Kapok szocpolt utólag, ha korábban nem voltam rá jogosult?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

2006-ban lakásépítéshez CHF alapú lakáshitelt vettünk fel. Akkor még nem voltunk a párommal összeházasodva és gyermekünk sem volt, viszont a férjem nevén volt ingatlan. A banki ügyintéző tájékoztatása szerint nem voltunk jogosultak megelőlegezett szocpolra. Viszont megemlítette, hogy a hitelünk tőketörlesztésekor figyelembe vehető utólagosan a szocpol. Ez volt 2006-ban. Akkor ezzel kapcsolatban nem töltöttünk ki semmiféle nyomtatványt, nem írtunk alá semmit.
2011. novemberében végtörlesztettünk. Annyira arra koncentráltunk, hogy kifizessük a tartozást, hogy az utólagos szocpol lehetősége eszünkbe sem jutott, de még csak véletlenül sem említette az ügyintéző sem.
Most viszont csak foglalkoztat a kérdés, … Ön szerint igénybe tudtuk volna venni a szocpolt a végtörlesztéskor? A családi házunk 3 szobás 1 gyermekünk van és a ház értéke (megyei jogú városban, föld nélkül) kb. 15.000.000 Ft.
Várom válaszát!
Köszönettel:
Kata

Kedves Kata!

A vonatkozó rendelet szerint a kölcsönszerződés megkötésének időpontjában hatályban volt jogszabály rendelkezéseinek megfelelő adóst a kölcsönszerződés megkötését követően született gyermekek után is megilleti a támogatás, számításba véve a személyi és egyéb – a kölcsönszerződés megkötésekor hatályban volt rendelet szerinti – feltételeket.

Ha azonban hitelfelvételkor nem feleltek meg az előírt feltételeknek – a férjének volt lakástulajdona, ami kizáró ok a jogosultságot tekintve – akkor véleményünk szerint nem lettek voltak jogosultak az utólagos támogatásra sem.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

érdeklődni szeretnék utólag hogyan jutnák szocpol hoz ugyanis 22éve építettünk új házat akkor szocpol segítségél azóta született 3 gyermekünk szeretnénk a tetőteret beépíteni én 56 éves vagyok párom 49 jár e nekünk a szocpol. Köszönöm, a választ e-mailre kérem

Jó napot! Legyenek szívesek segíteni. 2008-ban felvettünk a férjemmel burgerland banknál kb 9 millió forint alapú hitelt + igényeltük a megelőlegezett szocpolt 2 gyermekre.(összesen: 2,4 millió), ezt beleszámolták az önerőnkbe. 2011-ben szétköltöztünk és októberben el is váltunk. Az ingatlanban jelenleg is ő lakik és ő szeretne maradni és a hitel további törlesztését is ő vállalja. Így kértük a bankot, hogy én hadd kerülhessek ki ebből a hitelből. Egyenlőre október óta elő sem szedték az ügyünket!!! Most pedig közölték, hogy a hitelből kikerülés még TALÁN megoldható, de a szocpol helyzete nem lesz ilyen egyszerű, mivel ez megelőlegezett dolog volt. Én azt… Továbbiak »

Tisztelt Hölgyem/Uram!
2006 decemberében írtam alá a hitelszerződést, 2008-ban kaptam lakhatási engedélyt újonnan építettem magánházamat. Akkor még nem voltam házas és gyerekem se volt.
Jelenleg még hátra van 15 év a hitelemből én 40 éves vagyok, van feleségem (30 éves) és júliusra várjuk első gyermekünket, de szeretnénk majd legalább még egy gyereket. Érdeklődnék ebben az esetnem a szocpol utólag járhat-e?

Párommal májusban tervezzük az esküvőnket. Nekem van egy gyerekem, de szeretnénk egy közös babát is. 2011-ben kaptuk meg házunkra a használatbavételi engedélyt. 120nm-es családi házról van szó. Mi nem kaptunk rá akkor szocpolt.
Kérdésem: utólag felvehetjük-e? Mire költhetjük el az összeget a már kész lakásban? Mennyi az az összeg, amit kaphatunk?
Előre is köszönöm válaszukat.

Tisztelt Szakértő!
2011. áprilisában vásároltunk a férjemmel egy új építésű lakást, kb. 20%-át banki hitelből. A lakás méretét, vételárát tekintve megfelel az előírt követelményeknek. A lakástulajdonunk 50-50%-ban oszlik meg köztünk, 34 évesek vagyunk mindketten. 2011-ben nem volt igényelhető egyáltalán a szocpol, érdeklődöm, hogy a fent leírt ingatlanra utólagosan igényelhető-e 2012-ben a szocpol támogatás. 1 gyermekünk van, vállalnánk második gyermeket is 1-2 éven belül.
Köszönettel: Dóra

Mónika vagyok. 2006-ban épült szocpolból 3 gyermekemre a házam, de sajnos van tartozásom és el akarják árverezni. Mit tudok csinálni? Azóta megszültem a 4. gyermekem. Nem szeretnénk az utcán kikötni. Mit tudok csinálni? Nem lehet a 4 gyerek szocpolját úgy, hogy törlődjön a tartozás?
Köszönöm a segítséget.

Tisztelt szakértő!
2007-ben vásároltunk új építésű ingatlant svájci frank hitellel! 2011-ben megszületett a gyermekünk. A leírtak alapján szerintünk jogosultak lennénk utólagos szocpol támogatásra! Megkerestem a Raiffeisen Bankot, ahol azt a választ kaptam, hogy ilyen nem létezik!!! Nem tudnak segíteni! Mi ilyenkor a teendő?
Az ismerősöm a K&H Banknál megkapta tavaly. Nem mindegyik bankban igényelhető?
Segítségét előre is köszönöm!
Andrea

Tisztelt Cím!
2011 őszén kaptam meg a használatbavételi engedélyt a családi házra. Hol tudnám megérdeklődni, hogy jogosult vagyok-e a szocpol támogatásra?
Üdvözlettel: Ágnes


16
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x