Szép Jó Napot!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy élettársi kapcsolatban élek és a párommal fel szeretnénk újítani a lakást (pl. külső szigetelés, tető csere, nyílászárók cseréje), de a lakás nem a mi nevünkön van, hanem a párom szüleién.
Most fog megszületni 1 hónapon belül az első gyerekünk, és hogy nincs-e valami támogatás erre a célra nekünk?

Előre is köszönöm a segítségüket.
Brigitta
Kérdést feltette: Brigitta

Kedves Brigitta!

A lakáscélú vissza nem térítendő állami támogatások 2009 nyarán felfüggesztésre kerültek, így ilyen jellegű kedvezmény igénybevételére nincsen lehetőség.

A korszerűsítést, mint hitelcélt azonban az állam támogatja. Ez azt jelenti, hogy kamattámogatott hitel igényelhető a korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez. Az igénylés feltételeként azonban a jogszabály rögzíti, hogy a korszerűsítendő ingatlanban a támogatott személynek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. Ha az ingatlan teljes egészében a szülők nevén van, akkor Önök nem állami kamattámogatású, hanem piaci kamatozású korszerűsítési hitelt igényelhetnek. Kérjük, használja hitelkalkulátorunkat, hiteltanácsadóink ismertetik a lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Fiam és családja részére feltett kérdést szeretnék intézni önhöz. Házfelújításra /épület külső szigetelése, aljzat és födém szigetelése, nyílás-zárók cseréje/ szeretnének szocpol támogatást igénybe venni. Jelenleg 1 gyermekük van, a későbbiekben szeretnének még 1 vagy két gyermeket vállalni. Lehetséges-e, illetve milyen feltételekkel?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Zsuzsanna

Üdv!
A párommal egy gyermekünk van, szeretnénk még kistesót. Kérdésem, hogy a párom nevén van egy lakás, amiben az apukája lakik, mint haszonélvező. Mi az anyukájánál élünk és e háznak a felújítására igényelhetünk szocpolt?
Köszönettel.