Lakásfelújításra kaphatok szocpolt?

Kedves Hitelnet,

2009-ben vásároltam egy használt (nagyon lepukkant) 94 nm-es lakást Győrben. CHF hitelt vettem föl a vásárlásra, azóta is szorgalmasan törlesztem. Az ingatlant most sikerült felújítanunk a párommal (közel 8 millió Ft-ot költöttünk rá, a számlák nagy része megvan).

A kérdésem, hogy van-e bármi esély arra, hogy a hitel törlesztésére vagy a felújítási költségek megtérítésére utólagosan fel tudjunk venni szocpolt? Lassan összeházasodnánk, legalább 2 gyermeket is tervezünk, de a házasságkötés is függ(het) a szocpoltól.

Köszönöm és várom válaszát, üdv:
Benedek

Kedves Benedek!

A lakásfelújítás nem tartozik azon lakáscélok közé, melyre szocpol igényelhető. A felújítási munkálatok elvégzéséhez akkor sem kérhetnék a támogatást, ha még a felújítás elvégzése előtt állnának. Szocpol nemcsak felújításra, hanem bővítésre, korszerűsítésre, használt lakás vásárlására sem jár jelenleg.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében úgynevezett lakásépítési támogatás új lakóingatlan építésére és újépítésű lakóingatlan vásárlására vehető igénybe. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

 
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
48 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Lakás korszerűsítésére (napelemes rendszer) felvehető valamennyi szocpol, ha eddig erre nem került sor?
Tudomásom szerint energia hatékonyságot növelő beruházás esetén van valamiféle lehetőség.
Ez iránt érdeklődnék.

Kedves Zoltán!
Arról, hogy a falusi CSOK milyen feltételekkel igényelhető napelemes rendszer kiépítésére, IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Érdekelne szocpol.

Kedves József!
Gyermekek utáni vissza nem térítendő állami támogatás jelenleg új lakás építéséhez, új és használt lakás vásárlásához, valamint meglévő lakóingatlan legalább egy szobával történő bővítéséhez igényelhető. A feltételekről honlapunkon tájékozódhat. Lakásfelújításra a támogatás sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat.

Nagyon szépen köszönöm a válaszukat!
Üdvözlettel: István

Tisztelt Szakértő!
A párommal élettársi kapcsolatban élünk, kettő kiskorú gyermekünket egy 46 m2-es lakásban neveljük! A párom 40, én 46 éves vagyok. Szeretnénk a lakást bővíteni és szeretném kérdezni, hogy ezekkel a feltételekkel igénybe vehetünk-e szocpol támogatást az új törvényhatározat szerint?
Maradok tisztelettel: István

Kedves István!
Lakásbővítéshez július 1-től lesz igényelhető a támogatás. Életkoruk alapján jogosultak lehetnek rá. A további igénylési feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Egy gyermekem van. Vettünk egy családi házat, felújítani szeretném. Kaphatunk-e szocpolt? Lehet, hogy szülnék még egy gyermeket a közeljövőben.

Kedves Klaudia!
Családi ház felújításához nem igényelhető szocpol és a július 1. után bevezetésre kerülő CSOK sem lesz igénybe vehető erre a lakáscélra. Felújításra lakáscélú jelzáloghitel vehető fel, melyről online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhet személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot.

Felújításra igénybe lehet-e venni a szocpolt? Az ingatlan helyrajzi számmal rendelkezik. Ebben élünk.

Kedves Róbert!
Felújításra szocpol nem vehető igénybe. A lakásfelújításra igényelhető lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

12 éve vásároltuk a házat hitelre, ami már lejárt. Most szeretnénk a fürdőszobát felújítani. Hallottuk, hogy idéntől felújításra is lehet igényelni szocpolt. Két gyermek van. De újabb hitelt nem szeretnénk.

Kedves Asszonyom!
A szocpolt július 1. után sem lehet igénybe venni felújításra. A támogatást ekkortól meglévő lakás esetén bővítésre lehet majd igényelni.

