Tisztelt Szakértő!

Jelenleg kettő közös gyermeket nevelünk a feleségemmel és ez év szeptemberére várjuk a harmadikat . 2007-ben építkeztünk (nem vettünk igénybe állami támogatást), amikor még csak terveztük a gyermekvállalást, így a 115 négyzetméteres házunk csak kettő hálószobával rendelkezik. Most, hogy jön a harmadik baba, szeretnénk bővíteni a házunkat még kettő hálószobával. A bővítés 36 négyzetméter alapterületű lesz. A jelenlegi háznak 1/1-ben vagyok a tulajdonosa.

Igénybe vehetünk-e állami segítséget a bővítéshez?
Tervezi-e a kormány, hogy kibővíti az igénylők körét azokkal, akik a meglévő ingatlanukat szeretnék bővíteni?
Laci

Kedves Laci!

Meglévő családi ház bővítésére jelenleg sajnos nem kérhető a szocpol. A hatályos kormányrendelet értelmében lakásépítési támogatásra az lehet jogosult, aki új házat épít vagy újépítésű lakást vásárol.

Bővítéshez korábban félszopcolt lehetett igényelni. Ez a támogatási forma azonban 2009. július 1-től megszüntetésre került. Arról sajnos nincs információnk, hogy a jövőben várható-e ennek ismételt bevezetése.

A lakóház bővítési munkálatainak finanszírozásához jelenleg lakáscélú jelzáloghitelt vehetnek igénybe. Az elérhető lakáshitel konstrukciókról készséggel tájékoztatjuk Önt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését követően!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném kérdezni, hogy már meglévő lakásra, bővítésre igényelhető-e a szocpol? Ha igen, akkor mi a feltétele?

Üdvözletem.
Én 3 gyermeket nevelek egyedül és így nem tudok dolgozni. Egy szoba-konyhás lakásban élünk és szeretném bővíteni, de sajnos anyagilag nem tehetem meg. Szeretném tudni, hogyan tudom igénybe venni a félszocpolt?
Előre is köszönöm megértésüket.

Jó napot!
Én arról érdeklődnék, vagy ha tudna egy kis felvilágosítást adni, hogy én már első 2 gyermekemre vettem lakást szocpolból, ez már 6 éve lesz. 2010.07.15-én megszületett a 3-dik baba is, és hogy lehetne-e őrá korszerűsítésre igényelni a szocpolt, bővíteni, mert így már kicsi a lakás. 2 fiam van meg kislány, akinek jó lenne egy külön szoba.
Nagyon várom válaszát.
Köszönöm.