Melyik bankhoz forduljak, ha felújításra venném fel a szocpolt?

Jó napot,

az lenne a kérdésem, hogy sok helyen azt olvastam, hogy a szocpolt meglévő lakás felújításra is lehet igényelni, de láttam ennek az ellenkezőjét is. Szeretném tudni, hogy melyik állítás az igaz?

Ha lehet igényelni milyen feltételekkel és hova, melyik bankhoz érdemes fordulni? Úgy tudom nem sok bank foglalkozik ezzel.

Marianna

Kedves Marianna!

A jelenleg hatályos szocpolrendelet szerint a támogatást  felújításhoz NEM lehet igényelni. A lakásfelújítás korábban sem tartozott az államilag támogatott lakáscélok közé.

A lakásépítési támogatás jelenleg az alábbi két lakáscélra igényelhető:
– új lakás építése
új lakás vásárlása

Az igénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Lakásfelújításhoz piaci kamatozású lakáshitel vehető fel. Személyre szóló felújítási hitelajánlatunkat online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével kérheti.
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
31 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tiszteletem.
Érdeklődnék, fürdőszoba készítésre is igényelhető-e? 41 éves leszek májusban, a feleségem 34. Így lehet-e igényelni? 1 gyermekünk van, de vállalunk még egyet.
Várom válaszát.
Köszönöm.

Kedves József!
Fürdőszoba kialakítására a szocpol nem igényelhető. 2015 július 1. után is csak a meglévő ház lakószobával történő bővítéséhez (és használt lakás vásárlásához) lesz igénybe vehető. Fürdőszoba létrehozásához lakáscélú jelzáloghitelt vehetnek fel. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után.

41 és 44 évesen 2 gyermekkel, élettársi kapcsolatban, családi ház felújítására kapnánk-e szocpolt?

Kedves László!
Lakóház felújításához nem igényelhető szocpol a jelenleg hatályos és a 2015. július 1-től hatályossá váló új szocpolrendelet alapján sem. Erre a célra lakáshitelt tudnak felvenni. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapukat!

Három családunk van 20, 15, 3 évesek. A ház 103 m2, amit szeretnénk felújítani kívül, belül. Bejelentett őstermelők vagyunk. Így lehetséges-e a szocpol igénybevétele?

Kedves Asszonyom!
Lakásfelújításra, korszerűsítésre sem a jelenleg hatályos, sem a várhatóan jövő év közepétől elérhető támogatási formák nem vehető igénybe.

Szeretném megkérdezni, hogy tavaly vettünk házat, de szeretnénk felújítani és most lesz 3. gyermekünk. Szocpolt felújításra lehet-e kapni? Mik a feltételek, ha igen? Ha nem, esetleg lesz-e ilyenre esély még idén?
Köszönöm.

Kedves Emike!
Szocpolt lakásfelújításhoz továbbra sem nyújtanak a hitelintézetek. A felújítás korábban sem tartozott a szocpollal finanszírozható lakáscélok közé és véleményünk szerint ez a jövőben sem lesz így.ű
Amennyiben a lakásfelújítási hitelek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Férjemmel és három gyermekünkkel most vásároltunk egy használt felújításra szoruló családi házat! Férjem 42 éves, munkahellyel rendelkezik! Kérdésem az lenne, hogy igénybe tudjuk-e venni a szocpolt?

Kedves Bea!
Lakásfelújításhoz korábban sem lehetett és most sem lehet szocpolt igényelni, így a 3 gyermek utáni támogatási lehetőséget sajnos nem tudják kihasználni a felújítási munkálatok finanszírozásához. Erre a célra lakáshitel vehetnek fel. Ha érdeklik Önöket a hitellehetőségek, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tisztelt Hitelnet!
2008-ban vettünk fel az első két gyermekünk után szocpolt a lakáshitellel együtt. A hitelt azóta törlesztettük.
Most várjuk a harmadik gyermekünk születését és e miatt lakásfelújítást tervezünk. Az a kérdésem, hogy kapható-e szocpol ilyen esetben és ha igen, milyen feltételekkel?
Tisztelettel: Tamás

