Tisztelt Hitelnet!

Egyedülálló egy gyermekes anyuka vagyok. Lányom 13 éves. Elváltam, a közös ingatlanban a férjem maradt válás után, de az ingatlan az én nevemen is van, adóstárs és tulajdonos vagyok. A hitelt a férjem fizeti. Most albérletben lakunk, de szeretnénk végre egy saját lakást a lányommal.

Azt szeretném kérdezni, hogy valami hitellehetőségem van-e vagy esetleg a CSOK-ot igénybe vehetem-e? Lassan 9 éve folyamatos munkaviszonyom van.

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Lívia

Kedves Lívia!

Használt lakás vásárlásához nyújtott CSOK esetén az igénylőnek más lakásban legfeljebb 50% tulajdoni hányada lehet, tehát a volt férjével közös lakástulajdon nem zárja ki az Ön CSOK jogosultságát abban az esetben, ha a tulajdonrésze nem haladja meg az 50%-ot. 9 éves folyamatos munkaviszonya alapján az előírt legalább 180 napos TB jogviszony adott. További feltétel, hogy nem lehet az adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása.

1 gyermek után 600.000 Ft összegű családi otthonteremtési kedvezmény igényelhető. A támogatás igénybevételével vásárolandó lakóingatlan hasznos alapterületének el kell érnie legalább a 40 négyzetmétert. A kedvezmény a lakás vételárának kifizetéséhez használható fel oly módon, hogy a hitelintézet a CSOK-ot a vételár utolsó részeként utalja az eladó adásvételi szerződésben megadott számlájára.

Arról, hogy a célingatlannal szemben milyen további követelményeket ír elő a vonatkozó kormányrendelet, illetve a jogosultságnak melyek a további feltételei, IDE kattintva tájékozódhat.

Ami a hitelfelvételi lehetőségeket illeti, azzal mindenképpen tisztában kell lennie, hogy a hitelbírálat során a bankok figyelembe veszik volt férjével közös kölcsönét is, hiszen - függetlenül attól, hogy a kölcsönt jelenleg a volt férje törleszti - az ügyletben Ön jelenleg is részt vesz adóstársként. Ez negatívan befolyásolhatja a hitelbírálatot, csökkentve az Ön által felvehető lakáshitel összegét. Emiatt elsőként előzetes hitelbírálat elvégzését javasoljuk, melyet Szakértőink díjmentesen megtesznek. Ehhez online adatlapunk kitöltése vagy a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet iroda személyes felkeresése szükséges. A további részletek ismertében - például igazolt nettó jövedelem, volt férjével közös kölcsön havi törlesztő részlete, stb. - Szakértőink személyre szabott konkrét tájékoztatást tudnak nyújtani Önnek, ismertetve az elérhető lakáshiteleket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet.
A férjem 1/1-ben tulajdonos egy családi házban. Én mint feleség szeretném a csokot megigényelni egy másik családi házra 3 gyermekkel. Kizáró ok esetleg a férjem tulajdonjoga? Szeretnénk hitelt is igényelni a csok mellé, ami férjem nevén futna, mivel ő hitelképes.
Így jogosult vagyok a 2 millió 2-re?