Mennyi a szocpol (CSOK) 2 gyerekre használt lakásra?

Tisztelt szakértő!

Olyan kérdésem volna, hogy szeretnék egy használt ingatlant venni kb. 4 millió forintig. Nekem van saját önerőm és így nem kell hitel. Önerőm kb. 2,5-3 millió forint. Két kiskorú gyermekünk van.

Meg tudok-e venni valamilyen házat így?
Mennyi pénzt kaphatok hozzá?

Várom válaszát.
Tisztelettel.
Sándor

Kedves Sándor!

A szocpol használt lakás vásárlása esetén 2015. július 1-től lesz elérhető. Ha Ön szocpolt szeretne igénybe venni a lakásvásárláshoz, akkor ezzel a lehetőséggel, az előző időpontot követően élhet. Fontos tisztában lenni azzal, hogy csak olyan használt lakás megvételéhez biztosított a vissza nem térítendő támogatás, amely legalább komfortos és “C”, vagy “követelménynek megfelelő” energetikai minősítési osztályba tartozik. Amennyiben az energia besorolása a “C” osztálynál kedvezőtlenebb, úgy csak abban az esetben igényelhető a szocpol, ha a területileg illetékes építési hatóság 1 hónapnál nem régebbi dokumentummal igazolja, hogy a megvásárolni kívánt lakóingatlan állapota az élet- és vagyonbiztonságot közvetlenül és súlyosan nem veszélyezteti.

A CSOK összegét befolyásolja a hasznos alapterület. 2 gyermek esetén a következő támogatási összeggel lehet számolni 2015. július 1-től:

50-65 négyzetméter közötti lakóingatlan esetén: 800.000 Ft
65,01-80 négyzetméter közötti lakóingatlan esetén: 1.000.000 Ft
80,01-160 négyzetméter közötti lakóingatlan esetén: 1.300.000 Ft.

A kedvezmény összege nem gyermekenként értendő, hanem összességében a két gyermek után jár a fenti összeg.

Fontos, hogy CSOK igénylésére az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül van lehetőség. A júliusi hatálybalépés miatt tehát nem érdemes már most megkötni az adásvételi szerződést. A jogosultság további feltétele, hogy az igénylő – házastársak vagy élettársak esetén legalább az egyik fél – minimum 180 napos folyamatos, OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által igazolt biztosítási jogviszonnyal rendelkezzen, melyben maximum 15 nap megszakítás lehet. Az igénylőknek nem lehet az állami adó- és vámhatóságnál nyilvántartott köztartozása. Az eladó az igénylőnek nem lehet közeli hozzátartozója vagy élettársa.

A használt lakás vásárlásához 2015. július 1-től igényelhető kedvezményről bővebben IDE kattintva olvashat.

Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
106 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
Fel szeretném venni a csokot 2 gyerekre. Bővítés, korszerűsítésre. Úgy megkaphatom, ha az ingatlan a gyerekek nevén van?

Egyedülálló anya vagyok kèt kicsivel, 2 éves és 9 hónapos babával. Szüleimmel lakom, külön szeretnèk menni, házat vásárolni, de önerőből nem megy.

Kedves Ramóna!
Egyedülálló szülők is igényelhetik a támogatást meglévő gyermekeik után, azonban a jogosultság feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen legalább 180 napos TB jogviszonnyal. Falusi CSOK esetében legalább 1 éves TB jogviszonnyal. Amennyiben ez teljesül, akkor igényelheti a támogatást, ha nem, akkor sajnos nem jogosult rá. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.
Ha rendelkezik a szükséges TB jogviszonnyal, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

Üdv!
Mária vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy van egy eladó ház a falumba 2,5 millió forintért. Egyedül nevelem a 2 fiamat, az egyik 12 éves a másik 17. Azt szeretném kérdezni, hogy én felvehetem a CSOK-ot, és ha igen mennyit adnak rá?

Kedves Mária! Amennyiben a ház a Falusi CSOK által preferált településen van, melynek listáját IDE kattintva láthatja, úgy 2 gyermek után 2.600.000 Ft-ot kaphat, melyből 1,3M ft az ingatlan vételárba, 1,3m Ft az ingatlan korszerűsítésére fordítható. Ehhez szükséges, hogy legalább 1 éves folyamatos TB jogviszonnyal rendelkezzen. Normál CSOK esetében 180 napos TB jogviszony szükséges, és a támogatás összege 2 gyermek után legfeljebb 1.430.000 Ft. A CSOK feltételeiről IDE kattintva olvashat bővebben. Amennyiben a jogosultsági feltételek teljesülnek, úgy kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és… Továbbiak »

Azt szeretném kérdezni, hogy amit kinéztünk házat 6,5 millióra tartják. 2 meglévő gyermekünk van.
Mennyi csokot kapunk használt lakásvásárlásra? Kerecsenden van-e Csok egyáltalán vagy szocpol?

