Tisztelt Szakértő!

Utólagos szocpol igényünket megszületett 3. gyerekünkre leadtuk a bankban. 1.400.000.- Ft-ot akartak csak levonni a hitelből. Mivel az alábbi idézetet olvastam az oldalon, nem írtuk alá, felülvizsgálatot kértünk törvényre hivatkozva.

"A lakáscélú állami támogatásokról szóló, 12/2001. (I.31.) Kormányrendelet 8.§ szerint a tartozás csökkentésére elszámolható összeget az alábbiak szerint kell meghatározni:
“A kölcsönből még fennálló tartozás csökkentésére elszámolható összeget úgy kell megállapítani, hogy a lakásépítési kedvezmény összegét el kell osztani az állami kamattámogatás mellett folyósított kölcsön összegével. Az így kapott arányszámmal meg kell szorozni a gyermek születésének időpontjáig az adós terhére elszámolt – állami támogatással csökkentett – kamatokat, s ehhez kell hozzáadni a gyermek után járó lakásépítési kedvezményt. Ezzel az összeggel csökken az adósnak a gyermek születése igazolásakor fennálló tartozása. "

Az ügyintéző váltig állította, hogy vissza fogják dobni, mert csak a kedvezmény jár és ennyi. A hitelünket 2007-ben vettük fel.
Kérdésem, hogy mit tehetek, ha csak az 1,4 milliót vonják, jól értelmeztem-e az idézete?

Köszönettel várom válaszát: Andrea

Kedves Andrea!

Az utólagos szocpolra való jogosultság, valamint a támogatás összegének megállapításában sajnos nem vagyunk illetékesek, mivel irodánk elsősorban hiteltanácsadással foglalkozik. Ez ügyben a hitelfolyósító bankon túl a Magyar Államkincstár területileg illetékes hivatalának állásfoglalását kérheti.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
3 gyermekem van. 2002-2006-2010-ben születtek. Családi házunknak az 1/4-vel rendelkezem. 2008-ban jelzáloghitelt vettünk fel, ami 2028-ban telik le. 100 nm az alapterülete.
A kérdésem az lenne, jogosult vagyok-e a bővítésre felhasználható szocpolra v. a meglévő hitelbe be lehetne-e törleszteni?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Mi 2008-ban vettük fel a szocpolt 2 gyermekre, az első gyermek 2008-ban, a második 2010-ben született. Most várjuk a harmadik gyermeket, kérdésem, hogy az akkori törvény szerinti összeget (ami 2008-ban 3. gyermek után 1.400.000 Ft volt) fogják jóváírni a hitelemből, vagy a mostani törvény szerintit? Lakásnagyságunk 211 m2. Ha a jelenlegi törvény szerintit, akkor mennyit kaphatunk?
Köszönettel.
Veronika

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr!
2009. július 01. előtt felvettünk szocpol hitelt 2 gyermek után új lakás építésére. Első gyermekünk 2009-ben, második 2012-ben született. Akkor még nem terveztünk harmadik gyermeket, de végül úgy döntöttünk, hogy szeretnénk. Kisbabánk idén 2015. júliusában fog megszületni. Férjem 38, én 42 éves vagyok Azt szeretném megkérdezni, hogy a 3. gyermek után utólagosan meg lehet-e igényelni a szocpolt, amit a jelenlegi hitelünk törlesztésére szánnánk. Később ugyanis szükségünk lesz a tetőtér beépítésére, most 1 szoba és 2 fél szobás a ház.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Gabriella

Tisztelt Szakértő!
2008-ban hitelt vettünk fel építkezésre. Ekkor megkaptuk a két gyermekünkre a szocpolt. Kérdésem, hogy a 2015-ben megszületendő gyermekre kaphatunk-e szocpolt, azt betörlesztik-e a hitelbe és mennyi összegre számíthatunk?
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Szakértők!
Jelenleg 2 gyermekes család vagyunk, 2008-2009-ben építkeztünk, melyhez építési hitelt vettünk igénybe és hozzá megkaptuk mindkét gyermekünk után a szocpolt. 2011 végén a hitelt svájci frankról forintra váltottuk át, ezt a hitelt jelenleg is fizetjük. Lakásunk 85 nm hasznos alapterületű, 2 +2 félszobás. Érdeklődnék, hogy harmadik gyermekünk megszületése után jogosultak vagyunk-e utólagos szocpolra, illetve ennek összege 400 ezer vagy a 2009 előtti 1,4 millió lenne, amit hiteltörlesztésre fordíthatunk.
Köszönöm a segítséget.

Egy lakásbővítés szeretnék, mivel a házunk udvarában van egy osztatlan közös tulajdon, szeretnénk megvenni, 3.000.000 Ft. Az én jövedelmem ápolási díj, meg 2 órára vagyok bejelentve. Három családom van. A két nagyobbik fiamra már kaptam, de a harmadikra még nem.
Kaphatok-e szocpolt és hitelt?

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy új építésű lakás esetében a 3. gyermek születése után mennyi szocpol vehető igénybe. Az első gyereknél megelőlegező volt, a másodiknál automatikusan jóváírták.
Előre is köszönöm válaszát!
Üdv: Magdolna

Tisztelt Cím!
Nekem 5 gyermekem van. Szeretném tudni, hogy mennyi szocpolt vehetnék igénybe, ha házat építenénk és „B” energiás 140-150 négyzetméter lenne a ház hasznos alapterülete?
Köszönettel Melinda!