Szeretnék érdeklődni, hogy egy gyermek után igényelhető-e a szocpol? Illetve anyósomék tetőterére építünk egy önálló tetőtéri lakást, ez megfelel-e a szocpol igénylés feltételének vagy tulajdoni hányad szükséges hozzá?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Ágnes

Kedves Ágnes!

Amennyiben a tetőtérben önálló lakás építésére kerül sor, akkor igényelhető a szocpol. A kialakításra kerülő új lakásban Önnek és a férjének az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonjoghoz kell jutniuk. A lakásban a támogatott személyeken kívül esetlegesen az Önök által eltartott gyermekek szerezhetnek tulajdonjogot. Az anyósék meglévő ingatlanában Önöknek nem kell tulajdoni hányaddal rendelkezniük.

A jogosultsággal kapcsolatban ki kell emelni azonban, hogy 1 gyermek után nem jár a szocpol. Ahhoz, hogy jogosulttá váljanak, legalább még 1 gyermek megszületését kell vállalniuk. Megelőlegező szocpolt házasként igényelhetnek akkor, ha életkoruk nem haladja meg a 40. életévet a szocpolkérelem benyújtásakor.

A szocpoligénylés további feltételeit IDE kattintva találja.

A megelőlegező kölcsönről ITT olvashat bővebb tájékoztatást.

Amennyiben a tetőtérben kialakítandó új lakáshoz kölcsönt is szeretnének igényelni, akkor Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető lehetőségekről. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2011-ben vásároltam egy újépítésű 42 m2 1,5szobás lakást. Azóta született egy gyermekem és úton van a második is. A lakás az én nevemen van és élettársi kapcsolatban élek. Az élettársamnak van egy gyermeke,utána sem igényelt szocpolt. Összesen 4-en élünk a lakásban, 2 gyerek 2 felnőtt és a születendő baba. Szeretnénk megvásárolni a lakásunk fölötti közös tulajdonú padlást kb. 30m2-t és 2db 10-12-m2 szobát kialakítani. Még nem vettünk igénybe semmilyen támogatást. Lehet erre szocpolt igényelni?
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Cím!
Egyedülálló 2 gyermekes (4 és 6 évesek) anyaként a támogathatóak körébe tartozom-e abban az esetben, ha mostani hitellel terhelt lakásomat eladom és az édesapám házára egy plusz emeletet építenénk. Édesanyám több, mint 7 éve meghalt és öröklési jogon 25%-ban tulajdonos vagyok. Haszonélvezeti joga édesapámnak van benne.
Válaszát előre is köszönöm!