Tisztelt hitelnet!

Augusztusban tervezünk férjemmel egy 110 m2 használt házat venni. Jelenleg 2 gyermekünk van, 1 éves és 3 éves. Vállalnánk 3 gyereket is. Férjem 30, én 22 vagyok. Viszont egyedül én szeretném a hitelt felvenni, férjem nem vonnám bele. (vagyon nyilatkozattal)
Lehetséges a szocpol igénylése így is?

Valamint vállalható a 3. Gyerek?
Mennyi szocpol várható ezekkel a feltételekkel?

Nekem 6 hónap munkaviszonyom van, határozatlan idejű munkaszerződéssel, nem állok próbaidő alatt. Valamint a legfontosabb, milyen iratokat kell vinnem az igényléshez?

Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelettel.
Petra

Kedves Petra!

Ugyan nem kötelező a kölcsönigénylő házastársát adóstársként bevonni a hitelügyletbe, ha közjegyző által hitelesített vagy ügyvéd által ellenjegyzett okirattal igazolják, hogy a kölcsönigénylő és házastársa között vagyonközösség nem áll fenn, ám a hitelügyletbe nem szereplő házastárs esetében is vizsgálja a pénzintézet a KHR státuszt.

A Családok otthonteremtési kedvezményére (CSOK) való jogosultság egyik feltétele azonban, hogy a kedvezménnyel érintett lakásban az igénylőknek vagy támogatott személyeknek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük. Házaspárok esetén a lakásban mindkét félnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonjoggal kell rendelkeznie. A lakásban az igénylőn vagy támogatott személyen kívül csak az általa eltartott gyermek szerezhet tulajdont. Ezek alapján tehát amennyiben a férje nem szerez tulajdont a célingatlanban, akkor nem lehetnek jogosultak szocpolra.

A CSOK összege függ a gyermekek számától és a hasznos alapterülettől.
2 gyermek után 50-65 m2 közötti lakás vásárlásnál 800.000 Ft, 65,01-80 m2-es lakásnál 1.000.000 Ft, 80,01-160 m2-es lakásnál 1.300.000 Ft.
3 gyermek után 60-70 m2 közötti lakás vásárlásánál 1.200.000 Ft, 75,01-90 m2-es lakásnál 1.500.000 Ft, 90,01-160 m2-es lakásnál 2.000.000 Ft.

A 3. gyermek vállalásának lehetőségéről a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása után tudunk pontos felvilágosítást adni.

Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhetik.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

98 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi szocpol jár lakásfelújításra 3 gyermek után?
Már igénybe vettük a falusi csok-ot!

Szép napot kívánok!
Szeretnénk házat venni. Három gyermekem van, az első 12 éves, a középső 10 éves, a kicsi 7 éves. Én anyaságin vagyok, a férjem közmunkán dolgozik jelenleg.
Szeretnék érdeklődni, hogy jogosultak vagyunk-e a csokra.
Válaszát előre is köszönöm.

Jó napot!
Én egyedül nevelek 3 gyermeket és van TB is, meg munkaviszonyom 4 hónapja. Szeretném felvenni a szocpolt.
Lehetséges ez?

Szép napot kívánok!
3 unokát nevelek. Véglegesen velem vannak. Őrájuk szeretném igénybe venni a szocpolt használt családi ház vásárlásra. Polgármesteri hivatalnál dolgozom közel 1 éve. A fizetésem 85 ezer forint, családi pótlék 48 ezer. TB jogviszony van. Nagyon szépen megkérem önt, hogy segítsen, hogy családi ingatlanhoz jussak.
Köszönöm szépen.
Tisztelettel.
V-né

Nekem van 2 gyerekem, egy 5 éves és 1 éves, a harmadik jön. A párom dolgozik persze bejelentett munkán már több mint egy éve.
Hogyan vehetnék igénybe, kérem segítsenek!

Jó napot!
Nekem van 3 gyerekem, az egyik 3 éves, a másik 2, a harmadik meg 2 hónapos. Nekem nincs munkahelyem, mert itthon vagyok a kicsikkel?
Így igénye tudnám venni a szocpolt, ha nincs munkám.

Szép Napot!
Nekem van 2 gyermekem, 15 éves és 5 éves. Most jön januárban a 3. baba. Szeretném a csokot igénybe venni, de a gyerekek nem egy apától vannak.
Így is lehet?

Ha van meglévő 2 gyerek és vállalnánk a feleségemmel még 2 gyereket, hol kell azt aláírni és hova kellene menni evvel a dologgal?

Szia.
Emese vagyok. Olyan kéréesem lenne, a szocpol papírmunkája mennyibe kerül?
Mik kellenek hozzá?

T. hitelnet!
2 gyermekünk van és most várjuk a 3.-at. 2016 január 4.-étől van folyamatos munkaviszonyom.
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora összegű támogatás jár 3 gyermek után használt lakás esetén.

