Jár valamilyen támogatás lakásfelújításra, korszerűsítésre?

Üdvözletem!

Lakáscéllal kapcsolatos kérdésem lenne. Ingatlant örököltem, de igencsak rossz állapotban van, így ahhoz, hogy be tudjunk költözni a családdal, és ne albérletben kelljen laknunk, egy jókora felújítás lenne szükséges. Körülbelül 2 millió forint körüli összeg kellene ahhoz, hogy a nyílászárókat lecseréljük, és a fűtési rendszert is korszerűsíteni tudjuk az apróbb munkálatok mellett. Más ingatlannal nem rendelkezem, így fedezetként csak ezt tudom felajánlani.

Azt kérdezném, hogy igénybe vehetek-e valamilyen támogatást a hitelfelvételnél, és hogy mennyit számít az ingatlan állapota, értéke a hitel összegét illetően.
Esetleg csak szocpol igénybevételével is elérhető a 2 milliós összeg? Ha nem muszáj, akkor hitelt nem vennék fel. Ha a szocpol összege nem elég a felújításhoz, akkor kérdezném, hogy esetleg milyen hitelt tudnék felvenni? És még az érdekelne, hogy mennyi lenne a szocpol összege 2 gyermeknél?

Köszönöm a választ.
József

Kedves József!

Vissza nem térítendő támogatás, vagyis szocpol igénybevételére sajnos nincs lehetősége felújítási illetve korszerűsítési lakáscél esetén, mivel a szocpol jelenleg csak teljesen új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújtható.

A nyílászáró csere és a fűtési rendszer korszerűsítése egyaránt a korszerűsítés kategóriájába tartozik, amihez akár állami kamattámogatású lakáshitel is igényelhető. Ez kedvezőbb hitelkonstrukciót jelent, mint a piaci kamatozású lakáshitel, hiszen az állam a törlesztő részlet megfizetéséhez – a kamattámogatás időtartama alatt – kedvezményt biztosít.

A felvehető hitelösszeg meghatározásánál számít az ingatlan értéke, de nem a jelenlegi, korszerűsítés előtti ingatlanérték a meghatározó. Korszerűsítési lakáscél esetén a bankok a korszerűsítés utáni, várható ingatlanértékből indulnak ki, amikor a felvehető hitelösszeget megállapítják. Ha tehát a korszerűsítendő lakóház jövőbeni értéke eléri a bankok által előírt minimális ingatlanértéket – ami jellemzően 4-5 millió Ft – akkor fedezetként elegendő lehet a szóban forgó ingatlan.

A kamattámogatott korszerűsítési hitelekről IDE kattintva olvashat további részleteket.

Az államilag támogatott korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részletéről tájékozódjon online Hitelkalkulátorunk segítségével, vagy kérje Hitelszakértőink személyre szabott, ingyenes hitelajánlatát!
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
74 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e valami támogatás tetőcserére?

Kedves Zsanett!
Preferált településen lévő ingatlan esetén tetőcsere a falusi CSOK, valamint az ÁFA visszatérítés keretében finanszírozható. Előbbiről IDE, utóbbiról IDE kattintva tájékozódhat.

Szeretném a házunkat felújítani és önerőből ez nem igen megy. A kérdésem az lenne, hogy erre valami állami támogatás létezik-e? Mert van két gyermekem és a hitel szoba sem jöhet.

Kedves Zoltán!
Felújításra a falusi CSOK keretében van lehetőség támogatás igényelni. Erről részletes tájékoztatót ITT talál.

Szép estét.
Érdekelne, hogy felújításra milyen támogatás jár házasként 2 gyermekkel?
Köszönöm.
E.

Kedves Elisabeth!
Korszerűsítésre a falusi CSOK keretében lesz majd gyermekek után adható támogatás. Erről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Jó napot kívánok!
Csaladi ház tetőcsere, nyílászárócsere, valamint szigetelésről lenne szó!
Kérdesem, hogy jár-e rá vissza nem térítendő állami támogatás?

Kedves Eszter!
Fenti lakáscélok esetén a falusi CSOK keretében lesz igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Az ezzel kapcsolatban eddig ismert feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Szép napot kívánok!
A családi házam tetőjét kell felújítani. A jelenlegi burkolata zsindely.
Van-e lehetőség támogatott hitel felvételére, illetve hol érdemes hitelt rendezni?
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel.
József

Kedves József!
A tető cseréje, felújítása, szigetelése korszerűsítésnek minősül, amire államilag támogatott lakáshitel is igényelhető. Személyre szabott, díjmente tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Van egy 110 nm-es családi lakóházam. Tulajdonjogilag 1/1-ben az én nevemen van. Az egyik gyermekünk Családjával együtt velünk él 3 kiskorú gyerekkel. A lakás felét már leválasztottuk és átadtuk részükre. Tekintettel arra, hogy ismét gyarapodni fog a család, szeretnék a tetőteret beépíteni. Mint Tulajdonos természetesen hozzájárulok.
Kérdésem: a szocpolt gyerekeim igénybe vehetik-e?

Kedves Sándor!
A CSOK jogosultsághoz gyermekének és az ő párjának legalább 50%-os tulajdonrésszel kellene rendelkeznie a bővítendő ingatlanban.

Szép jó estét!
Van egy mozgáskorlátozott kislányom, aki most 7 éves, az apa igénybe tudná-e venni? Lakás akadálymentesítési támogatást (pl:fürdő szóba)-ra, mivel kiskorú vagy csak ő tudja igénybe venni?
Üdv: Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!
Az akadálymentesítési támogatás igényléséről a hitelintézetek tudnak pontos tájékoztatást adni.


74
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x