Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e arról valahol elérhető információ, hogy eddig hányan kapták meg ténylegesen a 10+10 milliós hitel CSOK támogatást! Nem az érdekel, hogy mennyi a beadott igénylések száma, hanem az, hogy hányan kaptak már legalább szerződést a kezükbe.

Az építkezésem már 80% készültség körül jár, de a bank még mindig húzza az időt. Fizetnem kellene a kivitelezőnek, hogy határidőre meglegyen, de nem fizethetek, mert a bank szerint már az előleget sem kellett volna kifizetnem.

Ismerősömnek másik banknál ugyanez a helyzet, csak ők még nem kezdtek bele, bár a szerződés szerint már 1 hónapja meg kellett volna kezdenie a kivitelezőnek a munkákat. Csak a bank még nem adott végleges szerződést, így nem mernek belekezdeni.

Szép és hangzatos reklámok voltak a tv-ben, de nekem az az érzésem, hogy az anyagi fedezet nem áll rendelkezésre, így a bankok utasítva vannak az időhúzásra. Például 05. 24-én beadott igazolást 08.01.-én adják vissza, mert nem felel meg?!?!!? Ennyi idő alatt nézték át azt a 6 mondatot! Új igazolás kb 1,5 hét, beadás, majd átnézik, majd szólnak egy másik irat vagy adat miatt......

Várom válaszukat!
András

Kedves András!

Irodánk nem készített arra vonatkozó statisztikát, hogy a 10+10 milliós támogatást hányan igényelték eddig és hányan kapták meg. Az ország különböző pontjain található Hitelnet irodáink folyamatosan intéznek 10+10 milliós támogatási kérelmeket, melyek közül már több esetben is történt folyósítás, illetve részfolyósítás.

A vonatkozó kormányrendelet a támogatás folyósításával kapcsolatban úgy rendelkezik, hogy a CSOK és a hitel folyósítása építkezés esetén akkor kezdhető meg, ha az igénylő a saját erejét már felhasználta az építkezéshez, s a készültségi foknak megfelelő számlabenyújtás megtörténik.

A CSOK kérelmek nagy száma miatt azonban gyakran elhúzódik az ügyintézés, ezért fordulhatott elő, hogy a kérelem benyújtását követően, lényegesen későbbi időpontban kaptak visszajelzést a benyújtott dokumentumokkal kapcsolatban. Amit javasolni tudunk Önöknek, az érintett hitelintézetnél többször kellene érdeklődni az ügy állásával kapcsolatban, a kivitelező közelgő fizetési határidejére hivatkozva.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy május 18. óta folyik a lakáshitel Csok igénylésünk. Már a bírálati szakaszban voltunk, vártuk az eredményt, de visszadobta a bíráló, mert az ügyintéző nem jól rögzített. Így új kérelmet kellett benyújtani. Minden papír adott és az értékbecslés is.
Mennyi idő után lesz ebből bírálat? OTP Bank.
Köszönöm.