Tisztelt Hitelnet!

2014 nyarán kezdtünk házbővítésbe, egy 50 m2-es vályogház bővítéséről készültek tervek, így korábban a szocpol szóba sem jött. Azonban az építkezés alatt sajnos kiderült, hogy a meglévő vályogfalak nem megfelelők, így a teljes épületet el kellett bontani és új alappal új falakkal indult az építkezés. Illetve a házbővítést is vályogból terveztük, azonban a megvásárolt vályogtégla a csapadékos nyár miatt elázott, így vissza kellett bontanunk. A bővítési tervhez képest tehát új alapról indított tégla falazatú ingatlan építése van folyamatban. Mindehhez jelenleg elegendő volt statikai tervmódosítás a falak vastagságának változása miatt, a terveket nem volt szükséges módosítanunk. Az ingatlan elkészültét követően megvalósulási tervet szükséges leadnunk.

Azonban most merült fel bennünk a kérdés, hogy mivel teljesen új ingatlant építünk, így a szocpol igénybe vétele a 2 gyerekre szóba jöhet-e? Az ingatlan alapterülete 100 m2 felett van, tetőteres beépítéssel. Az akadály az, hogy a terveink a régi ház bővítésre szólnak, melyet már elbontottunk.

A kérdésünk az lenne, hogy ahhoz, hogy a megelőlegező szocpolt igénybe tudjuk venni a terveinket szükséges módosítani ház építésére? Feltételezem ez lenne az első lépés?! Illetve, hogy egyáltalán érdemes-e elmennünk ebbe az irányba? Lehetséges lenne így? Párom és én is 40 év alatt vagyunk és házasok. A régi ingatlan megvásárlására munkáltatói kölcsönt vettünk igénybe.

Köszönöm előre is a válaszukat:
Adrienn

Kedves Adrienn!

Ahhoz, hogy szocpolra jogosultak lehessenek, az építési engedélynek mindenképpen új ház építésére kell szólnia. Lakásbővítéshez a támogatás nem vehető igénybe. Továbbá ha az ingatlan-nyilvántartásban lakóházként van nyilvántartva az ingatlan és eredetileg lakóház állt rajta, akkor véleményünk szerint a bontási engedély bemutatására is szükség van. Megfelelő engedélyek benyújtásával tehát jogosultak lehetnek szocpolra, hiszen az alapoktól kezdődően új házat építenek, amire a támogatás igényelhető. Arról, hogy az milyen egyéb előírásoknak kell megfelelnie az épülő háznak és Önöknek, honlapunkon részletes leírás található.

A másik kérdés a régi ingatlan vásárlására felvett munkáltatói kölcsön. Ha az be van jegyezve az ingatlanra, akkor a fedezet átmeneti lebontása is esetleg problémát jelenthet. Ennek az érintett pénzintézetnél kellene utánanézni.

Amennyiben hitelfelvétel is érdekli Önöket, Szakértőink készséggel elkészítik személyre szóló, díjmentes hitelajánlatukat, s díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és szocpolügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése