Jó napot!

Én most költöztem össze az élettársammal a saját tulajdonú házában! A kérdésem a következő lenne, hogy igényelhetek-e úgy szocpolt, hogy nem vagyunk házasok és nem vagyunk élettársi kapcsolatban?! Sajnos eléggé tönkre ment az ingatlan, felújításra lenne szükség, 3 szobával rendelkezik!

Lehet erre igényelni szocpolt?
Köszönettel.
Szilvi

Kedves Szilvi!

A hatályos rendelkezések értelmében szocpolt lakásfelújítási célra nem lehet igényelni. A meglévő vagy vállalt gyermekek után kapható támogatás csak teljesen új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújtható. (Vállalt gyermekek esetén kizárólag házaspárok igényelhetik, élettársak nem.)

Az új szocpoltervezet szerint a kedvezményt jövőre használt lakásra is fel lehet használni, ám a támogatás célja ez esetben is csak lakásvásárlás és lakásbővítés lehet. Bővítés alatt azt értjük, ha a meglévő lakóház alapterülete legalább egy lakószobával bővül. Lakószobának a 12 négyzetmétert meghaladó szoba minősül. Felújításra tehát akkor sem lehet majd igényelni a támogatást, ha 2015-ben ismét bevezetésre kerül a félszocpol.

Felújítási célra lakáshitel igényelhető, melyet a pénzintézetek forint alapon nyújtanak. Az elvégezni kívánt munkálatokról egy költségvetést kell benyújtani, de a munkálatok elvégzését a bankok általában nem kérik számlával igazolni, mivel erre a célra piaci kamatozású és nem államilag támogatott lakáshitelt nyújtanak.

A felújítási hitel fedezete maga a felújítandó ingatlan. Az ingatlan fedezetként való elfogadásának feltétele, hogy annak forgalmi értéke elérje legalább a 4-4,5 millió forintot. Az alatti ingatlan bankpartnereinknél nem lehet hitelfedezet. További igénylési feltétel a megfelelő jövedelemigazolás. A hitelfelvevőnek legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie a jelenlegi munkahelyén. 2014-ben még igényelhető lakáshitel akár minimálbéres keresettel is, de jövő évben várhatóan szigorodni fog a jövedelemvizsgálat.

Azt, hogy a felújítási hitelek mekkora havi törlesztéssel érhetők el jelenleg, online lakáshitel kalkulátorunkkal Ön is kiszámolhatja. Ha személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkból szeretne tájékozódni az elérheti konstrukciókról, akkor kérjük, küldje el ajánlatkérését hitelkalkulátorunk segítségével! Hitelirodáinkban díjmentesen végezzük a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy lakásunk 56 m2. Ezt a családi házat 2015-ben szocpolra vásároltuk, de mivel lett egy 3. kisgyermekünk, így kicsi lett ez a házunk. Vettünk egy másik házat!
Az lenne a kérdésem, hogy a mostani házunknak a fennmaradó időtartalmát át lehetne vinni a másik házra és így milyen lehetőségeket vehetnénk igénybe?
Válaszukat előre is köszönöm!

2018-ban örököltem egy családi házat. Fel szeretnénk újítani. Fürdőszoba, vízcsövek cseréje, csempézés, konyha beépitett bútor, csempézés, lakásban belső ajtócserék. 2 gyermekünk van, egyik tartósan beteg.
Milyen támogatást igényelhetünk? Például falusi csok?

Jó napot kívánok!
4 gyermekünk van. Szeretnénk venni egy családi házat, viszont szeretnénk felújítani, kívülről leszigetelni, lefesteni, bent járólap, csempe, festés, gipszkartonozás! Abban kérném a segítséget, hogy pontos mire lehet felhasználni a csok-ot?
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel:
Andrea

Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy a csokot felvehetjük tanyára? Van 3 gyerek, de nem a mostani páromé. Én gyesen vagyok, van egy tartós beteg gyerek. A páromnak 13 éves folyamatos munkaviszonya van.
Meg kell házasodnunk, hogy felvehessük a csokot?
Köszönöm a választ.

Tisztelt Hitelnet.hu!
Férjemmel élek és 3 gyermekemmel. 1985-ben épült a lakás és szeretném megkérdezni, hogy igényelhetünk szocpolt lakásfelújításra, mint például a ház külső festése, fürdőszoba felújítása?
Mennyit kapok és mik a követelmények?
Köszönöm megértésüket.

Szüleimmel élünk a élettársammal. Van 2 gyermekünk s lakásfelújításra szeretném igényelni. Mennyit kapok, s mi a követelmények?

Lehet szocpolt igényelni felújításra, ha nem vagyunk házasok?

Ha nincs munkám és egyedülálló vagyok. Lakásfelújításra felvehetem a szocpolt?

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 3 gyermekemmel és az élettársammal lakom a házában, így igényelheti-e a párom a támogatást felújításra? Vagy mit kell tennie, hogy megkapja?

Tisztelt Címzett!
Egy régi építésű házat szeretnénk hitelmentesen megvásárolni a párom és én. Kérdésem az lenne, felújításra meglehetne igényelni a szocpolt? Van egy 3,5 éves kislányom. Mi lenne ennek a menete és hova kell forduljak ez ügyben? Mennyi pénzre számíthatok? Köszönöm.

Szeretném tudni, hogy meglévő lakásra felvehető-e a szocpol? Egy gyermekem van és felújítás céljából szeretném igénybe venni a szocpolt. Lehetséges-e?