Az lenne a kérdésem, hogy használt lakás felújításra két gyermek után mennyi támogatás vehető igénybe? Mind a ketten 40 év alattiak vagyunk. A lakáson még 9 év hitel (forint alapú) van. Ilyen feltételekkel igényelhetjük-e a támogatást?
Köszönöm.

Kedves Zoltán!
Lakásfelújításához sem jelenleg, sem a 2015. július 1-től hatályos új szocpolrendelet alapján sajnos nem lesz lehetőség szocpol igénylésére.

Lakásfelújításra vagy korszerűsítésre jár a szocpol?

Kedves Zsuzsanna!
Sem a jelenlegi szocpolrendelet, sem a várhatóan 2015 júliusától életbe lépő szabályozás alapján nem igényelhető szocpol lakásfelújításra, korszerűsítésre. E lakáscélok megvalósítása lakáshitel igénybevételével történhet. Az elérhető konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után.

Az érdekelne, hogy a meglévő ingatlanomon szeretném igénybe venni felújításra. Nem vettem igénybe, van két kiskorú gyermekem. Mit kell tennem, hogy ezt igénybe tudjam venni?
Köszönöm.
Rita.

Kedves Rita!
Felújítás esetén sajnos nincs lehetőség a szocpoltámogatás érvényesítésére. Arról, hogy jelenleg mire igényelhető szocpol, IDE kattintva tájékozódhat.

Én a szocpolt szeretném igénybe venni. Van egy másfél szobás lakásunk. Bővíteni nem lehet, mert panel és sajnos azt nem tudjuk bővíteni. Felújítani szeretném, de sajnos nincs rá pénzünk. Van egy hat éves kisfiam, akire igénybe szeretném venni a szocpolt, ha lehetséges. Lakásfelújításra is igénybe lehet venni a szocpolt?
Előre is köszönöm, hogy válaszolnak nekem a kérdésemre.

Kedves Barbara!
Mint ahogy az korábbi válaszainkban is olvasható, lakásfelújításra nem vehető igénybe a szocpol. Erre a célra lakásfelújítási hitelt tud igényelni. Amennyiben érdeklik a hitellehetőségek, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Nem vagyunk házastársak, de van négy kiskorú közös gyerekünk. Az én nevemen van egy kültelki lakóház, ami nem igazán alkalmas lakhatásra. Van közel egy millió forintunk. Hitelt nem szeretnénk felvenni. Élettársam főállású anya, én jelenleg munkanélküli vagyok. Szükséges ablakcsere, szigetelés, tetőcsere és fürdőszoba kialakítás. Ez szerintünk kb. 4- 4,5 millióba kerülne.
Mit kell ahhoz tennünk, hogy jogosulttá váljunk a szocpol felvételére?

Kedves Gábor!
Szocpol lakóház korszerűsítéséhez nem vehető igénybe. Munkanélküliként és főállású anyaként hitel felvételére sem lennének jogosultak, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a finanszírozásban.

Szeretném megkérdezni, hogy egyedül neveltem 3 nagykorú gyermekemet. Most született a negyedik gyermekem. Lakásfelújításra igényelhetek 4. gyermekem után félszocpolt vagy szocpolt? Mik a feltételek, mi a teendő?
Várom segítségét.
Köszönettel: Anikó

Kedves Anikó!
A szocpol lakásfelújításra nem vehető igénybe. Erre a célra lakáscélú hitelt igényelhet, melyről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, nekem van házam, de sajnos leégett és van 3 gyermekem, egyik 11, 17, 19 éves. Mind járnak iskolába. Én nem igényeltem meg ezt a szocpolt, csak hallottam róla, hogy állítólag lakás felújítást vagyis a pincét tejesen rendbe kell hozni, meg ajtókat, ablakokat meg még sok mindent. Erre nem adják meg?
Előre is köszönöm.

Kedves Viktória!
Szocpol lakásfelújításhoz, korszerűsítéshez nem vehető igénybe. A támogatás célja csak új ház építése vagy újépítésű lakóingatlan vásárlása lehet.

