Üdvözlet!

Hihetetlen mennyire nincs tisztában senki semmivel. Bankban egyszer ezt mondják, 10 perc múlva mást. S az ember így vágjon bele…

Mi szocpolt vettünk fel 2007-ben, s 2010-ben. 3 gyermek van már. Azt mondták, 5M – 1.2M fordítható vásárlásra, így 5M korszerűsítésre. 2 nap múlva azt mondták, 10 M – felvett 1.2M, s az így kapott 8.8M feleződik. A következő ügyintéző azt mondta, mivel 3.8M a vételár, csak ennyi vehető fel korszerűsítésre is.

Van még egy variáció, hogy a jelenlegi házunkat bővítjük. Itt is azt mondták, nem kapnánk meg a teljes 5M-t, csak a 3.8M-t. Egyszer azt mondják kell személyi igazolvány a gyerekeknek is, másnap már nem kérik.

A korszerűsítésről tényleg aztán fogalmuk sincs, csak azt hallom, hogy egymás után utasítják el a bankok. Másik banknál is érdeklődtem, felírták a kérdéseket, s azt ígérték hívnak, ha van válasz. Ez 2 hete volt.

A költségvetés miatt vigyek minden szakembert a házhoz, az eladó hozzánk igazodjon minden alkalommal, hisz egy nap ugyanabban az időben nem fog oda jönni mindenki egyszerre.

Amennyire örültünk, hogy megtaláltuk életünk házát, annyira nincs már sem kedvünk, sem erőnk belevágni.
Van már olyan az oldalon egyáltalán, aki véghez vitte már a folyamatot?

Köszönettel.
Hajni

Kedves Hajni!

Azért lehetséges, hogy különböző információkat kapott az igénybe vehető falusi CSOK összegét illetően, mert a vonatkozó kormányrendelet nem volt teljesen egyértelmű a számítás módját illetően. Emiatt az illetékes minisztérium állásfoglalást adott ki a vegyes hitelcélra (vásárlás + korszerűsítés és/vagy bővítés) nyújtott falusi CSOK összegének meghatározására.

Fenti esetben az alábbiak szerint történik a falusi CSOK összegének meghatározása: a gyermekszám alapján adható (1 gyermek 600.000 Ft, 2 gyermek 2.600.000 Ft, 3 gyermek 10.000.000 Ft) összeget korrigálni kell a korábban folyósított támogatással. Ezen összeg 50%-a fordítható lakásvásárlásra.

Az Önök esetében 3 gyermeket figyelembe véve a következőképpen lehet számolni:
Ha korábban 1.200.000 Ft támogatás került folyósításra bármilyen célra, akkor a korrigálást követően fennmaradó 8.800.000 Ft Falusi CSOK 50%-a, azaz maximum 3.800.000 Ft fordítható vásárlásra, a fennmaradó összeg pedig korszerűstésre és/vagy bővítésre. Ha csak bővíteni szeretnék a meglévő ingatlant, akkor a bővítésre igényelhető 5.000.000 Ft-ot szükséges csökkenteni a korábban kapott 1.200.000 Ft támogatással, így szintén 3.800.000 Ft használható fel bővítési és/vagy akár korszerűsítési célra.

Amennyiben nem preferált településen található a ház, akkor a 3 gyermek után járó normál CSOK 2.200.000 Ft-os összegét kell csökkenteni a korábban kapott támogatással és a különbözet vehető igénybe.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre! A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése