Tisztelt Hölgyem, Uram!

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi alaptőkével kell rendelkeznem a szocpol igénybevételéhez? Egy gyermekem van, de szeretném kettőre felvenni, mivel tervezem a jövőben újabb gyermek vállalását. Az elvárásoknak megfelelek ugyan, de nem tudom, hogy mennyi az az összeg, amivel el lehet kezdeni. 2012 decemberben jár le egy 2 éves megtakarítási program, amit fizetek. Tervemben áll elkezdeni a Fundamentánál is egy lakásmegtakarítási számlát nyitni, ha ez feltétele. Szeretném minél előbb lebonyolítani a lakásvásárlást már 2013-ban, mivel sajnos rokonoknál élek gyermekemmel. Szeretnék biztos otthont teremteni számára még az általános iskola elkezdése előtt.(Amúgy most 3 éves)
Köszönettel.

Kedves Regina!

A szocpollal kapcsolatos rendelkezések még nem kerültek kihirdetésre, így a finanszírozás menete, szükséges önerő mértéke jelenleg nem ismert.
Vállalt gyermek esetén - a tervezet szerint - akkor lesz kérhető a támogatás, ha a házaspárok egyikének életkora sem haladja meg a 35. életévet. 1 gyermek vállalása esetén a gyermeknek 4 éven belül kell megszületnie.
A szocpol igénylésének a Fundamenta megtakarítás nem lesz feltétele.
A bevezetésre váró támogatásról és annak várható összegéről további részleteket itt olvashat: http://hitelnet.hu

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

19 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

3. gyermekem várom és szeretnénk elköltözni! Ajánlották a szocpolt! Nem tudom, kell-e hozzá önerő vagy hogy 3 gyerekre mennyi járna.

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy önerőre van-e szükség, hogy igénybe vegyem a szocpolt?

Tisztelt Hitelnet!
Köszönöm válaszát. Igen, elérem a minimálbért, de sajna itt falun csak ilyen áron van ház. Sajnálom, hogy nem tudom valahogy megoldani, nem tudok ekkora összeget felvenni. Jó lett volna ebből az albis dolgokból kijutni. Na de majd meglátjuk, hátha elfogadják a törvényt, majd csak lesz valami.
Azért köszönöm szépen.

Tisztelt Hitelnet!
Köszönöm válaszát. Mint ahogy előtte leírtam, dolgozok mellette, bejelentve 7 órában lassan 2 éve. Így sem tudok semmilyen hitelt felvenni? Albérletben lakunk és jó lenne valahogy megoldanom, hogy ne a „levegőbe” dobáljam a pénzt, így ennyi erővel fizethetném a saját lakásom részletét, ami az enyém. Ha elfogadják a szocpolt, akkor lehetne? Nincs semmi más lehetőségem? Nem értek a banki dolgokhoz.
Előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Új lakásnak számít-e?
7 éve épült ház, amiben még nem laktak, mert egy vállalkozó építette és becsúszott a hitellel, azóta üresen áll. Már több mint 1 éve árverezik. A ház szomszédsága szerint még nem lakta senki. Raiffeisen Bank árverezi 2012. 04. 20. óta.
Köszönöm a segítséget.

Tisztelt Hitelnet!
Kislányomat egyedül nevelem, gyesen vagyok vele és dolgozok is. Érdeklődnék, hogy a szocpolt igényelni tudnám-e, lakásvásárlásra. Ez lenne az első lakásom, hitelem nincs, a nevemen nincs semmi. A ház ára 2 500 000 lenne. Lenne-e erre valamilyen mód vagy hitel, hogy megvásároljam?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
A férjemmel együtt egy gyermeket nevelünk! Van lehetőségünk megigényelni a félszocpolt, vagy vállalnunk kell még egy gyermeket? Mennyi lehet az az összeg, ami járna?

Tisztelt Hitelnet!
Párommal nem vagyunk házasok, sem bejegyzett élettársak. Mindketten 1-1 gyermekkel rendelkezünk. 50-50%-os tulajdoni hányaddal szeretnénk (használt) házat vásárolni vidéken.
Hogyan, milyen feltételekkel kaphatunk szocpolt?
Mekkora összegre számíthatunk?
Szocpol esetében mi különbözeti meg a használt és új ingatlant?
(használt, de felújított házat vásárolnánk.)
Továbbá elfogadják-e a önerőként hitelfelvételkor?
Köszönöm.

2 gyermekem van. Szeretnék lakást vásárolni, de szeretném megtudni, hogy mennyi összegű pénznek kell lennie nekem, hogy felvegyem az állami támogatást. 25 éves vagyok, a párom pedig 35 éves.

Tisztelt Tanácsadó!
Tavaly októberben megkaptam az építési engedélyt! Hozzá is kezdtünk a házhoz az alap, a falak és a tetőszerkezet készen van! A megtakarított pénzemből ennyire jutottam! A telek adott volt, anyuéknál építkezem az ő telkükre, melyen jelzálog van! A támogatás a ház befejezéséhez kellene és mindenképp hitel nélkül! Két kiskorú gyermekem van. Van rá esély, hogy megkapjuk a támogatást?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Enikő