Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr!

Falusi CSOK ügyben szeretném a segítségüket kérni. Jelenleg a férjemmel három gyermeket nevelünk és szeretnénk igénybe venni vidéki otthonunk korszerűsítésére a falusi CSOK-ot.

A három gyermek közül a két nagy gyermek az én gyermekem az előző házasságomból, illetve született egy közös gyermekünk. A férjem az előző házasságában igényelt "megelőlegező kölcsönt" egy majdan közösen előre vállalt gyermek után, illetve további támogatást egy már meglévő a feleség előző kapcsolatában született gyermek után (2,4 millió). A vállalt gyermek nem született meg, így a megelőlegező kölcsön vissza fizetésre került. Én a meglévő nagy gyermekeim után soha nem vettem igénybe ilyen jellegű állami támogatást.

Adódik a kérdés, hogy vajon mekkora összegben vagyunk jogosultak az állami támogatás igénybe vételére. A férjem előzőleg igénybe vett támogatása levonásra kerül és csak a különbözetet kapjuk meg, vagy jár a teljes összeg (5 millió), hiszen ezen gyermekek után nem volt igényelve a korábban ilyen jellegű támogatás.

Nagyon köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel: Anita

Kedves Anita!

A vonatkozó kormányrendelet értelmében, ha az igénylő számára kedvezőbb, a családi otthonteremtési kedvezmény összegét azon gyermekek figyelmen kívül hagyásával kell megállapítani, akik után az igénylő korábban támogatást kapott.

Ez alapján a férje által korábban, más gyermekek után igénybe vett támogatás összegével nem szükséges csökkenteni a felvenni kívánt falusi CSOK összegét. Így a leírtak alapján korszerűsítéshez igényelhető a teljes, 5 millió forintos támogatás.

A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A korszerűsítési munkálatokról költségvetést kell majd benyújtani a hitelintézethez. A támogatást a bank készültségi foknak megfelelően, utólag folyósítja. A folyósításhoz a megállapított készülségi fok legalább 70%-áról szükséges számlát benyújtani. A korszerűsítésre igényelt falusi CSOK témában további információt IDE kattintva olvashat.

Amennyiben a támogatás összege nem fedezi a korszerűsítés bekerülési költségét, van lehetőség támogatott lakáshitel igénylésére is. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást igény esetén. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2 gy előre vállalásával 200ezer Ft szocpolt kaptunk 1993-ban házépítésre. Idén gyerekeink 19 es 25 évesek lesznek (októberben).
Van lehetőségünk CSOK-ot, illetve különbözetet felvenni? Házfelújításra, korszerűsítésre, telek vásárlásra, vagy a 2014-ben vásárolt falusi házunk bővítésére, korszerűsítésére , noha ott nem lakunk életvitelszerűen. (A falusi CSOK azonban igenyelhető az adott településen.)
Köszönöm szépen a választ.
Szilvia

Tisztelt Hitelnet,
köszönöm válaszát!
Ugyanakkor megszeretném kérdezni, hogy ha a maximum igénybe vehető 5 millió forintból, ha levonom a 2008-ban lakásbővítésre felvett 1 800 000 Ft szocpolt, akkor a maradék 3 200 000 Ft-ról kell költségvetést készítenem, illetve annak a 70 % – ról kell számla? Ugyanis az egyik bankban azt mondták, hogy csak úgy kaphatok 3200000 Ft támogatást, ha 5 millióról készítek költségvetést, és az 5 millió 70 %-ról kell számla. Ezt furcsának, és igazságtalannak találom. Köszönöm válaszát!

Köszönöm a válaszát, de még egy pontosítást kérnék.
Tehát az én esetemben 3200000 forintot igényelhetek, ugyanakkora költségvetéssel, és min.70 százalékáról kell számlát felmutatnom? Ugyanis olyan információt is kaptam az egyik banknál, hogy ahhoz, hogy megkapjam a 3200000 forintos támogatást, 5 millióra kell pályáznom, 5 milliós költségvetéssel. Ezt egy kicsit furcsának találtam. Köszönöm válaszát!

Jó napot!
Fel szeretném venni a Falusi CSOK – ot korszerűsítésre, 3 gyerekre, 5 millió értékben.
Azt szeretném kérdezni, hogy megkapom-e akkor is a teljes összeget, ha 2008-2009-ben igénybe vettük a ” Szoc-polt” a 3 gyerekre 1800000 értékben.
Köszönöm segítségét!

Jó napot kívánok!
2016-ban csokkal használt lakást vásároltam. Ingatlanom el szeretném adni. Öt éven belül eladható? A MÁK számlájára be kell tenni a csokot?
Ha másik használt lakást vásárolok, arra igénybe vehető a falusi csok, és visszakapom a másik csokot is? Az összes vételárat bele kell fektetnem a másik vásárlásánál?
Az ingatlan, melyet szeretnék megvásárolni az MKK követeléskezelőnél van. Ilyen ingatlanra kapható a csok?
Ha ennél a lakásvásárlásnál csok nem igényelhető, akkor is eladhatom a csokos házat három éven belül, ha beteszem a csokot a MÁK-hoz?
Köszönöm válaszát!