Szeretnék érdeklődni, hogy mi 2004-ben új lakásra bevállaltunk szocpolt két gyerek után. Az első megvolt már, de a beköltözés után elváltunk és a lakásban én maradtam a gyerekkel, azóta újra megnősültem és született egy gyermekem. A három év lejárt és most törlesztem az addig meg nem született gyermek után a szocpolt. A most született gyereket be lehet számítani?

Kedves Érdeklődő!

Mivel 2009. július 1. előtt kötött hitelszerződésről, s új lakóingatlanról van szó, ezért elvileg járhat az utólagos támogatás. Erről azonban a hitelfolyósító tud Önöknek pontos tájékoztatást adni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
2006 októberében vettünk fel CHF lakáshitelt használt ingatlan vásárlásához. A hitelt édesanyám vette fel nekünk. Édesanyám (adós); én és a férjem (adóstársak) közjegyzői okiratba foglaltattuk és a banknál is aláírtuk a szükséges nyomtatványokat ehhez. Két gyermekünk után megkaptuk a lakáshitelhez a FOT támogatást.
Azóta már elváltam. Megszületett idén harmadik gyermekem. Jogosult vagyok a harmadik gyermek után utólagos szocpolra, félszocpolra a meglévő lakáshitelemnél?
Köszönöttel:
Móni

Tisztelt Cím!
2007-ben vásároltunk párommal egy használt ingatlant. Akkor a bankban azt mondták nem kaphatunk semmilyen támogatást, hisz fiam még nem született meg. Azóta van egy kislányunk is.
Kérdezném: most tudok-e valamilyen támogatást szerezni a meglévő lakáshitelemre,í gy utólag?
Köszönettel.
László

Tisztelt Szakértő!
2006-ban építkeztünk, felvettünk szocpolt 2 gyerekre (egy gyerekünk volt, a második 2007-ben született), 2007-ben a második gyerekem születése után be is fejeződött az építkezés, az ügyet lezártuk.
Bevállaltunk egy 3. gyereket is, aki rögtön iker lett, tavaly nyáron megszülettek a babák. Mivel 4 gyereknek már kicsit kicsi a ház, ezért kibővítenénk.
Sajnos számomra nem egyértelmű ez a szocpol dolog, mert talán az “új” szocpol nem járna, hiszen bővítünk, de mivel a régi szocpol alanyai vagyunk, az újabb gyerek után talán azután járna valami, bár a ház ugye közben elkészült…
Tudna e tanácsot adni?
Köszönettel:
András

Tisztelt Szakértő!
Még az eltörölt rendszerben 2 gyermek után kaptunk szocpolt (2 millió forintot összesen, ha jól emlékszem) egy új építésű házra. A házon jelenleg is hitel van + fundamentát fizetünk hozzá. A házunk 150m2 (+ építettünk hozzá egy 62 m2-es garázst). 4 hónapja született meg a harmadik gyermekünk. 35 és 38 évesek vagyunk a feleségemmel. Kérdésem, hogy jár-e a szocpol utána és ha igen mennyi ennek összege.
Köszönettel: Béla

10 évvel ezelőtt felvett szocpolt 2 gyermek után, most ki lehet-e egészíteni a 2011-ben született harmadik gyermek után járó összeggel?

Tisztelt Hitelnet!
Ha jól értem az előzőekből, a 2008-ban vásárolt használt ingatlan hitelből való vásárlásánál nem jár szocpol az utólag született, illetve születendő gyerekek után? Félszocpol sem?

Új építésű családi házunkra lakáshitelünk lejárt. illetve kiváltottuk szabad felhasználásúval. Az első gyermekre felvehettük a szocpolt, akkor még a hitelösszegből jóváírták. A második gyermeknél már a bank véleménye szerint nem jár, mivel nincs lakáshitelünk. Valóban csak lakáshiteleseknek jár a szocpol?

Tisztelt Hitelnet!
A fiamék 2007-ben vettek fel svájci frank alapú hitelt új családi ház vásárlására. Mivel akkor már volt két gyermekük , igénybe vették a szocpol támogatást 2,4 millió forintot . Menyem a napokban várja a harmadik baba születését.
Kérdésem, hogy a harmadik gyermek születése után jogosultak -e szocpol felvételére. Ha igen, hova kell az igényt bejelenteni?
Válaszukat köszönettel várom.
Margit

Tisztelt Hölgyem/Uram!
2004-ben vettem lakást egyedülállóként. 2004-ben született gyermekem. Jelenleg is egyedülállóként nevelem. Meglévő ingatlanomra gyermekem után igénybe tudom-e venni a szocpolt?

Tisztelt Cím,
2008-ban vásároltunk új lakást, akkor 2 gyermekünkre igényeltük a szocpolt. 2010-ben megszületett a 3. gyerkőc. Igényelhetek-e utána valamilyen formában és valamilyen címen támogatást? Mit enged a törvénytervezet?
Köszönettel.