Tisztelt Cím!

Szeretnénk igénybe venni a 10 milliós babavárót, viszont az ingatlan amiben elférnénk (már meglévő 3 gyermek + tervezünk még egy babát) 14 millió forintba kerül.

Anno felvettük a sima csokot 3 gyerekre, amit 3 éve vissza is fizettünk költözés miatt, akkor azt mondták csokot már egyáltalán nem vehetünk fel a jövőben. Ez így igaz ebben a formában?

Van egy meglévő ingatlanunk, kb. 4 millió Ft-ot ér (szerintem többet, de a legrosszabbal számolok), amit szeretnék megtartani és majd később eladni, hogy ne kelljen vevőre várnunk.

Kérdésem: milyen úton-módon lehetne a miénk az áhított ház? Egyéb önerőnk a már meglévő ingatlanon kívül nincsen, lakáshitelt viszont nem szeretnénk felvenni.

Előre is köszönöm a választ.
Detti

Kedves Detti!

A 10 millió forint összegű babaváró hitel elérhető lehet, amennyiben minden jogosultsági feltétel teljesül. Alapfeltétel például, hogy a feleség életkora a hitelkérelem benyújtásakor ne haladja meg a 41. életévet. Továbbá fontos, hogy legalább egyikük rendelkezzen minimum 3 éves TB jogviszonnyal. A kérelem benyújtásakor és az azt megelőző fél évben magyarországi TB jogviszony igazolása szükséges. Az azt megelőző két és fél év igazolására külföldi TB jogviszony is elfogadható. A babaváró hitel további jogosultsági feltételeit IDE kattintva ismerhetik meg.

A hatályos CSOK rendelet értelmében a CSOK összegének megállapításánál nem kell figyelembe venni a 2011. december 31. napját követően igényelt és az újabb támogatási kérelem benyújtásának időpontjáig már visszafizetett vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás vagy ezt megelőlegező kölcsön összegét.

Ha tehát Önök korábban CSOK-ot vettek igénybe, amit önkéntesen vissza is fizettek, akkor jogosultak lehetnek ismét a támogatás igénybevételére. Ebben az esetben a CSOK összegét nem kell csökkenteni a korábban kapott támogatás összegével.

Amennyiben preferált településen vásárolnának házat, akkor 3 gyermek után 10 millió forint összegű falusi CSOK lenne igényelhető. Ebből maximum 5 millió forint fordítható a vételár kiegyenlítéséhez. A fennmaradó összeg az ingatlan korszerűsítésére, bővítésére fordítható. A falusi CSOK csak vásárláshoz nem, kizárólag vásárlással egybekötött korszerűsítésre, bővítésre igényelhető.

Ha nem preferált településen van a vásárolandó ház, akkor a normál CSOK keretében 3 gyermek után 2,2M CSOK érhető el.

Amennyiben az igényelt támogatás összege nem fedezi a teljes vételárat, akkor a hiányzó összeg CSOK hitellel is finanszírozható. Ez egy állami kamattámogatású lakáshitel, 3% kamattal.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Ha a babaváró hitelből megvesszük anyósék házának a tetőterét, akkor a többgenerációs csok teljes összegét igénybe tudjuk venni tetőtér beépítésre? Minden feltételnek megfelelünk, de arra sehol nem kaptunk még választ, hogy ilyen esetben megkapjuk-e a csokot a beépítésre.
Köszönöm a választ!

Szeretném megkérdezni, hogy a babaváróhoz igénybe lehet-e venni a falusi csokot is 2 meglévő és 1 aláírt gyerekre?

Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy kihasználtam már a csok és a falusi csokot is 2 gyerekre.
Azt szeretném kérdezni, hogy még fel tudom-e venni a babaváró hitelt?

Üdvözletem!
A házunkat a vásárlók CSOK hitelből finanszíroznák!
Azt szeretném megkérdezni, hogy amennyiben sikerül megvásárolniuk, mennyi az a max. időtartam, amennyin belül kik kell a házból költöznünk?
Köszönettel: Dolo

Jó napot.
Én az első házasságomból örököltem jelzáloghitelt sajnos. Devizahitel. A többi feltétel meglenne, csak az a kérdésem ebben az esetben van-e esély a babaváróra?
Öcsödön lakunk, 4 gyermek van, 2 az előző házasságomból. 3 éves munkaviszonya megvan a férjemnek. Én 32 éves vagyok.
Falusi csokot igénybe vehetnénk?
Üdv: Angyalka

Szeretnénk egy Nemescsóban elhelyezkedő családi házat megvásárolni. Párom keresete nettó 185 ezer Ft, én most kezdek a munkahelyemen, az enyém nettó 250 ezer. Van fennálló diákhitel tartozásom melynek törlesztője havi 52 ezer Ft. Mindketten 25 évesek vagyunk nincs még gyerekünk, (3-at szeretnénk). A babaváró hitel feltételinek megfelelünk.
Érdekelne, hogy milyen lehetőségeink vannak, csok-ot tudunk-e valahogy belevonni. A ház vételára 20 millió forint, ebből 3 millió foglalót készpénzben szeretnénk kifizetni.
Válaszát előre is köszönöm!