Jogos, hogy nem kapjuk meg a falusi CSOK teljes összegét?

Kedves Szakértő!

2020 szeptember 9.-én beadtuk falusi csok igénylésünket. Megtörtént az első értékbecslés. A költségvetésünket elfogadták.

Majd rá majd egy hónapra jött az ügyintézőtől egy telefon, hogy új értékbecslést kérnek, mert kerekítettünk a költségvetésben. Jó rendben, elmentünk, befizettük az értékbecslesi díjat. Mondtuk november 2-án jönnek a fűtest szerelni. Az ügyintéző tájékoztatása szerint semmi probléma, elkezdődhetnek a munkálatok, mivel az első értékbecslés érvényes. Mint később kiderült nem is a költségvetés miatt kellett kérni az új értékbecslést, hanem az ügyintéző elfelejtett egy papírt aláíratni velünk az első értékbecslés előtt, ez egy nyilatkozat, hogy vállaljuk önerőből a 10%-os készültségi fokot.

Most az a helyzet, hogy a munkálatok elkezdődtek. Időközben a fűtésszerelés be is fejeződött. Az értékbecslő pontosan azon a napon délután jött ki hozzánk, amikor a munkálatok elkezdődtek.

November 19.én felhívott minket az ügyintéző, hogy mivel már elkezdődtek a munkálatok és x készültségi fokunk van, így elestünk az adó-visszatérítéstől és a nettő 5 millió forintból csak 4.950.000 Ft jár nekünk.

Ez így véleményem szerint inkorrekt a bank részéről, hiszen azt mondták nyugodtan kezdjük el a munkálatokat.
Kérdések: az jogos-e ebben az esetben, hogy nem a teljes költségvetési összeget kapjuk meg?

Válaszukat előre is köszönjük.
Tisztelettel.
Klaudia

Kedves Klaudia!

A falusi CSOK és adó-visszatérítési támogatásra vonatkozó rendelkezés rögzíti, hogy a támogatások kizárólag a még hátralévő munkálatokra vehetők igénybe. A hátralévő munkálatok azokat a munkanemeket jelentik, melyek az értékbecslő helyszíni szemléjét követően kerülnek majd elvégzésre.

Mivel Önöknél új értékbecslést kértek, ezért annak eredménye alapján kerül elbírálásra a támogatási kérelem. Ha vannak olyan, a költségvetésben megjelölt munkálatok, melyek ekkor már elkészültek, akkor azokat a támogatásból már nem lehet finanszírozni.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Mivel a leírtak alapján önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, esetleg próbáljanak egyeztetni az érintett bankfiókkal. Esetleges panasszal a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Felügyelethez fordulhatnak.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Falusi csokról van szó. Családi ház vásárlása 10 m, 5m vételár, 5m felújítás és a bankban nem igényeltük az áfát.
Visszamenőleg el lehet intézni?


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x