Kedves Tamás!
Mivel a korábbi lakáshitelüket már végtörlesztették, ezért a 3. gyermek utáni támogatást sajnos nem tudják érvényesíteni.
A felújítás, mint lakáscél nem tartozik a szocpollal finanszírozható célok közé. E munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek, melyekről Szakértőink készséggel adnak felvilágosítást online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

Érdeklődni szeretnék a következőkkel kapcsolatban.
Házépítésbe szeretnénk belefogni és szocpolt, illetve kedvezményes hitelt is szeretnénk felvenni. Meg tudom tenni mindkettőt? Hova tudok fordulni szocpol felvételével kapcsolatban?

Tiszteletem.
Most született meg az első gyermekünk a feleségemmel és szeretnénk 5 db ablakot cserélni a házunkon. Milyen támogatásokat vehetünk igénybe szocpolt vagy hitelt?

Jó napot kívánok!
6 évvel ezelőtt vettünk egy lakást hitelre. Akkor nem igényelhettünk szocpolt. Most viszont szeretnénk. Használt lakásunk van, hitelre. Van egy 3 éves gyerekünk. 33 éves vagyok a férjem 37. Kérdésem ebben az esetben, hogy kaphatunk-e szocpolt? Hol kell igényelni? Lakásfelújításra lenne szükségünk. Kb. mennyi összegre lehet számítani,ha egyáltalán lehet?
Köszönettel. Mónika

33 éves vagyok, a férjemmel egyidős, már igénybe vettük a szocpolt, igényelhetünk még?
2003-ban vettük 2 gyermek után, közben lett egy 3. gyermek. Érdeklődnék, hogy igénybe vehetjük-e ismételten a szocpolt, lakásfelújítás szempontjából, és ha megkapnám, mekkora lenne az igényelhető pénzösszeg?

Meglévő házat szeretnénk felújítani, gyermek vállalás céljából. A ház nem a mi, hanem a párom édesapja nevén van. Mi a felső szinten lakunk, ezt szeretnénk átalakítani a szocpol segítségével. Van-e erre mód és lehetőség? (ha nincs, erre milyen támogatást lehetne igénybe venni?)

Érdeklődni szeretnék, hogy az élettársammal tavaly vettünk egy házat. Van 2 gyermekünk. A házunkhoz hozzá szeretnénk építeni. Erre adnak szocpolt vagy valamit? Az élhet a szocpollal, aki még eddig nem vette igénybe a gyermekei után? Ha esetleg vennénk még egy házat, lakást?

Jó napot!
Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik bank(ok)hoz tudunk fordulni szocpol kérelemmel?

Kedves Hitelnet!
Az után szeretnék érdeklődni, hogy nekem van már egy ingatlanom, de sajnos nagyobb mértékben fel kellene újítani. A párom már elmúlt 35 éves, de én még nem. Van 3 gyermekünk és azt szeretném megtudni, hogy én igényelhetem-e ezt a szociális támogatást?

Van egy házunk és központi fűtést szeretnék csinálni, mert így most két helyiséget nem tudunk fűteni. Meg a tetőt szeretnénk felújítani, mert kicsikét már veszélyes. 1 gyermekünk van.
Köszönöm.

Nekünk két gyermekünk van. 33 évesek vagyunk. Tavaly vettünk házat, amin még van hitel. Mi igényelhetjük a félszocpolt felújításra?

Jó napot.
Párommal 2011-ben házasodtunk össze, van egy 7 hónapos kisfiúnk. Apám nemrég halt meg és van 1/3-ad részem a házból, a másik 2/3 a testvéreié. Nem tudom ezeket az energiabesorolásos dolgokat. A ház kívülről nincs szigetelve és a nyílászárókat is meg kell csinálni és a tetőre is ráférne az újítás.
Az lenne a kérdésem, hogy esélyünk sincs igényelni ebben az esetben a szocpolt?
Szükség lenne a felújításra, de ahogy olvasgattam, nem valószínű, hogy megkapnánk.


31
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x