Tisztelt Tanácsadó!

A házunk használatbavételi engedélye 2011 májusi, az építési költség megfelel a meghatározott nm árnak, házasok vagyunk, de még nincsenek gyermekeink, de tervezzük. Ha jól értem, ez utólagos finanszírozásnak minősül és a meglévő hitelből vonnák. Sajnos nem találtam meg, ilyen esetben kell-e számlával igazolni a költségek 70%-t és azt sem, hogy utólagos finanszírozásnál is lehetséges a vállalt gyermekekre kérni a támogatást.
Kérem segítségüket, hogy igénybe vehetjük-e a támogatást?
Kérdésemet tegnap már elküldtem, de lehet hogy elrontottam valamit és nem vagyok biztos, hogy eljutott önökhöz.
Válaszukat előre is köszönjük!!
Katalin

Kedves Katalin!

A lakásépítési támogatásra való jogosultság megállapítását és mértékének meghatározását építés esetén a használatbavételi engedély kiadása előtt kell kérni a hitelintézettől. Mivel az Önök által újonnan épített lakóház már rendelkezik használatbavételi engedéllyel, ezért véleményünk szerint nem igényelhető a szocpol.

A támogatás igénybevételekor minden esetben felmerül a számla benyújtási kötelezettség. A költségvetésben szereplő bekerülési költség minimum 70%-át a támogatott személy saját nevére kiállított számlával kell lefedni. Ha az építkezés során bontott anyagok is felhasználásra kerülnek, akkor ezeknek a felelős műszaki vezető által írásban igazolt értékéig, maximum a bekerülési költség 20%-áig csökkenthető a számla benyújtási kötelezettség. A számlabemutatással kapcsolatos további lényeges feltétel, hogy az építési engedély kiadását legfeljebb 6 hónappal megelőzően kiállított számla fogadható el.

A "vállalt" gyermek utáni támogatással kapcsolatban részletes leírást IDE kattintva olvashat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az érdekelne, hogy meglévő lakásra lehet-e igényelni szocpolt? 3 gyermekem van akik után még nem vettem igénybe.
Tájékoztatását előre is köszönöm.

Jó napot!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy kb. 1.5 éve vettünk a párommal egy kb. 30 m2-es házat, ami külterületen található, de csak szerkezetkész, és még nagyon sok lenne rajta a munka. Nem vagyunk házasok, de hamarosan szeretnénk gyerekeket, és az érdekelne hogy van-e lehetőség igénylésre, hogy a házat befejezzük.
A választ előre is köszönöm!

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy van egy 3 éves kisfiúnk, házasok vagyunk és vállalnánk még egy gyermeket, igényelhetnénk-e szocpolt? A ház, amiben élünk, az én nevemen van! Jelzáloghitelre vettük!
Lehetséges-e?
Köszönöm válaszát!
Szép napot!
Csilla

Tisztel Szakértő!
Párommal vásároltunk egy házat, ami lebontásra vár.
Jelenleg még nincs gyermekünk, de ha minden jól megy szeretnénk 2-3 gyereket és szocpolt igényelni, de nem tudom, hogy működik ez pontosan.
Előre is köszönöm válaszát.

Van egy meglévő, de nem lakható, felújítás alatt álló házunk. 2011. májusában vásároltuk a házat. Már úton van a gyermek és szeretnénk tudni, hogy igénybe vehetnénk-e a támogatást? 85 négyzetméter lesz a lakható része.
Köszönöm a válaszát.

Szocpol igényelhető-e egy olyan ingatlanra, amiben már lakunk, de az egy harmad része más tulajdona? 52m2-es társasházról van szó!

Kérdésem az lenne, hogy a szocpol támogatás esetén, mert mi a párommal Vértestolnán szeretnénk megvásárolni egy családi házat, amely 1998-ban épült és szeretnénk 2 gyermeket is vállalni, hogy erre a házra igénybe tudjuk-e venni a támogatást?
Köszönjük!