Tisztelt Hitelnet!

Kérdésem az lenne, hogy kaphatunk-e szocpolt 2 gyermekre úgy, hogy szeretnénk még egy babát úgy, hogy jelenleg a férjemnek személyi hitele van és kártya tartozása, viszont állandó állása van jelenleg. 27 évesek vagyunk és házasságban élünk.

Kérdésem még, hogy zártkertre felvehető-e a szocpol?
Mindenféleképpen hitel felvétele után jár a támogatás? Azért kérdezném, mert az önerőhöz is hitel kéne, más különben nem tudnánk saját házat venni vagy földrészt.

A táblázatban felsorolt összegek gyerekekként értendők, vagyis ahány gyerek, annyi szorosa?
Vagy ha építkezünk, akkor hogy vehető igénybe, ha önállóan nem tudjuk kifizetni az anyagok nagy részét? Csak utána kapható meg?
Mikor igényelhető egyáltalán?

Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom.
Tisztelettel: Anita

Kedves Anita!

A szocpoligénylés lehetőségét nem zárja ki a meglévő személyi hitel és hitelkártya-tartozás. Aki a szocpoligénylés kormányrendeletben előírt valamennyi feltételének megfelel, az jogosult lehet a támogatásra.

A szocpoligénylés feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

Függetlenül a meglévő gyermekek számától a 40 év alatti házaspároknak van lehetőségük megelőlegező szocpol igénybevételére. A megelőlegező szocpolról bővebben IDE kattintva olvashat.

A szocpol azonban zártkertre nem vehető fel. A támogatás újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új lakóház építéséhez igényelhető. A szocpol hitel nélkül is felvehető akkor, ha a támogatott személyek az új lakás megvásárlásához vagy építéséhez szükséges saját erővel rendelkeznek.

Ha a finanszírozás hitel felvétele nélkül nem valósítható meg, szocpol csak akkor nyújtható, ha az igénylők a hiteligénylés feltételeinek is megfelelnek. A hitelbírálat során már figyelembe kell venni az igénylők meglévő hiteleit, vagyis a személyi hitel és hitelkártya-tartozás csökkenti az építési hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet. Ha nem rendelkeznek a finanszírozáshoz szükséges saját erővel, akkor kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg a lakáscél.

A támogatási összegeket tartalmazó táblázatban feltüntetett összeg nem gyermekenként értendő, hanem összességében. A támogatás jelenlegi összege kisebb a korábbi években nyújtott szocpol összegénél.

Építkezés esetén a szocpolt és az építési hitelt a pénzintézet a saját erő beépítését követően, készültségi foknak megfelelően, szakaszosan folyósítja. A szocpol- és hitelkérelem a jogerős építési engedély és költségvetés megléte esetén már benyújtható, tehát az igényléshez nem szükséges, hogy a saját erőt beépítsék, de a folyósításhoz már igen.

Ha kíváncsi személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkra, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A szocpol- és hitelügyintézés a Hitelnet irodáiban díjmentes! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nekem van személy hitelem, de van fizetve minden hónapban. Ettől még én igénybe vehetem a szocpolt?

Kérem mondja meg nekem, mondjuk ha vennék fel A hitelt, akkor ugyanúgy igénybe tudnánk venni a három gyermekemre a szocpolt?
Kérném szíves válaszát.