Kaphatok támogatást, szocpolt a házam bővítésére?

Tisztelt Hitelnet!

Saját tulajdonú családi házunkat egy szobával szeretnénk bővíteni. Ehhez kapcsolódó a kérdésem, hogy igényelhető-e az úgynevezett félszocpol összege esetemben?

Két gyermekem van, az első házasságomból egy 14 éves fiam, és jelenlegi élettársi kapcsolatomból egy 5 éves lányom. A szocpolt még semmilyen formában nem vettem igénybe. A lakástulajdonnal 1/1 részben rendelkezem. Lakáshitelem jelenleg van, mely 2018-ban jár le, viszont minimális összegű (12.800 Ft/hó).

Fundamenta megtakarítással rendelkezem, egyik kérdésem, hogy önerőként elfogadható-e, vagy feltétel, hogy hitelt kell felvennem, amennyiben az egyéb feltételeknek megfelelek.

Másik kérdésem, hogy olvastam a feltételek között, hogy a 40 éves életkor nem léphető át, viszont a párom 2011. októberében betöltötte a 40. életévét. Igényelhető-e ilyen esetben a félszocpol egészen a 41. életévének betöltéséig, vagy már nem felel meg a feltételeknek? Esetleg amennyiben nemleges a válasz, egyedülállóként igényelhetem-e, mivel a lakás tulajdonjogával önállóan rendelkezem?

Válaszát előre is köszönöm?
Nóra

Kedves Nóra!

A bővítés 2013-ban sem tartozik az egy összegű vissza nem térítendő állami támogatással finanszírozható lakáscélok közé, így a lakásbővítéshez sem szocpol, sem félszocpol nem vehető igénybe. Az erre a lakáscélra korábban igényelhető félszocpolt 2009. július 1-től megszüntették és azóta sem került bevezetésre. Szocpol jelenleg újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez kérhető.

A bővítési munkálatok elvégzése banki hitel igénybevételével történhet. Erre a hitelcélra 2013. január 1-től már nemcsak piaci kamatozású, hanem állami kamattámogatású lakáshitel is igényelhető. A kamattámogatás az első 5 évben jár. Mértéke fix, független az eltartott gyermekek számától: az állampapírhozam 50%-a. A bővítésre felvehető támogatott hitel összege maximum 10 millió forint lehet, a költségvetés összege pedig nem lehet több 15 millió forintnál.

Amennyiben a bővítendő házuk értéke elbírja, akkor a meglévő lakáshitel mellé vehető fel további jelzáloghitel. A nyújtható hitelösszeg megállapításánál a bankok a bővítést követő ingatlanértéket veszik alapul.

A kamattámogatott bővítési hitel igénylésének nincsen életkori korlátja, tehát 40 éves kor felett is igényelhető. A támogatott bővítési hitelekről további részleteket IDE kattintva tudhat meg.

Személyre szóló, díjmentes bővítési hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Hozzáépítésre meg lehet kapni az egész szocpolt? 2 gyermekem van, 32 éves vagyok.

Kedves Katalin!
A szocpol hozzáépítéshez, bővítéshez nem jár. Szocpol új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető.

Üdvözlöm!
2009-ben kezdtünk hozzáépíteni 2 szobát házunkhoz, amik 12 m2 felett vannak, de így 80-90 m2 lett a ház alapterülete. Az idén augusztusig kell átadatni. Közben született 2 gyerekünk, így a kérdésem az lenne, hogy a hozzáépítés befejezése előtt igényelhetnék-e utánuk félszocpolt utólag, mert a hozzáépítés számlái 2009-esek.
Köszönettel: Mariann

Kedves Mariann!
Lakásbővítéshez szocpol nem vehető igénybe, félszocpol pedig 2009. július 1. óta nem igényelhető. Ha akkor nem kérték ezt a támogatást, akkor most már sajnos nem tudják igénybe venni.

Tisztelt hitelnet csoport!
2012-ben vásároltunk egy ingatlant egy kb. 59 négyzetméteres házzal, amit most 2014-ben új építési engedéllyel nettó 45 négyzetméterrel, plusz 22 négyzetméteres terasszal bővítünk.
2013-ban született egy gyermekünk, 2014 szeptemberében születik várhatóan a második. Érdeklődnék, hogy az új építési engedély miatt nem járna-e esetleg szocpol valamilyen formában, valamikor.

