Tisztelt Hölgyem, Uram,

Néhány kérdésre szeretnék választ kapni a falusi CSOK hitel esetében:

Testvéremnek szeretném meghitelezni az összeget, ami meglévő ingatlan felujítási, korszerűsítési munkálatokhoz lenne szükséges. Két gyerek után kb. 600.000 Ft-ra lenne szükségük.

1. Azt szeretném megtudni, hogy milyen szakaszokban történik a kérelem elfogadása és mennyi időt vesz fel?

2. Az elvégzett munkálatok után hogyan történik és mennyi idő alatt az összeg visszafizetése. Mivel én lennék a hitelező, ezt fontos lenne tudni.

3. Utolsó kérdésem: milyen bankszámlára történik az összegek kifizetése? Esetleg a CSOK-ot felvevő személy mellett, más magyarországi bankszámlával rendelkező személy bankszámlájára is visszaigényelhető az összeg? Jelen esetben a saját bankszámlámra.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdvözlettel,
Piros

Kedves Piros!

A falusi CSOK keretében 2 gyermek után 1,3 millió forint összegű támogatás igényelhető a preferált településen lévő ingatlan korszerűsítéséhez.

A családi otthonteremtési kedvezmény a következő korszerűsítési munkálatokhoz igényelhető:

– víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése,
– fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
– központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
– az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
– a külső nyílászáró energiatakarékos nyílászáróra való cseréje,
– tető cseréje, felújítása, szigetelése,
– kémény építése, korszerűsítése,
– belső tér felújítása, ideértve a belső burkolat cseréjét, a galériaépítést, a belső elektromos-, vízhálózat cseréjét, a fürdőhelyiség-felújítást, a WC-felújítást; a konyhafelújítást,
– a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig, valamint
– a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 20%-áig.

A kérelem elbírálásának határideje korszerűsítése esetén a kérelem benyújtásának napját követő 60 napon belül. Az igényléshez költségvetést kell benyújtani az elvégezni kívánt munkálatok anyagköltségéről és munkadíjáról.

A támogatást készültségi foknak megfelelően folyósítja a pénzintézet. Adott munkálat elvégzését be kell jelenteni a hitelintézetnél. Ezt követően a bank műszaki szakértője ellenőrzi az adott munkálat elvégzését. A műszaki szakértés legfeljebb 5 munkanapon belül megtörténik. A bank ezt követően folyósítja a készültségi foknak megfelelő összeget.

A támogatást a hitelintézet a támogatott személy adott banknál vezetett számlájára utalja. Nincs mód arra, hogy harmadik személy magyarországi bankszámlájára történjen a folyósítás.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További, személyre szabott falusi CSOK tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Falusi csokot vettem igénybe. 2022.01.07-én volt kint az értékbecslő!
Mikorra várható az utalás a banktól?

Tisztelt cím
Én októberben vittem be a bankba a számlákat nyílászáró cseréről, mert az volt a szerződésben, de a mai napig nem fizet a bank, mert nincs központi fűtés és és így elvileg lakhatatlan az ingatlan, de mivel van egy gyermekünk, meg aláírtuk még gyerekre, így 2.6 millió csok jár, 1.3 milliót beleszámítottak a vételárba, 1.3 milliót nyílászáró cserére és akkor nem volt lakhatatlan, mikor beleszámították a vételárba, csak most? Nem értem, mért nem figyelmeztettek értékbecslés után.
Mi a teendő eben az esetben?

Tisztelt Cím!
Azt szeretném kérdezni, hogy a számlák bemutatását követően, hány napra utal a bank?
Már megvolt a műszaki szakértői bejárás is.
Köszönöm.