Tisztelt Hitelnet!

Magyar állampolgárok vagyunk, Magyarországon építünk házat. Jelenleg külföldön élünk és dolgozunk. 1 gyermekünk van, de még szeretnénk. 31 évesek vagyunk. Legálisan dolgozom Uniós országban, adót ott fizetek. Szeretnénk hazaköltözni, ha itthon kész lenne a ház.

Kérdésem: kaphatok-e itt szocpolt?
Mennyit 1 meglévő és 2 bevállalt gyereknél, és ha igen, hol kell ez ügyben eljárnom?

Köszönettel!
Katalin

Kedves Katalin!

A leírtak alapján úgy véljük, hogy jogosultak lehetnek szocpol igénylésére. Szükséges azonban, hogy a szocpoligénylés további feltételeinek megfeleljenek.

A meglévő gyermekek számától függetlenül maximum 2 gyermek vállalására van lehetőség. Megelőlegező szocpolt házaspárok igényelhetnek, amennyiben egyikük életkora sem több 40 évnél. Ha tehát házasok, akkor 3 gyermek után kérhetik a támogatást.

A szocpol összege nemcsak a gyermekek számától, hanem az építendő ház hasznos alapterületétől és energetikai minősítésétől is függ. Mindezek figyelembevételével a támogatás összege 3 gyermek esetén 1,2-2,6 millió forint közötti összeg lehet. Bővebb információt ezzel kapcsolatban IDE kattintva talál.

A lakásépítési támogatás a hazai hitelintézeteknél igényelhető. A szocpolkérelmet akkor is a pénzintézethez kell benyújtani, ha építési kölcsönt nem kívánnak igénybe venni.

Amennyiben az építési hitelek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogják az elérhető építési hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy jelenleg egy gyermekünk van, de vállalnánk a másodikat is, így kaphatunk-e szocpolt? A házunk kb. 50-60%-os készültségi szinten van. Én gyeden vagyok, a férjemnek öt éve folyamatos a munkaviszonya. Amennyiben kaphatnánk szocpolt érdekelne, hogy hol lehet igényelni?
Válaszát előre is köszönöm.

Érdeklődöm, hogy aki régi házhoz épít teljesen új házat, annak is jár a szocpol? Mert ahol érdeklődtünk, elutasítottak, hogy nem jár!

A férjem és én új házat akarunk építeni, ehhez az én nevemen már van egy telek. Van egy gyermekünk, szeretnénk még kettőt.
Van a férjem nevén egy ház, ami 70nm hasznos alapterületű, ebbe nem vállalhatunk 3 gyermeket. Ez az ingatlan jelenleg eladás alatt van, hogy kifizethessük a devizahitelünket (ami miatt nem sok marad belőle) és építhessünk egy másikat, nagyobbat.
Kérdésem: Igényelhetünk-e ebben a formában szocpolt az építéshez?
Számít-e, hogy már volt közös tulajdonunk?
Vagy csak az a fontos, hogy most ne legyen a nevünkön semmi?

Jó napot kívánok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van két gyermekem és szeretnék házat építeni vagy venni és ez hogyan lehetséges? Milyen feltételei vannak?

Van egy lakása a férjemnek, a szülei a haszonélvezők, és benne is laknak. Arra a telekre szeretnénk építeni egy kisebb lakást. Erre lehet-e szocpolt igényelni?