Üdvözlöm!

A kérdésem a következő lenne: 2009 nyarán (épp mikor lejárt a szocpol) építkezésre igényeltünk szocpolt, de nem kaptuk meg, mert az igénylés pillanatában még volt a tulajdonomban ingatlan (aki tőlem megvette az előző házam, ő is hitelből fizetett, így tulajdonjog fenntartással még rajta volt a nevem a tulajdoni lapon).

A banki ügyintéző a szocpol lejáratának utolsó napján közölte velem, hogy nem vagyunk jogosultak rá, a fent leírtak miatt. (pedig én hetente rákérdeztem, hogy jár-e, hiszen a szocpol támogatás miatt mertünk belevágni az építkezésbe) A lényeg, hogy nem kaptuk meg az akkor 2 gyermek után járó 2.400.000.- forintnyi támogatást, ami e pillanatig is hiányzik a házból.

Az első igénylés pillanatában még mindketten 35 év alatt voltunk, a párom azóta már betöltötte a 37-et, én pedig a 33-at. A férjem tűzoltó, megvan a 6 hónap folyamatos munkaviszonya, a házra a fennmaradási engedélyt (mert eltértünk az eredeti építési engedélytől) 2010. január 1 után kaptuk meg.

Az érdekelne, hogy a mostani jogszabályok szerint jogosultak vagyunk-e a szocpol kedvezményre?
Válaszát előre is köszönöm.
Xénia

Kedves Xénia!

A jelenleg hatályos lakásépítési támogatásról szóló kormányrendelet értelmében új ház építése esetén akkor igényelhető szocpol, ha az építési engedély 2010. január 1. után került kiadásra. Mivel az Önök építési engedélye a leírtak szerint ennél korábbi kell, hogy legyen, ezért sajnos nem vehető igénybe a mostani támogatás.

A jelenleg elérhető szocpol igénylési feltételeiről további részleteket IDE kattintva olvashat.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy 4 gyerek után családi pótlékot kapok, a férjem ősdráva program keretében kézhez kap 54.000 Ft-ot. Erre kaphatunk-e szocpolt? Ha igen, akkor milyen módon lehetséges? Ha kell hozzá esetleg adóstárs, az is megoldható.

Az lenne a kérdésem, hogy igényelhetem-e a szocpolt? 2011. februárban született a kislányunk! 2010. októberben házasodtunk össze, 2010. decemberben 4 m Ft-ot vettünk fel a házra, felújításra. Szeretnénk még 2 gyermeket!
Hogyan és hol kezdhetném az igénylést?
Köszönöm!
Anett

Jó napot kívánok!
A következő lenne a szocpollal kapcsolatos kérdésem: Öt gyermekem egyedül nevelem, a legnagyobb húsz éves, de még iskolába jár, a legkisebb pedig négy éves. Én negyvenhárom éves vagyok. Igénybe tudom-e még venni a szocpolt? Munkahelyem sajnos nincs, csak a kiemelt családi pótlékot kapom, ami 85.000.- forint és a szociális járadékot, ami pedig 22.800.- Ft.
Mire számíthatok? Igénybe tudom-e venni így??
Tisztelettel: Zsuzsa.

Szeretném megkérdezni, hogy a férjem 2012. decemberben 40 éves lesz, én 34. Mind a ketten elváltunk, neki az első házasságából 3 gyermek született, akik után felvették a szocpolt. Nekem az első házasságomból 1 gyermek született és van 1 közös gyermekünk is. Így szeretnénk 2 gyermek után igénybe venni a támogatást. Szeretnénk tudni van-e rá lehetőség?
Köszönettel: Mónika

39 éves vagyok és Bar listás. Van 3 kiskorú gyermekem. Jelenleg főállású anyaként vagyok itthon, 2011. december óta.
Jár-e nekem is a szocpol?
Kell-e hitel mellé?
Hogyan és hol lehet elindítani, ha jár?

Legyenek szívesek tájékoztatni, hogy kiskorú testvéreimre megigényelhetem-e a szocpolt? 19 éves vagyok, nincs lakástulajdonom, nincs közüzemi tartozásom. Édesanyám gyesen van, férjétől külön él.

36 éves vagyok, bejelentett munkahellyel rendelkezem, 90 ezer nettó jövedelem, két kiskorú és egy fiatalkorú 17 éves gyerekek után igényelhető-e a szocpol?