Házastársammal éppen születendő gyermekünket várjuk. Rendelkezünk egy kis családi házzal, amely a férjem nevén van és az ő szülei a haszonélvezők. Megterveztettük már a házat a tavalyi évben, ütemezett átalakítás, bővítéshez. Én táppénzen vagyok, párom 1 éve dolgozik. A ház alapjáraton 27 nm volt és egy teraszbeépítéssel kezdtük, így a hasznos alapterületünk 40,72 nm-re bővült.

Az emeletráépítéshez lenne szűkségünk szocpolra. Viszont a felső szint nem különálló lakás lenne, hanem fent 2 szoba, fürdőszoba, közlekedővel bővülne a ház. A felső szint hasznos alapterülete 28,53 nm. Ehhez még egy gyermeket vállalnánk be 4 éven belül.

Ezekkel a feltételekkel lenne-e esélyünk szocpolra?
Ha igen, milyen összegben?
Hol lehet erről érdeklődni hivatalosan?

Köszönöm!
Róza

Kedves Róza!

A 2012-ben elérhető lakásépítési támogatás új lakáshoz kérhető. Az új lakás emeletráépítéssel is létrejöhet, de különállónak kell lennie. Ez alapján, ha Önök a meglévő lakóházukat emeletráépítéssel bővítik, ahhoz sajnos nem jár a szocpol.

Az Önök esetében, ha új lakás kerülne kialakításra az emeleten, akkor a férje nevén lévő lakástulajdon jelentene kizáró okot a jogosultság szempontjából.

Lakásépítési támogatás igénylésénél további feltétel, hogy két - meglévő vagy vállalt - gyermek esetén legalább 60 négyzetméter alapterületű lakóingatlant kell építeni vagy vásárolni.

A szocpol igénylési feltételeiről további részleteket ITT olvashat.

Ha a lakásbővítéshez szeretnének hitelt igényelni, akkor a jelenleg elérhető lehetőségekről hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló lakáshitel ajánlatot adatlapunk kitöltésével kérhetnek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Kettő kiskorú gyermekem van. Tavaly kezdtem el építeni a meglévő családi házra emeletet, de sajnos szerkezetkész állapotig sikerült elkészülni. A továbbiakban élhetek-e a szocpol támogatással? A teljes alapterület 200 m2, a támogatásra szoruló emelet 80m2.

Üdvözlöm!
Három gyermeket nevelünk a férjemmel kb. 100 m2-es lakásunkban. Azt olvastam, hogy tetőtér beépítésre nincs lehetőség szocpollal, de vajon emelet-ráépítésre kapható-e a szocpol?
Köszönöm válaszát.

Tisztelt szakértő!
Építkezni szeretnénk, a párom szüleinek a házára szeretnénk szintet építeni úgy, hogy külön bejárattal és külön közművel, szóval különálló ház lenne. Nekem van egy 12 éves lányom az első házasságomból, de nem velünk él. Szocpolt szeretnénk igényelni, meg hitelt is szeretnénk felvenni. Mi 2 gyermeket szeretnénk és az első költségvetés 5.000.000.- Ft volt.

Az lenne a kérdésem, hogy ezek szerint, ha a házastársak közül valamelyik fél BAR listás, nem kaphatnak szocpolt?

Van egy családi ház, ami kb. 13 M Ft-ot ér. A páromnak a szülei nevén van a ház, de a hitel a párom nevén van. Erre az ingatlanra szeretnénk egy külön emeleti szintet építeni saját víz,- gázóra és minden. Erre szeretnénk hitelt felvenni és szocpolt. Én Bar listás vagyok, de a párom akinek a nevén lenne a hitel, ő nem . Kérdésem: lehet a nevén két hitel? Kaphatunk-e szocpolt és ha igen, össze kell házasodnunk hozzá? Most a magas frank miatt kb 4.5 Ft hitel van az ingatlanon. Ha kaphatnánk hitelt a külön szinte kb. mennyit vehetnénk fel?
Köszönöm a választ.