Tisztelt Címzett!

A párommal szeretnénk igényelni ezt a fajta támogatást. Jelenleg 32 hetes terhes vagyok. Tavaly vettünk lakást hitelre, de még nem tudtuk felújítani, mert sajnos nincs hozzá megfelelő összegű tőke. Szerettük volna legalább egy kicsit felújítani, mire a babánk megszületik, de sajnos ez csak akkor lehetséges, ha tudnánk mi is igényelni a szocpolt. A lakás nem új építésű épületben van, ezért szeretném megtudni, hogy egyáltalán lehet-e nekünk ezt igényelni.
Előre is köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel: Niki

Kedves Niki!

A szocpol lakásfelújítási munkálatok finanszírozásához sajnos nem vehető igénybe. 2012-ben vissza nem térítendő állami támogatás (lakásépítési támogatás) új lakóház építéséhez és újépítésű lakás vásárlásához igényelhető. Előbbi esetben 2010. január 01. után kiadott építési engedély, utóbbi esetben 2010. január 01. után kiadott lakhatási engedély szükséges a jogosultsághoz.
Az igénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Szocpol igénylésénél azt is tudni kell, hogy - ellentétben a korábbi lehetőségekkel - jelenleg 1 gyermek után nem jár. A jogosultsághoz legalább két (meglévő vagy vállalt) gyermek szükséges. Megelőlegező támogatást 40 év alatti házasok kérhetnek.
A megelőlegező szocpolról bővebben IDE kattintva olvashat.

Lakásfelújításra forint alapon nyújtott piaci kamatozású lakáshitelt tudunk Önöknek ajánlani. A kölcsön 1 millió forinttól igényelhető, maximális futamideje - pénzintézettől függően - 20-35 év. A várható havi törlesztés összegéről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Amennyiben a felújításra vonatkozóan személyre szóló lakáshitel ajánlatot szeretne kapni, kérjük használja lakáshitel kalkulátorunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy igénybe vehetném-e szocpolt, ha intézetbe voltam és az élettársam is. 3 éve vettünk házat, de nagy az udvarunk és rá szeretnénk építeni új házat. 1 gyermekünk van, de vállalnánk még egyet és így igénybe vehetnénk a szocpolt.
Előre is köszönöm válaszát.

Férjemmel 4 évvel ezelőtt vettünk házat, amit szeretnénk kicsit átalakítani, korszerűsíteni. Azt szeretném kérdezni, hogy kaphatunk-e szocpol támogatást valamilyen formában 2 gyerek után? És ha igen, azt milyen feltételekkel, illetve összegben?

Érdeklődnék, ha feleségem előző házasságában 13 évvel ezelőtt igénybe vette a szocpolt, most a házasságunk alatt igényelhetem-e? Úgy, hogy a volt férj még mindig abban a házban lakik? Valamint van két nevelt lányom, egy közös, és most várunk iker gyerekeket? Az önerőm egy családon belüli részletre vásárolt ház, aminek a részleteit a mai napig fizetem. A kérdésem, hogy a további részletekre és felújítására igényelhetem-e? Valamint komfortosításra? Van munkaviszonyom.

A kérdésem az lenne, hogy igényelhetek e bármilyen támogatást?
Édesapám házában lakunk, ami csak az apukám nevén van. Jelenleg jelzáloggal terhelt az ingatlan. A férjemnek 25% tulajdona van a szülői lakásból, édesapja halála után örökölte. Szeretnénk itt maradni vidéken az édesapám házában, de a felújításra szeretnénk felvenni a szocpolt.
Milyen lehetőségeim vannak? És kihez kéne fordulnom segítségért?
Köszönöm a válaszát!

Köszönöm a választ, hogy a szocpol nem vehető fel csak új lakás vásárlására. Megint jól kiszúrt az állam a szegény emberekkel. Gondolom bárlista mellet semmi nemű hitel nem igényelhető korszerűsítésre, bővítésre.
Köszönettel várom válaszát.

Mi 1 régi házat újítunk fel. 3 kiskorú gyermek van a háztartásban! Milyen feltétellel igényelhetünk szocpolt?

Két gyermekünk van. Most veszünk egy használt lakást. Felújításra igényelhetünk szocpolt?

Régi családi házat szeretnénk bővíteni, felújítani. Erre igénybe vehető a szocpol meglévő két gyermek után?
Köszönettel várom mielőbbi válaszukat.

Vettünk egy tanyát, amely felújításra szorul.

Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy igénybe szeretném venni a szocpolt, kettő gyermekem van. Az lenne a kérdésem, hogy szüleimnél lakom és ezt a házat szeretném felújítani és építeni még egy szobát. Erre megkapom-e a szocpolt?