Üdvözlöm!

A következő lenne a kérdésem!
Két gyermek édesapjaként feleségemmel tavalyi évben vásároltunk egy 56 m2-es régi építésű lakást. Lehetőség van esetleg szocpol igénylésére lakáskorszerűsítésre (fa ablak, fa ajtócsere, fűtés) illetőleg a felvett hitelbe való betörlesztésre?
Válaszát megköszönve, maradok tisztelettel!
Péter

Kedves Péter!

Lakáskorszerűsítésre vissza nem térítendő állami támogatás nem vehető igénybe, vagyis sem félszocpol, sem szocpol nem jár a munkálatok finanszírozására. Fenti esetben sajnos arra sincs lehetőség, hogy a fennálló tartozás csökkentésére visszamenőlegesen igényeljék a támogatást. Erre csak azok a lakáshitelesek lehetnek jogosultak utóbb született gyermekeik után, akik 2009. 07. 01. előtt vásároltak használt lakást, s a vételár kiegyenlítéséhez már akkor is megkapták meglévő gyermekük után a fiatalok otthonteremtési támogatását.

Szocpolt 2012-ben az a támogatott személy igényelhet, aki új lakóházat épít vagy újépítésű lakást vásárol. További lakáscélok eléréséhez lakáshitel vehető igénybe. A szocpol igénylésének feltételeiről részletes leírást ITT talál.

A félszocpol a 2009. július 1-től történt felfüggesztése óta nem vehető igénybe.

A lakáskorszerűsítés - ha ugyan vissza nem térítendő állami támogatás nem is igényelhető - államilag támogatott hitelcél. Ez azt jelenti, hogy a korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető. A kölcsön összege maximum 5 millió forint. Feltétele, hogy az igénylőnek a korszerűsíteni kívánt lakóingatlanon kívül nem lehet további lakástulajdona. Az állami kamattámogatás a futamidő első 20 évében biztosított.

A kamattámogatott korszerűsítési hitelek havi törlesztő részletének megismeréséhez kérjük, számoljon online Hitelkalkulátorunkkal. Személyre szóló korszerűsítési hitelajánlathoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A következő kérdésem lenne! 2008-ban vásároltunk a férjemmel egy használt házat. Semmiféle támogatást nem vettünk igénybe (szocpolt). Hitelt vettünk fel, amit most már 11. éve fizetünk. Viszont a fűtést, ablakokat korszerűsíteni szeretnénk, mert eléggé rossz állapotban van.
Erre felvehető-e valami állami támogatás? Erre szeretnék választ kapni. De újabb hitelt nem szeretnénk felvenni, de gondolom nem is kapnánk.
Köszönettel: Zsuzsanna

Hogy tudnánk kihasználni a szocpolt régi házra, mert nincs kész a fürdőszoba sajnos.

Tisztelt cím!
2003-ban vásároltuk családi házunkat, hitelre. 2009-ben felújításra ismét hitelt vettünk fel. Azután érdeklődnék, hogy kettő gyermekünk után kaphatunk-e szocpolt, hitelkiváltásra, esetleg külső szigetelésre?
Válaszukat előre is köszönöm.

Azt szeretném megtudni, hogy rokkant nyugdíjasok vagyunk a férjemmel, de még 38 és 39 évesek. De van 2 gyermekünk, az egyik 2006-ban született, a másik 2009-ben. Korszerűsítésre szeretném megigényelni a támogatást. Gázzal fűtünk, szeretnénk áttérni fatüzelésre, tehát fűtéskorszerűsítésre megigényelhetem-e a gyerekekre a szocpolt? Használt lakás van a nevünkön.

Használt ház esetén mire lehet igényelni a szocpolt? Korszerűsíteni szeretnénk, bővíteni!

Tiszteletem.
Azt szeretném kérdezni, hogy van 2 kislányom, az egyik 2006.07.14.-én született, a másik 2009.10.06-án. Használt lakásunk van, de szeretnénk benne a fűtést átalakítani, mert gázzal megy és az nagyon drága. Fatüzelésre szeretnénk áttérni. Viszont mindketten rokkant nyugdíjasok vagyunk a férjemmel. Ilyen esetben mik a feltételek? Van 2 gyermekünk. Minket hogy érint ez a változás? Igényelhetjük a támogatást vagy kiesik mind 2 gyermekem alóla.
Tisztelettel.
Mariann.

Szeretnénk az örökölt lakásunkat korszerűsíteni /nyílászárócsere, szigetelni/, befejezni /tetőtér beépítése/.
Erre fel lehet-e venni a szocpolt?

Tisztel Hölgyem/Uram!
Korszerűsítésnek számít-e az, ha a padlást teljesen leszigetelem és teszek be néhány hőszigetelő ablakot, a régi üvegcserepek, világítóablakok helyére?
Hány éves házon lehet korszerűsíteni, akár 1 éves házon is lehet?
Köszönettel:
Péter

Van jelzáloggal terhelt ingatlan, melyet szeretnék korszerűsíteni a szocpol igénybevételével. Van benne minden központi fürdő stb. A központit szeretném felújítani, mert a régi csöveket szeretném kicserélni. Az egyik ablakot szeretném kicserélni, mert nemsokára kiesik a helyéről. Lehetséges ilyen? Ha valaki báros az nem veheti igénybe a szocpolt?
Munkahely van, csak nem tudjuk hogyan használjuk ki a szocpolt.
Sajnos szabad felhasználású hitelünk van, a szocpolt még nem használtuk ki, pedig az lenne jó, ha a hitelbe levennék. Ilyen nincs?