Tisztelt Hitelnet!

Olvastam róla, hogy félszocpol ismét igényelhető lesz használt lakás vásárlására, bizonyos feltételekkel. 3 gyermekünk van, szeretnénk lakást vásárolni. Jelenleg apósommal élünk egy házban, páromnak a nevén van a fél ház, öröklés útján szerezte, mikor az édesanyja meghalt. Azt olvastam, hogy akkor jár a félszocpol, ha a jelenlegi ház eladásra kerül, viszont a mi esetünkben nem valósulna ez meg, apósom továbbra is ebben a házban lakna.

Az a kérdésem, hogy ebben az esetben jár-e a szocpol, illetve ha a párom nevéről lekerülne a része, akkor igényelhetnénk-e vissza nem térítendő támogatást? A ház amúgy külterületen található, lakóingatlan bejegyzéssel.

Válaszát előre is köszönöm!
Anita

Kedves Anita!

Jelenleg nincs információnk arról, hogy ismét elérhető lesz a félszocpol használt lakás vásárlására, így az esetleges feltételekről sem tudunk Önnek tájékoztatást adni.

Az új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető szocpolnál nem jelent kizáró okot az 50%-ban tulajdonolt lakóház, melyet a szocpolt igénylő személy öröklés útján szerzett. Ha tehát új lakást vásárolnának, akkor - az egyéb feltételek teljesülése esetén - jogosultak lehetnének szocpolra a párja nevén lévő fél ház eladása nélkül is.

A szocpoligénylés feltételeiről bővebben IDE kattintva olvashat.

Amennyiben használt lakást szeretnének vásárolni, akkor a hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online ajánlatkérő adatlapunk kitöltését követően.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

27 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy ha külterületi családi házat szeretnék vásárolni, akkor hitelezhető-e? Második csokot is szeretnék felvenni és ez lenne a jelzálog fedezete is? Át lehet-e minősíttetni belterületi vagy lakóház udvar ágba és ha igen, hogyan, mert találtam ingatlanokat, amiket megvennék, de ez visszatart a vásárlástól.
Válaszát köszönöm.

Tisztelt hitelnet!
Külterületű családi házat szeretnénk szocpolból vásárolni.
Lehetséges?
Válaszát köszönöm.
Szabina

Tatabányán külterületen lehet-e szocpolt igényelni? Például Baromállási dűlőben. Hitel nélkül is igényelhető?
Várom mielőbbi válaszukat.
Köszönettel.
Irén

Én azt szeretném megtudni, hogy a külterületi lakásokhoz hogy lehet megigényelni a támogatást, mert úgy tudom, hogy nem lehet. Ha valaki tud ebben segíteni, akkor legyen szíves engem erről felvilágosítani.
Mert a párommal nevelek egy közös gyermeket és mind a ketten állami gondozottak voltunk és a lakást az élettársam vette, de én szeretném felújítani, ha sikerülne elintézni a támogatást.
Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném.

Érdeklődnék, hogy két gyermekes család vagyunk. Most szeretnénk használt panel lakást vásárolni. Férjem 35 éves, én 34 éves vagyok. Ez lenne az első lakásunk. Jár nekünk a fél szocpol?
Köszönettel.

2007-ben hitelre vásároltam családi házat. 3 gyermeket nevelek egyedül, lakásbővítésre szeretném a félszocpolt felvenni 2013-ban.
Esetleg utólagosan a vételárat lehet belőle törleszteni a bank felé?
Köszönettel!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy használt lakás tulajdonosa vagyok, (Otp lakáshitellel terhelve). Ha van három gyermekünk, akkor igénybe vehetjük-e a félszocpolt, ha nagyobb lakásba szeretnénk költözni?

Első lakásunkat szeretnénk vásárolni, amiben jelenleg albérletben lakunk. 2 gyermekünk van, szeretném tudni, hogy igénybe vehetjük-e a fészocpolt, illetve milyen támogatást kaphatunk.
A lakás vételára 3 700 700 lenne, régi típusú építmény.
Szíves válaszukat köszönöm, Rozália

Jó napot.
Szeretném igénybe venni a szocpolt 2 gyermekem után. Használt házat szeretnék venni. Olvastam, hogy arra nem adják meg és kérdezem, miért? Akkor milyen lakásra lehet felvenni?

Azt szeretném kérdezni, hogy élettársi kapcsolatban élek, kettőnk jövedelme hivatalosan is kb. 350.000 Ft. Van kb. jelenleg 50.000 Ft törlesztésünk, de ezt a lakáshitel felvételekor szeretnénk kiváltani. Használt házat szeretnénk vásárolni, az én nevemen van egy fél családi ház, a ház értéke kb. 20 millió forint.
Van-e erre valamilyen lehetőség?
Köszönettel.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ki veheti igénybe a félszocpolt? Van a tulajdonomban 1 kis lakás, ami 1 szoba konyhából áll. Azt szeretném felújítani, legalább még egy szobát és fürdőt szeretnék hozzá. A férjem 48, én 38 vagyok, három gyerekem van. A ház 8 éve a nevemen van, csak a mostani állapotában nem igazán lehet lakóháznak használni.

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy még most se hozták vissza a félszocpolt? Nekem 2 gyerekem van és szeretnénk nekik saját otthont teremteni.

Egyedülálló anya vagyok, 3 gyermeket nevelek. Szeretnék használt lakást vásárolni, ha lehetséges. Még semmi támogatást nem vettem igénybe. Ha lehetséges, mik a feltételek, és milyen módon tudom kihasználni a támogatást?

Tisztelt Hitelnet!
Ez év novemberében szeretnénk egy használt házat vásárolni. Alapterülete kb. 100 nm2 és még építenénk hozzá egy szobát (a házzal egy szintben). Egy gyermek már van és pár éven belül szeretnénk még egyet vállalni. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben igényelhetünk-e félszocpolt, egyáltalán létezik-e ez a támogatás?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!