Tisztelt Szakértő!

Egy kérdésre írott válaszában olvastam, hogy tetőtérben új lakótér kialakítására igényelhető a szocpol, de csak abban az esetben, ha nem én vagyok az épület tulajdonosa. Nálunk ez eddig jó is, mert ahol feleségemmel élünk, az az épület a nagyszülei tulajdonában van.

Ugyanakkor a kérdésem az lenne, hogy van a tulajdonunkban egy lakás, amiben nem mi élünk, mert a devizahitelünk úgy megemelkedett, hogy ki kellett adjuk albérletbe. Ennek a lakásnak a tulajdonlása kizárja, hogy a nagyszülők házában a tetőtér beépítésre felvehessük a szocpolt?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel: Tamás

Kedves Tamás!

A szocpolra való jogosultságot - a vonatkozó kormányrendelet szerint - az alábbi lakóingatlan tulajdon nem zárja ki:
- együttesen legfeljebb 50%-os tulajdoni hányad olyan lakásban, amely tulajdonközösség megszüntetése vagy öröklés útján került a tulajdonukba,
- a tulajdonában lévő lakás lebontását az építésügyi hatóság elrendelte vagy engedélyezte,
- a lakás több mint két éve öröklés vagy ajándékozás jogcímén haszonélvezettel terhelten került tulajdonba és a haszonélvező a lakásban lakik.

Ha tehát nem fenti módon, hanem például adásvétel útján tulajdonba került lakásról van szó, az sajnos kizárja a jogosultságot. Ekkor az adott lakás értékesítése után válhatnak jogosulttá a szocpolra.

Amennyiben a tetőtérben kialakítandó új lakás finanszírozásához igényelhető lakáshitelekről kíván személyre szóló ajánlatot kapni, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2011. 06. 01-én belekezdtem a kb. 70 nm nettó alapterületű családi házam tetőterének a beépítésébe. Ehhez vettem fel Fundamenta lakáshitelt.
Jelen állapot szerint van 5 gyermekem, rendesen törlesztem a banki hiteleimet, valamint már megkaptam a használatba vételi engedélyt is.
A kérdésem az lenne, hogy utólagosan igényelhető-e szocpol erre az építési műveletre?
Válaszát előre is köszönöm.

Van egy élettársam, van 3 gyerekünk és a házunk az én nevemen van. Én 23, az élettársam 30 éves. Azt szeretném kérdezni, hogy tetőtér beépítésre esetleg megadnák-e a szocpolt?
Előre is köszönöm mielőbbi válaszát.

Üdvözlöm!
Be szeretnénk építeni a padlásteret. A ház, amin szeretnénk megcsinálni annak 3/4 része a férjem nevén van. Nem tudom, hogy így is jogosultak lennénk-e rá. Egy gyermek után is jár?
Köszönöm válaszát előre is!
Üdvözlettel: Edina

Szeretném megtudni, hogy meglévő családi ház tetőtér beépítésénél lehet-e igényelni szocpolt? A meglévő ház bővítéséhez igényelhető-e, ha alapterület növekszik.? Mennyi az igényelhető összeg két gyermek esetén?

A Kérdésem a következő lenne!
A nagyszülőkkel élünk egy családi házban. Pár évvel ezelőtt beépítettük a tetőteret. Ekkor még egy gyermekünk volt, azóta született még egy gyermek, így a lakás (54 négyzetméter) picinek bizonyul. Szeretnénk + egy szobával bővíteni a tetőteret. Lehetséges-e ez szocpol támogatással? Ha igen, akkor milyen módon? A tetőtér nincs a nevünkön!
Köszönettel: Gabriella!

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék. Meglévő családi házam van, tulajdoni hányadom 1:1. Férjemmel és 2 gyermekemmel élek ebben a házban. A tetőtér nincs beépítve. A tulajdonomban van egy édesanyámtól öröklött régi parasztház, ami irodának és raktárnak van kialakítva. Érdeklődnék, hogy e feltételek mellett kaphatok-e támogatást és ha igen, mennyit?
Hitelt a beépítéshez nem szeretnék felvenni.
Várom válaszát.
Köszönettel: Krisztina

2 gyermekünk van. A meglévő házunkon szeretnénk a tetőteret beépíteni, szeretnénk 2 szobát, egy fürdőszobát. Erre igénybe vehető a szoc. pol. támogatás?

Tisztelt Szakértő!
Olyan kérdésem lenne, hogy 2008-ban vásároltunk családi házat és tavaly novemberben szültem. Párom dolgozik, én itthon vagyok a picivel. Olyan kérdésem lenne, hogy igényelhetjük-e a szocpolt, mert a ház tetőtere nincs beépítve (ez alatt azt értem, hogy sem falak, sem vezetékek, sem csövek nincsenek) és ezt szeretnénk befejezni. Már olvasgattam utána és mindenhol azt írják, hogy tetőtér beépítésre igényelhetjük, de a a megkeresett bankok tiltakoznak.
Válaszát köszönöm.