Két gyermekes családanya vagyok, 2 és 11 éves gyermekeimmel és férjemmel lakótelepi lakásban lakunk, ami a férjem nevén van. Szeretnénk nagyobb kertes házat venni!

Férjem alkalmazottként dolgozik, fizetése nettó: 129.000,- Ft, Én jelenleg gyeden vagyok, családi pótlékkal együtt nettó: 120.000,- Ft-ot kapok, de csak április 12-ig, utána gyest.

Férjem 41 éves. Én 39 éves vagyok.

Szeretném megtudni, hogy jogosultak vagyunk-e a szocpol igénylésére?

Válaszukat előre is köszönöm!
Ildikó

Kedves Ildikó!

Amennyiben használt kertes ház vásárlásában gondolkodnak, akkor sajnos nem számolhatnak a lakásépítési támogatás (szocpol) összegével. A szocpol ugyanis csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez vehető igénybe jelenleg. Használt ház vételárának kiegyenlítéséhez nem nyújtható szocpol a hatályos kormányrendelet értelmében.

Újépítésű lakóingatlan vásárlása esetén a meglévő lakástulajdon értékesítése után jogosultak lehetnek szocpol igénybevételére, amennyiben a további feltételek is teljesülnek. A szocpoligénylés feltételeit ITT találja.

Használt házra forint alapú lakáshitelt vehetnek fel. Jelenleg piaci kamatozású lakáshitel igényelhető, ám már életbe lépett a használt lakás vásárlásához nyújtható kamattámogatást szabályozó rendelet is. E hitelkonstrukciók kidolgozása azonban még folyamatban van a bankoknál.

A használt ház vásárlásához igényelhető kamattámogatásról IDE kattintva olvashat bővebben.

Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérheti!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
2011-ben született meg gyermekünk, és 2011-ben vásároltunk banki hitel segítségével egy használt családi házat, melynek garázs részének átalakításával szeretnénk egy új szobát nyerni a következő gyermekünk számára. Ekkor nem volt lehetőség szocpol igénylésre. Arra lennék kíváncsi, hogy a jelenlegi szabályozás szerint van-e lehetőségünk szocpol igénylésére bármelyik formában.
Akár visszamenőleg a vásárlásra így meglévő hitel csökkentésre, akár korszerűsítésre, egy meglévő és egy tervezett gyermek esetén.
Köszönöm.

Jelenleg albérletben élünk. 3 gyermekünk van. Kérdezni szeretném jár-e a szocpol lakásvásárlásra? Bejelentett munkahelyünk nincs.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel. Eszter

3 kiskorú gyermekem van, én gyeten vagyok. Egy családi házat szeretnénk építeni. Én 38, a férjem 45 éves. Igényelhetem a szocpolt? A telek ahová építeni szeretnénk a nevemen van (a telken nincs lakóingatlan). Jelenleg albérletben lakunk. Összes havi jövedelmünk nettó 150.000 forint.
Előre is köszönöm, Ildikó.

Üdvözlöm!
Szeretnék érdeklődni, hogy igényelhetünk-e szocpolt a párommal, akivel jelenleg nem vagyunk házasok. Nekem van 2 gyerekem előző kapcsolatomból, és jelenleg gyeden vagyok. Jelenlegi párom folyamatos munkaviszonyban áll, kisebb lakással is rendelkezik, amit el szeretne adni, hogy közösen tudjunk egy nagyobb ingatlant vásárolni.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy két gyermekre még 2000 előtt felvettünk szocpolt. Azóta született meg 3. gyermekünk, akire szeretnénk igénybe venni a lakásépítési támogatást, mivel most építkezünk. Ebben az esetben mennyi az az összeg amit kaphatunk? Számíthatunk az akkor felvett és a most kapható összeg különbözetére 3 gyermek esetén?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Fiatal 40 év alatti házaspár vagyunk (23,és 30 évesek). Jelenleg az első babánkat várjuk. Szeretném megérdeklődni, hogy a szocpol támogatásra jogosultak vagyunk-e, ha a vállalt gyerek kategóriába esünk bele. Illetve kizáró ok, ha az egyik fél BAR listás?

Az élettársam idén lesz 36 éves, a kritériumban 35 év alatti igénylő szerepel, továbbá 1 közös gyermekünk van eddig, de még szeretnénk kettőt!
Én 24 éves leszek idén, de még GYES-en vagyok, így én nem vehetem igénybe.
Kaphatunk szocpolt és ha igen, hogyan?
A másik kérdésem: ha nem kaphatunk, akkor mit lehet tenni, ugyanis szeretnénk egy használt lakást venni, ami 7.000.000 Ft-ba kerülne?