Mennyi a Családok otthonteremtési kedvezményének (szocpol) összege 3 gyerek esetén?

Tisztelt hitelnet!

Augusztusban tervezünk férjemmel egy 110 m2 használt házat venni. Jelenleg 2 gyermekünk van, 1 éves és 3 éves. Vállalnánk 3 gyereket is. Férjem 30, én 22 vagyok. Viszont egyedül én szeretném a hitelt felvenni, férjem nem vonnám bele. (vagyon nyilatkozattal)
Lehetséges a szocpol igénylése így is?

Valamint vállalható a 3. Gyerek?
Mennyi szocpol várható ezekkel a feltételekkel?

Nekem 6 hónap munkaviszonyom van, határozatlan idejű munkaszerződéssel, nem állok próbaidő alatt. Valamint a legfontosabb, milyen iratokat kell vinnem az igényléshez?

Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelettel.
Petra

Kedves Petra!

Ugyan nem kötelező a kölcsönigénylő házastársát adóstársként bevonni a hitelügyletbe, ha közjegyző által hitelesített vagy ügyvéd által ellenjegyzett okirattal igazolják, hogy a kölcsönigénylő és házastársa között vagyonközösség nem áll fenn, ám a hitelügyletbe nem szereplő házastárs esetében is vizsgálja a pénzintézet a KHR státuszt.

A Családok otthonteremtési kedvezményére (CSOK) való jogosultság egyik feltétele azonban, hogy a kedvezménnyel érintett lakásban az igénylőknek vagy támogatott személyeknek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük. Házaspárok esetén a lakásban mindkét félnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonjoggal kell rendelkeznie. A lakásban az igénylőn vagy támogatott személyen kívül csak az általa eltartott gyermek szerezhet tulajdont. Ezek alapján tehát amennyiben a férje nem szerez tulajdont a célingatlanban, akkor nem lehetnek jogosultak szocpolra.

A CSOK összege függ a gyermekek számától és a hasznos alapterülettől.
2 gyermek után 50-65 m2 közötti lakás vásárlásnál 800.000 Ft, 65,01-80 m2-es lakásnál 1.000.000 Ft, 80,01-160 m2-es lakásnál 1.300.000 Ft.
3 gyermek után 60-70 m2 közötti lakás vásárlásánál 1.200.000 Ft, 75,01-90 m2-es lakásnál 1.500.000 Ft, 90,01-160 m2-es lakásnál 2.000.000 Ft.

A 3. gyermek vállalásának lehetőségéről a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása után tudunk pontos felvilágosítást adni.

Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhetik.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
90 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nekem van 2 gyerekem, egy 5 éves és 1 éves, a harmadik jön. A párom dolgozik persze bejelentett munkán már több mint egy éve.
Hogyan vehetnék igénybe, kérem segítsenek!

Kedves Mónika!
A CSOK többféle lakáscélra igényelhető, például: használt és új lakásvásárlás, új lakásépítés, meglévő ingatlan bővítése, falusi CSOK-os településen korszerűsítés, stb. Mindezen támogatási formák feltételeiről honlapunkon részletes leírás olvasható. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Jó napot!
Nekem van 3 gyerekem, az egyik 3 éves, a másik 2, a harmadik meg 2 hónapos. Nekem nincs munkahelyem, mert itthon vagyok a kicsikkel?
Így igénye tudnám venni a szocpolt, ha nincs munkám.

Kedves Eszmeralda!
Ha Önnek nincsen munkahelye, akkor a gyermekek után igényelhető CSOK-ra megfelelő TB jogviszony híján sajnos nem lehet jogosult. Amennyiben van élettársa vagy házastársa, aki rendelkezik megfelelő TB jogviszonnyal, akkor igényelhető lehet a támogatás.
A CSOK különböző fajtáinak igényléséhez szükséges TB jogviszonyról IDE kattintva tájékozódhatnak.

Szép Napot!
Nekem van 2 gyermekem, 15 éves és 5 éves. Most jön januárban a 3. baba. Szeretném a csokot igénybe venni, de a gyerekek nem egy apától vannak.
Így is lehet?

Kedves Marianna!
Nem közös gyermek után is jogosultak lehetnek CSOK-ra, ha mindhárom gyermek Önökkel egy háztartásban, az Önök eltartottjaként él. Ha a nem közös gyermek(ek) korábbi házasságban született, illetve születtek, akkor a jogosultsághoz az Önnél történő gyermekelhelyezésről szóló jogerős bírósági határozatra is szükség van.

Ha van meglévő 2 gyerek és vállalnánk a feleségemmel még 2 gyereket, hol kell azt aláírni és hova kellene menni evvel a dologgal?

Kedves Márton!
A CSOK igénylés a hitelintézetekhez nyújtható be. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is! Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Szia.
Emese vagyok. Olyan kéréesem lenne, a szocpol papírmunkája mennyibe kerül?
Mik kellenek hozzá?

Kedves Emőke!
A CSOK igényléshez szükséges dokumentumok díjmentesen beszerezhetők. A dokumentumok listáját IDE kattintva találja.

