Megelőlegező LÉK használatbavételi engedéllyel még nem rendelkező családi házhoz

Tisztelt Szakértő!

2011.07.12-én építési vállalkozói szerződést kötöttünk egy új építésű társasházi családi ház megvásárlására illetve adásvételi szerződéssel a telek vásárlására. A bekerülési költség 1/3-ad részét kamattámogatásos banki hitelből finanszírozzuk, melyre a szerződést a bankkal 2011.09.02-án írtuk alá.

Az építési engedély az építő cég nevére szól, melyet első ízben 2009.07.30-án adtak ki, majd 2011.02.17-én a tényleges építkezés megkezdése előtt módosítottak.

Kérdésem az volna, hogy igénybe tudjuk-e venni a megelőlegező lakásépítési támogatást két gyermeket vállalva úgy, hogy az a banki hitelünkbe törlesztődne.

A ház hasznos alapterülete 90 m2, mindketten 40 év alattiak vagyunk és rendelkezünk folyamatos munkaviszonnyal.

Éva

Kedves Éva!

A jogosultság vizsgálatának több sarkalatos pontja is van ez esetben. A hitelügylet további részleteinek ismerete nélkül sajnos nem tudunk válaszolni kérdésére.

Javasoljuk, hogy a jogosultság megállapítása ügyében személyesen keressék fel a hitelintézetet!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A barátommal 20-on évesek vagyunk. Apukám épített nekünk egy házat, az én nevemen van, a ház teljesen kész van, csak a kötelező támfal építés maradt hátra, illetve a gáz bevezetése, ami elkészülte után kapom meg a lakhatásit, csak a pénzünk fogyott el. Épp 5,5 hónapos terhes vagyok és szeretnénk még egy gyereket. Augusztusban lesz az esküvőnk a barátommal. Neki 1 hónapja van bejelentett munkahelye, a fizetést kézbe kapja. Így kaphatunk-e szocpolt a teljes befejezéshez?
A válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet Csapat! Köszönöm a gyors válaszukat. A fentiekben írt válaszukra még tájékoztatásul írom az alábbiakat: Az építkezéshez kapcsolódóan a hitelt a “Fiatalok, valamint a több gyermekes családok lakáscélú állami támogatott kölcsöne”, mint 35 év alatti fiatal házaspár vettük igénybe. Erre már történt is folyósítás, mivel a saját erő felhasználása meg volt. Azért fordultam Önökhöz, mert érdeklődésünkre, hogy igényelhetjük-e a LÉK-et, a kölcsönt folyósító pénzintézet nem tudott kielégítő választ adni, hivatkoztak arra is, hogy még nem készült el a hitelintézet eljárási rendje a vissza nem térítendő támogatásokra vonatkozóan, illetve, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériummal történő megállapodás még nem került aláírásra. Viszont… Továbbiak »


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x