Tisztelt szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy három gyermekre mennyi szocpol jár és lehet-e üdülőt venni a szocpolból?
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt szerkesztő!
Rokkant nyugdíjas vagyok és 4 órában dolgozom. Az össz jövedelmem nagyobb mint a minimálbér.
Így jogosult lehetek a csokra?

Tisztelt Szakértő!
Köszönöm előző válaszát. Ha fiamék (mivel a lakásuk eladásába és használt lakás vásárlásba még 2015. novemberben kezdtek) a jövőben élni kívánnak a 10 + 10 milliós kedvezménnyel úgy, hogy új lakást vásárolnak, lehetséges-e ez (a most 2016. februárban kapott 2 milliós CSOK levonásával?
Tisztelettel: Katalin

Tisztelt Szakértő!
Fiaméknak vagy egy 16 hónapos kisfiuk, a menyem várandós ikrekkel. Kicsi lett a lakás, eladták, lefoglaltak egy használt nagyobbat.
Az a kérdésem, hogy igénybe vehetik-e az új (10 +10 milliós) támogatást ez esetben. Mikor lép életbe a rendelet? (Az idő sürget, mert hamarosan érkeznek az ikrek és március 15-ig kell kifizetniük a vásárolt lakás teljes összegét.)
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Katalin

Szép Napot.
Érdeklődni szeretnék, hogy gyerekeként 1 millió 2? Vagy csak a 3 gyerekre ennyi? A 3 gyerek úgy áll föl, hogy van 3 éves és 23 hónaposak az ikrek.

Tiszteletem.
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a szocpol összege 2 millió forint, ha 100 m2 vagy a feletti ingatlant szeretnék vásárolni.
A kérdésem, hogy a 2 millió gyerekenként értendő? Mivel 3 gyermekem van.
Válaszát előre is köszönöm.

Jó napot!
Kérdezni szeretném, hogy 2 gyerekre 8 éve már kihasználtam a szocpolt, de azóta már született még 3 gyerek. Őrájuk ki tudom-e használni valamilyen formában a CSOK-ot?

Jó napot!
Szeretném megtudni, hogy 3 gyermekre mennyi szocpol jár. A lakás, amit meg szeretnék venni, az használt és 100 m2. Nagyon szépen köszönöm.

3 gyermekünk van! Lakásbővítésre szeretnénk igénybe venni a szocpolt! Arra lennék kíváncsi mennyit kaphatunk?

Van három kiskorú gyermekünk és szeretnénk megtudni, hogy mennyi támogatás jár és mik a feltételei használt és új építésű lakásra. Nincs a nevünkön semmi ingatlan.
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Használt lakást szeretnénk vásárolni 12 millió forint értékben, három gyermekünk van. 10 millió forintunk van, megkaphatjuk-e a fennmaradó 2 millió forintot az új támogatási rendszer keretében? Szükséges-e valamilyen energiaosztálynak megfelelni? Valamint mikortól lehet végleges szerződést írni, csak júliustól vagy előtte is 120 nappal?
Előre is köszönöm a választ!
Tisztelettel: Gábor

Üdvözlöm.
Azt szeretném kérdezni, hogy szeretnénk a párommal használt házat venni. Július elsejétől mennyi támogatásra számíthatunk, ha 3 gyermekünk van? Mekkora házat vehetünk? 160 négyzetméternél lehet nagyobb, vagy maximum ekkora lehet?
Köszönöm, ha válaszol.
Üdvözlettel, Csilla

Szeretnék érdeklődni, hogy lakásbővítésre mik vonatkoznak, illetve használt lakás vásárlásra? 3 gyerek után menyi támogatás jár?

Tisztelt Szakértő!
Mi 2008-ban építkeztünk, hitelt vettünk fel, és megkaptuk a két gyermekünkre a szocpolt. A kérdésem a következő: 2015-ben megszületendő harmadik gyermekre igényelhetünk-e szocpolt és az a meglévő hitelbe betörleszthető-e?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt szakértök!
Van három kiskorú gyermekem. Szeretném tudni, hogy egy gyermek után mennyi összeg jár, amit nem kell visszafizetni, és mik a feltéttelei a használt lakás vásárlásának?
Előre is köszönöm.

Milyen feltéttelekkel lehet igényelni a szocpolt 3 gyermek esetében?

Menyi pénzt kaphatnák 3 gyerekre használt lakás vásárlásra és hány éves korig lehet igénybe venni a szülőknek?

Jó napot!
Szeretnék venni egy 3 millió Ft-os házat. És azt szeretném kérdezni, hogy 2 gyerekre mennyi pénzt lehet kapni?

6 gyermekkel rendelkező házaspár érdeklődik, hogy az új szocpol bevezetésével lakásépítésre mennyi az összeg, amit igénybe vehet és mik az építés feltételei?

Érdeklődnék, hogy két gyermek után használt lakás vásárlásra milyen összeg jár. Én gyesen vagyok, az élettársam rokkant nyugdíjas.
Előre is köszönöm.
Renáta