkezünk.

Üdvözlöm!
Tetőtér beépítéshez szeretnénk felvenni a szocpolt. Kérdésem az lenne, hogy 2 évvel ezelőtt egyéni vállalkozóként sajnos 6 hónapig nem tudtam fizetni a járulékaimat! Ez jelenthet akadájly? Természetesen idén elkezdtem befizetgetni havonta egy összeget mivel nem szeretnék tartozni!
Illetve egy 55 négyzetméteres lakásnál 2 gyermekre mennyi most a szocpol összege?
Előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
Azon kevesek közé tartozunk akik a mai világban építésre adtuk a fejünket. Örömmel vettük hogy van “szocpol” lehetősége és most el is kezdtük az építkezést. Inkább az építendő hasznos alapterület rovására, de energiatakarékos épületet készítettünk elő. Konkrétabban Az előzetes energiatanúsítvány számítás szerint 10-12% között lesz. Kérdésem úgy szól, hogy sem a kormányrendeletben sem a kiegészítéseiben nem találtam leírva, hogy a szocpol esetén az 1,3 -as szorzó számszerűen mikor adható, mikortól számít ahogy a jogszabály fogalmaz alacsony energiafelhasználású ház.

Üdvözlöm.
Az után szeretnék érdeklődni, hogy élettársi kapcsolatban vagyok, van egy gyermekem és egy meglévő hitelmentes ház a párom nevén. Szeretnénk megesküdni és még egy baba is tervbe van. Szeretném megkérdezni, hogy így mennyi esélyünk van a szocpolhoz? Gondolom ez házastársakra szól csak, nem? De ha elfogadják, mennyit lehetne igénybe venni? Mennyi idő alatt kapnánk meg?
Kérem mihamarabbi válaszát.
Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Noémi

Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy mi 2005-ben vettünk fel új lakásra hitelt és 2 gyermekre szocpolt. Most cserélnénk az ingatlanunkat nagyobbra és a meglévő hitelünket és szocpolt vinnénk magunkkal, 94nm-re, de az használt ingatlan. Szeretnénk még 1 gyermeket és az érdekelne, hogy mennyit és hogy kapnánk-e szocpolt?
Válaszát várom és köszönöm!