Tisszteletem.
1968. 08. 27-én születtem. Van egy kétéves kisfiam meg egy nyolc éves kislányom. Van egy ingatlan 19.900 ezerért. Jelenleg egyedül nevelem a gyermekeimet. Ezt az ingatlant szeretném megvenni. Jelenleg gyesen vagyok. A két gyermekre hogyan tudom felvenni a támogatást az ingatlanra?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
István

Üdv!
Mi használt házat szeretnénk párommal vásárolni. Két gyermekre szeretnénk igénybe venni. A ház 2011-ben kapott lakhatásit.
Mennyi csok jár rá?
Köszönöm.

A kérdésem a következő: 2007 decemberében vettünk fel használt lakás vásárlására 7 millió forint hitelt húsz éves futamidőre. 2011-ben megszületett első gyermekünk, aki után semmiféle állami támogatást nem kaptunk. Még ebben az évben egy nagyobb ingatlant vásároltunk, amire áthoztuk a jelzáloghitelt. 2017-ben megszületett a második gyermekünk is. A hitelből még kilenc év van hátra.
Kérdésem az lenne, hogy jogosultak vagyunk-e vissza nem térítendő állami támogatásra?

Tisztelt szakértő!
Meg szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e olyan, hogy 3 gyerekből csak 2-re igényelném a támogatást.
Válaszát köszönöm.

Üdv!
Mi használt lakást szeretnénk párommal vásárolni. Két gyermekre szeretnénk igénybe venni, jelenleg az első gyermek úton van. Önerőnk nagyon kevés van (körülbelül 500.000) és 5.000.000 Ft-ért néztünk házat. Nem szeretnénk fedezetnek berakni más házat sem. Illetve régi típusú vályog házról beszélek, ami mások szerint problémát okozhat.

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy ha egy 72 m2 külön bejáratú házrészt szeretnénk megvásárolni, melynek tulajdonosa édesanyám testvére, másik rész tulajdonosa pedig édesanyám, erre igényelhető-e a csok?

Jó napot!
Az a kérdésem lenne, hogy van nekünk egy x alapterületű ingatlanunk és most terhes az élettársam, 5 hónapos.
A kérdés az lenne, hogy így is meg lehet-e igényelni a szocpolt előre, mert nemrég vettük az ingatlant hitellel, hogy a következő baba után bevállalnánk még egyet.
Így előre igénybe lehetne-e venni?

Üdvözlöm!
Szeretnénk igénybe venni a szocpolt használt lakásra. Most mennyi az összeg? 2 gyermekünk van, de a 3.-at is szeretnénk.
Mi a menete ennek?
Köszönöm.

Tisztelt szakértő!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretném igénybe venni a csokot, ennek feltételei érdekelnének. 2 gyermekem van, egyik nemsokára nagykorú.
Válaszát köszönöm.
Ibolya

Az lenne még a kérdésem, hogy ajándékozott ingatlanra is lehet-e szocpolt igényelni 2 gyerek esetén? Már van rajta kölcsön, de most fogom a nevemre íratni a kölcsönt.
Megoldható ez?

Tisztelt Hölgyem/Uram.
Az lenne a kérdésem, hogy felújításra mennyi az igényelhető szocpol 2 gyermeknél?
Köszönöm.
Zsolt

Érdeklődnék, hogy a gyesre is el lehet intézni a szocpolt, mivel tudomások szerint a TB folyamatos, így a 180 napos jogviszony megvan.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Beatrix

Érdeklődni szeretnék, hogy szeretnénk megvásárolni egy tanyát s csokot hogyan tudom felvenni, ami alanyi jogon jár? 1 gyerekem van, de most várok még egyet. Mik volnának a feltételek? Páromnak nincs bejelentett munkahelye, csak nekem megy családi pótlék. Ilyenkor m it lehet csinálni? Adó, lakcím rendezett.

Folytatva korábbi kérdésemet, ugyan 3 gyermekem van, de az adottságok miatt csak 2 gyermekem után kérem a Csok-ot. Akkor megoldható a jelzett lakás megvásárlása? A lakásban jelenleg albérlőként lakom.

12 millió Ft-ért vásárolnék használt, 40 m2-es lakást. Három gyermekem van. 2016 eleje óta folyamatosan egy helyen dolgozom, fizetésem 200.000 Ft felett van. Csok + jelzálogkölcsönnel megoldható-e?
Kamill

Olyan kérdésem volna, hogy 2 gyermekem van, használt lakást szeretnénk vásárolni szocpolra. Én most a kisebbik gyerekemmel gyeden vagyok és olvastam erről a tb jogviszonyról, amit nem igazán értek. És az lenne a kérdésem, hogy elegendő, ha gyedből vonják a tb-t?

Jó napot.
Szeretném megérdeklődni, hogy a szocpolt hogyan tudnám megigényelni és hogy kell-e önerő hozzá?


106
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x