Kedves Mariann!
Szocpol csak abban az esetben lenne igényelhető, ha az építési engedély új lakóház építésére szólna. Meglévő lakóház bővítésére kiadott építési engedéllyel szocpol sajnos nem vehető igénybe. A bővítési munkálatok elvégzéséhez lakáshitel tudunk Önöknek ajánlani. Ha ez a lehetőség is érdekli, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Sok helyen olvastam, hogy ez év március 1-től változások lesznek a félszocpol ügyében (is). Az lenne a kérdésem, hogy most már lehet-e igényelni lakásbővítés céljából? Legalább 1 szobával bővítenénk az alapterületet. Két gyermekünk van a párommal, a lakás 2007 óta a miénk. Semmilyen támogatást nem tudtunk még igénybe venni.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Viktória!
A félszocpol – mint ahogy arról többször is írtunk – ez év márciusától sem lett elérhető, így gyermekek utáni támogatás lakásbővítéshez sajnos továbbra sem vehető igénybe. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a lakásbővítés esetén igényelhető konstrukciókról online ajánlatkérő űrlapunk kitöltése után.

A tulajdonunkban van egy használt ingatlan, és az idén bővíteni szeretnénk, mert babát várunk. A kérdésem az lenne, hogy kaphatunk-e szocpolt, ha a bővítés teljesen új alappal, építési engedéllyel, illetve használatba vételi engedéllyel fog rendelkezni? Tehát nem tetőtér beépítés, de egy teljesen új építésű lakórész kerülne kialakításra.
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Anita!
Ha az építési engedélyük lakásbővítésre szól és nem új lakóház építésére, akkor nem jogosultak szocpol igénybevételére. A támogatás ugyanis meglévő lakóház vízszintes irányban történő bővítéséhez sem jár. Ezen munkálatok elvégzéshez lakáscélú hitelt igényelhetnek. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után!

Üdvözlöm!
Augusztusban házasodtunk össze a párommal, és 2014 augusztusára várjuk első gyermekünket. Saját tulajdonunkban álló 100 négyzetméteres lakóingatlanban élünk, már másfél éve. Ezt az ingatlant szeretnénk bővíteni. A kérdésem az lenne, hogy bővítésre igénybe lehet-e venni a szocpol támogatást?
Köszönöm a válaszát.
Szép napot!

Kedves Edina!
A szocpolt lakásbővítésre nem lehet igénybe venni. Ám e lakáscél megvalósításához piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakásbővítési hitel egyaránt igényelhető. Ha érdekli Önöket a hitellel történő finanszírozás, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető konstrukciókat!

Üdvözlöm! Szocpol kérdésem lenne, melyhez picit felvázolnám az eddigieket. 3 gyermekünk van. A két nagyobbik gyermekre már régebben megkaptuk (2004, 2008-ban születtek) a szocpolt. Használt ingatlanunkat (jelenleg is itt lakunk) 2010.07.09-én vásároltuk, ehhez hitelt 2010.10.11-én vettünk fel, a két “első “gyermekre a szocpol ide lett átjegyezve a bank mögé. Harmadik gyermekünk 2011. szeptemberében született. Rá már nem kaptunk szocpolt, mert az előző lakáshoz felvett hitelünket sajnos nem tudtuk áthozni, ezért vettük fel a 2010-ben vásárolt ingatlanhoz az újat. A bank forint alapú hitel ide vagy oda csak úgy felemelte a havi törlesztést 15.000 Ft-tal. Közel 10 milliós a hitelösszegünk. Amennyiben… Továbbiak »

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Én 41 éves vagyok, 3 gyermekem van, 12-13-16 évesek, 1/1 arányban van lakástulajdonom, amit árulok.
A párom 45 éves, 19 éves gyermekével él, nappali tagozaton tanul. Jelenleg a párommal külön élünk, szeretnénk összeköltözni, és a párom tulajdonában levő 1+2 félszobás házat bővítenénk.
Ebben az esetben igényelhetünk-e szocpol támogatást?
Válaszát előre is köszönjük.
Tisztelettel: Ilona

Szeretnénk a házunkhoz még egy szobát építeni. Egy gyermekünk van. Lehet, hogy közben lesz másik baba is. Szeretném kérdezni, hogy félszocpolt felhasználhatnánk-e és milyen feltétellel.
Nagyon fontos lenne minden segítség.
Köszönöm.

Érdeklődni szeretnék, hogy ha az ingatlanunk alapterületétől nagyobb területtel szeretnénk növelni, akkor se jár? Mivel nagyon kicsi (40 m2) szeretnénk 42 m2-rel növelni. van egy kis tartalékunk, de nagyon jól jönne a segítség, mivel két gyermekem van, szinte alig férünk.
Válaszát előre is köszönöm.

Érdeklődni szeretnék, hogy meglévő ingatlanunkon jelzáloghitel van. Ez gazdasági épületként szerepel. Mivel nincs meg az elegendő négyzetméter. Az ingatlan Kecskemét Szolnoki hegyben található. Ez három szobából álló, konyha, fürdő alápincézett családi ház. Erre szeretnénk igényelni. Házastársak vagyunk, 3 kisfiúnk van. Mik a lehetőségeink?
Válaszát előre is köszönöm.


22
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x