Tisztelt Hitelnet!

A segítségét szeretném kérni CSOK, CSOK hitel felvételéhez, valamint a falusi CSOK is érdekelne. Utána olvastam a témának, de nem igazán sikerült rájönni, hogy a mi esetünkben mi lenne a legcélszerűbb és hogy mekkora összegű támogatásra lennénk jogosultak.

28 és 31 évesek vagyunk, 5 éve Németországban élünk és dolgozunk, nem vagyunk házasok és még nincsen gyermekünk. 2021 nyarán szeretnénk Magyarországra visszaköltözni és mindketten vállalkozóként dolgozni. (Vagy egyikőnknek muszáj lenne alkalmazottként?)

Három gyermeket szeretnénk és használt házat szeretnénk vásárolni. Nézelődtünk már az ingatlanpiacon, de a kapható támogatás függvényében tudnánk csak választani. Habár ha jól értelmeztem, először kell kinézni a házat, megkötni az adásvételit és csak ezek után igényelhetem a CSOK-ot, valamint a hitelt is? Emiatt is érdekelne, hogy falusi vagy sima CSOK esetén mik a lehetőségek. Annyi biztos, hogy az osztrák határ közelében vásárolnánk ingatlant.

Előre is köszönöm.

Kedves Kérdező!

Vállalt gyermek után házastársi kapcsolat fennállás esetén igényelhetők a támogatások. Használt lakásvásárlás esetén legfeljebb 2 gyermek vállalására van lehetőség. Gyermeknek számít már a magzat is a betöltött 12. terhességi hetet követően. 3 gyermek után akkor tudják igényelni tehát a CSOK-ot vagy a falusi CSOK-ot használt lakásra, ha a támogatási kérelem benyújtásakor felesége betölti legalább a 12. terhességi hetet.

2 gyermek után 1.430.000 Ft, 3 gyermek után 2.200.000 Ft CSOK, illetve két gyermek után 2.600.000 Ft, 3 gyermek után 10.000.000 Ft összegű falusi CSOK igényelhető. Ez utóbbi esetén legfeljebb a támogatás fele használható fel a vételár kiegyenlítésére. A fennmaradó összeg a vásárolt lakóingatlan korszerűsítésére és/vagy bővítésére használható fel.

A falusi CSOK 10 milliós összegéhez legalább 2 éves, a CSOK és falusi CSOK egyéb összegeinek igényléséhez legalább 180 napos TB jogviszony igazolása szükséges. Ezt elegendő egyiküknek teljesíteni. Alkalmazotti és vállalkozói jogviszony egyaránt lehet. Külföldi TB jogviszony is elfogadható abban az esetben, ha az érintett fél vállalja, hogy a támogatási szerződés megkötését követő 180 napon belül magyarországi TB jogviszonyt létesít.

2 gyermek után igényelt CSOK, falusi CSOK esetén maximum 10 millió, 3 gyermek után igényelt támogatás esetén legfeljebb 15 millió forint összegű CSOK, falusi CSOK hitel igényelhető. Minderről bővebb információ ITT olvasható.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK, falusi CSOK és hitelügyintézést egyaránt!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Híradóban hallottam, hogy akik hazaköltöznek külföldről, igényelhetik a CSOKot, ha vállalják, hogy 3 hónapon belül itthon elhelyezkedik valamelyikük. Lányomék jönnének 2 gyerekkel.
Van-e erre mód? Ha igen, hitel nélkül is lehet igényelni?

Magyar állampolgárként, de sosem laktunk Magyarországon, de oda szeretnénk költözni. Most Kanadában élünk. 2 kiskorú gyermekünk van. Nemrég házasodtunk össze. Valakozasunk van és dolgozunk is bérért itt Kanadába. Igényelhetjük már most a CSOK-ot vagy falusi CSOk-ot? Reméljük, hogy 2021 elején el tudunk menni. 45 es 50 évesek vagyunk. Gyerekek 12 es 3. Én az ELTE-n vagyok ösztöndíjas es távoktatásban végzem a mesterszakot. Igényelhetünk már most CSOK-ot
? és a Falusi CSOK milyen falvakat foglal magába?