Azt szeretném megtudni, hogy jár-e a szocpol fele felújításra a harmadik gyermekünk után. Az első két gyermekünkre felvettük a szocpol felét a használt lakásunkra. A mai napig ebben élünk. Viszont megszületett harmadik gyermekünk és szeretnénk felújítani a lakást. Jár-e utána a szocpol fele vagy sem?
Felújításra igénybe tudjuk-e venni?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Judit!
Felújításra nem jár szocpol.
Ha a használt lakás vásárlásakor lakásvásárlási hitelt is vettek fel, mely jelenleg is fennáll, akkor az utóbb született gyermek után is jogosultak lehetnek a támogatásra, mely a fennálló tartozásból írható jóvá. A jogosultság feltétele a méltányolható lakásigénynek való megfelelés. A jogosultság megállapítását a hitelnyújtó banknál kérhetik.

Tisztelt Cím!
Kérdésem az lenne, hogy használt lakás felújítására egyedülállóként, egy gyermekkel jár a szocpol? Az, hogy a lakás panel, vagy családi ház, az számít?
Köszönöm válaszát.
Barbara

Kedves Barbara!
Lakásfelújításra – függetlenül attól, hogy a lakás panel vagy családi ház – nem jár szocpol. Lakásfelújításra lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. Amennyiben érdeklik Önt a lakásfelújító hitelek, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

82 éves vak édesanyám családi házának a teljes vakolat cseréje szükséges, mert magától leomlott. Miért nem kapok segítséget az Önkormányzattól? A mai napon kijöttek, lefényképezték és az mondták, hogy majd várjak. Kérdem: mire, hogy még a vályogból épült fal is dőljön?
Miért nem lehet segíteni az embernek, ha pénze, se szakmai tudása sincs. 82 évet megélt szülőm, aki mindig itt lakott, ezt érdemli.
Hová forduljak segítségért?
Tisztelettel várom válaszukat.
Erzsike

2 gyermekem van, de 1 gyermeket várok. Szeretném igénybe venni a szocpolt lakásfelújítására. Szociális segélyből élek. Hogy vehetném igénybe? Szükségem lenne a segítségükre.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azt szeretném kérdezni, hogy most várjuk első babánkat a férjemmel. Már van egy közös lakásunk 8 éve, és az lenne a kérdésem, hogy lehet-e igényelni valamilyen szocpol támogatás lakásfelújítás céljából.
Válaszát előre is köszönöm.

Arra szeretnék választ kapni, hogy egyedülálló, tartósan beteg gyermekét egyedül nevelő szülő miért nem vehet fel semmilyen támogatást lakásfelújításra? Rendszeres munkaviszonyom van, gyes mellett dolgozom részmunkaidőben. Volna-e valamilyen lehetőségem bármilyen támogatásra?

Szeretném megkérdezni, hogy kétgyerekes családanya szeretné felújítani már meglévő ingatlanát Mi a feltétele annak, hogy mire és mennyit kaphat?

Tisztelt Szakértő!
Egy 5 gyermeket nevelő, élettársi kapcsolatban élő, 40 éves anya vagyok. A kérdésem, hogy 40 év felett és élettársi kapcsolatban igényelhetünk-e félszocpolt lakásfelújításra, és hozzáépítésre? Még nem igényeltem semmilyen szocpolt.
Előre is köszönöm.

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy szocpolt tudok-e igényelni lakáskorszerűsítésre 2 gyermek után, de a lakóingatlan 50%-a nevemen van. (öröklés)
Köszönöm válaszát!

Találtunk egy ingatlant, mely ipari célt szolgált, de átalakítható családi házzá. Víz, villany, fűtés van, de szobák, konyha és fürdőszoba nincs kialakítva. Három gyermekünk van. Igénybe vehetnénk a szocpolt a komfortosításhoz, átépítéshez?

Jó napot kívánok.
A kérdésem az lenne, hogy 2010 október végén használt családi házat vásároltunk az élettársammal, önerőből és fundamenta áthidaló kölcsönből. Ekkor már volt gyermekünk (született: 2006. novemberben). Második gyermekünk is született (2010. decemberben). Még nem igényeltük a szocpolt. Lenne-e lehetőségünk ezt megtenni a ház felújítására, esetleg bővítésére?
Válaszát előre is köszönöm.


48
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x