T. hitelnet!
2 gyermekünk van és most várjuk a 3.-at. 2016 január 4.-étől van folyamatos munkaviszonyom.
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora összegű támogatás jár 3 gyermek után használt lakás esetén.

Kedves Laci!
3 gyermek után használt lakás vásárlásához 2.200.000 Ft összegű CSOK igényelhető. A jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Tisztelt szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy három gyermekre mennyi szocpol jár és lehet-e üdülőt venni a szocpolból?
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Anita!
A CSOK üdülőként nyilvántartott ingatlan vásárlásához sajnos nem vehető igénybe.
Használt lakás vagy lakóház vásárlásához 3 gyermek után 2,2 millió forint összegű CSOK vehető igénybe.

Tisztelt szerkesztő!
Rokkant nyugdíjas vagyok és 4 órában dolgozom. Az össz jövedelmem nagyobb mint a minimálbér.
Így jogosult lehetek a csokra?

Kedves László!
4 órás munkaviszony is TB jogviszonynak minősül információink szerint. Ennek kiadásáról a területileg illetékes OEP tud pontos felvilágosítást adni.

Tisztelt Szakértő!
Köszönöm előző válaszát. Ha fiamék (mivel a lakásuk eladásába és használt lakás vásárlásba még 2015. novemberben kezdtek) a jövőben élni kívánnak a 10 + 10 milliós kedvezménnyel úgy, hogy új lakást vásárolnak, lehetséges-e ez (a most 2016. februárban kapott 2 milliós CSOK levonásával?
Tisztelettel: Katalin

Kedves Katalin!
Igen, ha fiáék a jövőben vásárolnak új építésű lakást vagy építenek új házat, akkor a két támogatási összeg különbözetére jogosultak lehetnek.

Tisztelt Szakértő!
Fiaméknak vagy egy 16 hónapos kisfiuk, a menyem várandós ikrekkel. Kicsi lett a lakás, eladták, lefoglaltak egy használt nagyobbat.
Az a kérdésem, hogy igénybe vehetik-e az új (10 +10 milliós) támogatást ez esetben. Mikor lép életbe a rendelet? (Az idő sürget, mert hamarosan érkeznek az ikrek és március 15-ig kell kifizetniük a vásárolt lakás teljes összegét.)
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Katalin

Kedves Katalin!
Az új CSOK rendelet 2016. január elsejétől lép hatályba. A 10+10 milliós támogatás használt lakóingatlan vásárlása esetén sajnos nem lesz igénybe vehető. Erre az összegre azok a támogatott személyek lehetnek jogosultak, akik új építésű lakóingatlant vásárolnak vagy új házat építenek. A használt lakás vásárlása esetén elérhető támogatási összegről IDE kattintva tájékozódhat.

Szép Napot.
Érdeklődni szeretnék, hogy gyerekeként 1 millió 2? Vagy csak a 3 gyerekre ennyi? A 3 gyerek úgy áll föl, hogy van 3 éves és 23 hónaposak az ikrek.

Kedves Kitti!
A CSOK megadott összege nem gyermekenként, hanem 3 gyermekre együttesen vonatkozik.

Tiszteletem.
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a szocpol összege 2 millió forint, ha 100 m2 vagy a feletti ingatlant szeretnék vásárolni.
A kérdésem, hogy a 2 millió gyerekenként értendő? Mivel 3 gyermekem van.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Balázs!
A 2 milliós CSOK összeg nem gyermekenként értendő, hanem 3 gyermek után összességében ennyi.

Jó napot!
Kérdezni szeretném, hogy 2 gyerekre 8 éve már kihasználtam a szocpolt, de azóta már született még 3 gyerek. Őrájuk ki tudom-e használni valamilyen formában a CSOK-ot?

Kedves Emese!
Ha a korábbi lakáscél megvalósításához lakáshitelt is kapott, ami jelenleg is fennáll, akkor a később született gyermekek utáni szocpoligénnyel a hitelnyújtó bankot keresheti meg.
CSOK-ra akkor lehet jogosult a 3 gyermek után, ha meglévő lakóingatlanát legalább egy szobával bővíti, vagy a meglévő helyett másikat vásárol. Ezek feltételeiről honlapunkon részletes leírást talál.

Jó napot!
Szeretném megtudni, hogy 3 gyermekre mennyi szocpol jár. A lakás, amit meg szeretnék venni, az használt és 100 m2. Nagyon szépen köszönöm.

Kedves Helga!
3 gyermek, 100 m2 hasznos alapterületű lakás esetén a támogatás alapösszege 2.000.000 Ft.

3 gyermekünk van! Lakásbővítésre szeretnénk igénybe venni a szocpolt! Arra lennék kíváncsi mennyit kaphatunk?

Kedves Zoli!
A CSOK összege nemcsak a gyermekek számától, hanem a bővítést követő hasznos alapterülettől és az épület energetikai minősítésétől is függ. Továbbá fontos, hogy a hitelintézet által elfogadott költségvetés számlával igazolt összegének maximum 50%-a érhető el. Ha mindezen információkat megadja, készséggel tájékoztatjuk a 3 gyermek után kapható CSOK összegéről.


90
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x